Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012

Μειώνεται ο αριθμός των εισακτέων κατά 10.000 λόγω συγχωνεύσεων

Στο «κόκκινο» μικρές πόλεις και περιφερειακά τμήματα

Μειώνεται ο αριθμός των εισακτέων κατά 10.000 λόγω συγχωνεύσεωνΣτο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα πορεύονται οι φετινοί τελειόφοιτοι του λυκείου και υποψήφιοι συνάμα των πανελλαδικών εξετάσεων, χωρίς να γνωρίζουν σε ποια σχολή θα εισαχθούν, σε ποια περιοχή της χώρας.
Οι επικείμενες συγχωνεύσεις- καταργήσεις τμημάτων και ιδρυμάτων της ανώτατης εκπαίδευσης, σε συνδυασμό με τη συρρίκνωση οικονομικών και προσλήψεων, διαμορφώνουν, όπως αναφέρει χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας ο «Κόσμος του Επενδυτή», πρωτόγνωρες συνθήκες.
Οι επιπτώσεις πολλές!

Ξεκινώντας από τη μείωση του αριθμού των εισακτέων, που δεν αποκλείεται να υπερβεί τις 10.000 θέσεις, την αύξηση του ανταγωνισμού και κατ' επέκταση την άνοδο των βάσεων, αλλά και τη διεύρυνση των ανισοτήτων.
Συγχωνεύσεις, πενιχρές πιστώσεις και προσλήψεις που θα οδηγήσουν από την άλλη στον υπερσυγκεντρωτισμό σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και ορισμένα μεγάλα αστικά κέντρα και μαρασμό σε μικρές πόλεις της περιφέρειας, στην ανεργία πολλά μέλη του διδακτικού προσωπικού των ΑΕΙ και ΤΕΙ αλλά και πτυχιούχους υπερκορεσμένων επαγγελμάτων.

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/249619/meionetai-o-arithmos-ton-eisakteon-kata-10000-logo-syghoneyseon#ixzz2BERoZkOd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου