Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Αραβαντινός: Οι πλούσιοι φυλακισμένοι παραγγέλνουν μέχρι και σολωμό!

Τα λεγόμενά του προκάλεσαν την αντίδραση των βουλευτών της επιτροπής σωφρονιστικού συστήματος...
 
Αραβαντινός: Οι πλούσιοι φυλακισμένοι παραγγέλνουν μέχρι και σολωμό!
Με ανοιχτό το στόμα έμειναν οι βουλευτές της επιτροπής σωφρονιστικού συστήματος ακούγοντας το γνωστό συνδικαλιστή αρχιφύλακα Αντώνη Αραβαντινό να λέει ότι οι πλούσιοι που βρίσκονται στις φυλακές Κορυδαλλού καλοπερνούν.

«Ξέρετε κανένα χώρο που οι πλούσιοι περνάνε άσχημα;» είπε ο πρώην αρχιφύλακας του Ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού αλλά δεν έμεινε μόνον εκεί. «Οι πλούσιοι έχουν λεφτά και περνάνε καλά. Παραγγέλνουν από τον Σκλαβενίτη. Χθες κάποιος παρήγγειλε καπνιστό σολομό και έφαγε. Αφού έχει λεφτά και παραγγέλνει τι να κάνουμε; Το σύστημα τους έχει αφήσει να καλοπερνάνε. Άμα πάθει κάτι ο Ακης Τσοχατζόπουλος ή ο Λάκης Γαβαλάς εσείς θα μας κατηγορήσετε ότι τους σκοτώσαμε».


Τα όσα είπε ο κ. Αραβαντινός προκάλεσαν την αντίδραση των βουλευτών της επιτροπής.

Η κυρία Θεοδώρα Τζάκρη του επιτέθηκε λέγοντας: «Μην έρχεστε εδώ και μας κάνετε διαπιστώσεις. Ποιο είναι το σύστημα που επιτρέπει στους πλούσιος να περνάνε καλά; Εσείς δεν είστε το σύστημα των φυλακών; Έχουμε χάσει το μυαλό μας εδώ μέσα;».

Όμως ο κ. Αραβαντινός επέμεινε ότι λέει την αλήθεια αλλά έδωσε και νέα στοιχεία για τους αλλοδαπούς που ελέγχουν πια πολλές φυλακές.

«Είμαι στις φυλακές 31 χρόνια σε λίγο θα πάρω σύνταξη αλλά δεν θα σταματήσω να λέω τα πράγματα όπως είναι. Αυτά που σας λέω είναι πέρα για πέρα αληθινά. Τα προβλήματα είναι τραγικά και το μάρμαρο πληρώνουν οι Έλληνες κρατούμενοι. Φοβόμαστε και εμείς από αυτά που συμβαίνουν μέσα στις φυλακές όταν ακούμε κάθε μέρα να μας φωνάζουν κρατούμενοι «γαμώ την Ελλάδα σας». Η κατάσταση είναι τραγική, δεν πάει άλλο.»

Μάλιστα ο κ. Αραβαντινός αναφέρθηκε και στο θέμα της χορήγησης αδειών επικρίνοντας τον τρόπο με τον οποίο δίνονται: «Οι άδειες δίνονται με την προσδοκία ότι οι κρατούμενοι θα κάνουν καλή χρήση της άδειας. Η βαρύτητα της ποινής έφυγε ως κριτήριο. Και η γιαγιά μου που είναι 90 ετών προσδοκά ανάσταση νεκρών. Έλεος».


Πηγή: iefimerida.gr