Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Συμψηφισμό χρεών δημοσίου – ιδιωτών προανήγγειλε ο πρωθυπουργός


Συμψηφισμό χρεών δημοσίου – ιδιωτών προανήγγειλε ο πρωθυπουργός


Την ανάγκη να αποπληρώσει άμεσα το κράτος τα χρέη του στους πολίτες υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, μετά τη μαραθώνια σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης
Αισιόδοξος για το θέμα της έγκρισης και καταβολής της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε δηλώσεις του μετά τη μαραθώνια σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης.
«Θα έχουμε μια πολύ θετική εξέλιξη σε ό,τι αφορά τη δόση», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ενώ επεσήμανε πως τον ενδιαφέρει το πόσα χρήματα θα πάρουμε ώστε και να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, προκειμένου στη συνέχεια «να διορθωθεί μια μεγάλη αδικία και να αποπληρώσει το κράτος τα χρέη του στους πολίτες», προαναγγέλοντας τον συμψηφισμό των οφειλών μεταξύ δημοσίου και ιδιωτών. «Δεν θέλουμε ένα κράτος ανέντιμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, ο κ. Σαμαράς επεσήμανε πως «εμείς ως Ελλάδα κάναμε ό,τι έπρεπε να κάνουμε. Έχει τελειώσει από την πλευρά μας κάθε πρωτοβουλία. Πλέον, οι πρωτοβουλίες ανήκουν στην Ευρώπη».
Σε τηλεοπτικό του μήνυμα ο πρωθυπουργός διαμήνυσε πως η προσέλκυση ξένων επενδύσεων και η δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού παραγωγικού αναπτυξιακού μοντέλου έχει ήδη ξεκινήσει, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι ένας, να μπούμε στην καινούρια σελίδα που λέγεται ανάκαμψη -– ανάπτυξη.

Όπως υποστήριξε ο Αντώνης Σαμαράς, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επανέλθει η αισιοδοξία στον Έλληνα και για να βρουν θέσεις εργασίας οι νέοι.

«Η Ελλάδα έχει και όραμα και σχέδιο για την αναγέννησή της και για το μέλλον των παιδιών της», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου