Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Kατά 80% αυξήθηκε ο αριθμός των Ελλήνων που εγκαθίστανται στη Γερμανία

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2012


Έλληνες μετανάστες στο τρένο για τη Γερμανία, λίγο μετά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο
Αυξήθηκε κατά σχεδόν 80% στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2012 ο αριθμός των Ελλήνων που εγκαθίστανται στη Γερμανία, καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες νοτιοευρωπαϊκών χωρών που πλήττονται από την χρηματοπιστωτική κρίση καταφεύγουν στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Έλληνες μετανάστες στο τρένο για τη Γερμανία, λίγο μετά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο
Η γερμανική στατιστική υπηρεσία ανέφερε ότι 501.000 ξένοι εγκαταστάθηκαν στη χώρα κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2012--αύξηση 15% σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο πέρυσι.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας επιβραδύνθηκε τους τελευταίους μήνες, αλλά οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η χώρα θα αποφύγει το είδος της ύφεσης που πλήττει πολλές χώρες από την 17μελή ευρωζώνη.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ραγδαία αύξηση των μεταναστών από χώρες που βρίσκονται στο επίκεντρο της κρίσης χρέους--από την Ελλάδα ο αριθμός των μεταναστών αυξήθηκε κατά 78% και κατά 53% από την Πορτογαλία και την Ισπανία.

Συνολικά καθ΄όλη τη διάρκεια του περασμένου χρόνου παρατηρήθηκε αύξηση της μετανάστευσης ύψους 20%.

Η στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι περισσότεροι μετανάστες--306.000--που έφθασαν στη Γερμανία προέρχονταν από χώρες της ΕΕ.
πηγή