Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Άλλος ένας κολοσσός του επίπλου κατέρρευσε - Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η εταιρεία NEOSET

Η ΝΕΟSET δραστηριοποιείται στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια
- Σε ολόκληρη την Ελλάδα αριθμεί περίπου 100 καταστήματα με πολλούς υπαλλήλους
- Είναι η δεύτερη αίτηση πτώχευσης στον τομέα του επίπλου μετά την αίτηση της Sato
- Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η NEOSET κατέγραψε για το 2011 ζημίες 7,8 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες η ιστορική εταιρεία επίπλων NEOSET κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, λίγους μόνο μήνες μετά την αντίστοιχη ενέργεια που έκανε η εξίσου ιστορική εταιρεία Satο, κάτι που είναι ενδεικτικό της χαοτικής κατάστασης στο χώρο του επίπλου στην Ελλάδα.


Η γνωστή εταιρεία οδηγήθηκε σε αυτή την ενέργεια μιας και η αγορά επίπλου έχει κυριολεκτικά "γονατίσει", ενώ σε αυτό συνετέλεσε και το γεγονός ότι για το 2011 οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρείας έφτασαν τα 53,1 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, η NEOSET για το 2011 παρουσίασε ζημίες συνολικού ύψους 7,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τα κεφάλαια της NEOSET για το 2011 έφτασαν στα 25,5 εκατομμύρια ευρώ, πολύ χαμηλότερα δηλαδή από τις συνολικές της υποχρεώσεις, ενώ τα αντίστοιχα κεφάλαια το 2010 ήταν 33,4 εκατομμύρια ευρώ.

Η NEOSET δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά τα τελευταία 30 χρόνια, ενώ ο αριθμός των καταστημάτων της αγγίζουν τα 100 σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Τα εμπορικά σήματα της εταιρείας περιλαμβάνουν Neoset, Neoset Κουζίνα, Νεοκατοικείν, Skouropoulos και Neowood.

Η εταιρεία είχε σοβαρά προβλήματα τα τελευταία τρία χρόνια και μάλιστα είχε προκληθεί ένα μεγάλο κύμα απολύσεων, αλλά και καθυστερήσεις στις αμοιβές, σε τέτοιο σημείο που το ΚΚΕ είχε κάνει σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Η δραστηριοποίηση του ομίλου στο εξωτερικό ξεκίνησε το 1990 στον Καναδά και ο όμιλος εξήγαγε προϊόντα στις χώρες, Αιθιοπία, Βουλγαρία, Καναδά, Κύπρο, Ρουμανία, Εκουαδόρ. Το τελικό σύνολο των ανθρώπων που εργάζονται στον Όμιλο εταιρειών NEOSET ανέρχεται στα 1014 άτομα.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου