Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Αλήθειες και ψέματα για τη σοκολάτα και την καρδιά!

Τελικά πρέπει κάποιος να τρώει σοκολάτες για να προστατεύει την καρδιά του και, εάν ναι, πόσες πρέπει να τρώει;
Εκατοντάδες είναι οι ανακοινώσεις και τα άρθρα περί σοκολάτας. Πολλά από αυτά ιδιαιτέρως ενθουσιώδη, άλλα λιγότερο ενθουσιώδη.
Tο website του BMJ (Ιατρική Βρετανική Επιθεώρηση) του επίσημου ιατρικού περιοδικού της Αγγλίας αναφέρει μια μετανάλυση περί σοκολάτας που ενσωματώνει τις μεγαλύτερες μέχρι σήμερα μελέτες. Στις μελέτες αυτές περιλαμβάνονται 114.009 ασθενείς.

Κέρδη-χρυσάφι από το κίτρινο ακτινίδιο

Ο καρπός του κίτρινου ακτινιδίου είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες και περιέχει πολλά ιχνοστοιχεία. Επίσης είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α αλλά και Ε Ακτινίδιο από... χρυσό υπόσχεται μεγάλα κέρδη στους επίδοξους καλλιεργητές.

Ο λόγος για το κίτρινο ακτινίδιο, μια νέα ποικιλία που γνωρίζει διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση, εξαιτίας της πλούσιας περιεκτικότητάς του σε βιταμίνες.
Πρόκειται για μια καλλιέργεια που βρίσκεται σε διαρκή ανάπτυξη, καθώς το ελληνικό ακτινίδιο είναι περιζήτητο στις ξένες αγορές.

«Παγίδα» για το χαράτσι στήνει το υπουργείο Οικονομικών

«Παγίδα» για το χαράτσι στήνει το υπουργείο ΟικονομικώνΕΕΤΗΔΕ

Της Μαρίας Βουργάνα
Τους φορολογουμένους που δεν έχουν πληρώσει το «χαράτσι» για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητά τους θα αναζητήσει το υπουργείο Οικονομικών μέσω των αριθμών παροχής ρεύματος, που θα πρέπει να αναγραφούν υποχρεωτικά για όλες τις κατοικίες στις φετινές φορολογικές δηλώσεις.
Οπως ανέφερε χθες ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, τα στοιχεία που έλαβε το υπουργείο από τη ΔΕΗ, για όσους δεν είχαν πληρώσει το ΕΕΤΗΔΕ του 2011, σε ποσοστό 40% δεν αφορούσαν στους πραγματικούς ιδιοκτήτες των ακινήτων που είναι και οι υπόχρεοι καταβολής του τέλους. Αυτό συνέβη γιατί πολλοί λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος εκδίδονται στα ονόματα προηγούμενων ιδιοκτητών ή στα ονόματα ενοικιαστών ή σε ονόματα προσώπων που είναι συγγενείς με τους πραγματικούς ιδιοκτήτες. Ετσι βεβαιώθηκαν οφειλές από ΕΕΤΗΔΕ σε φορολογούμενους που δεν ήταν οι πραγματικοί υπόχρεοι.

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Tα αυγά μπορούν & να μειώσουν την όρεξη


Σύμφωνα με μελέτες που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο περιοδικό Experimental Biology, διερευνήθηκε η επίδραση της κατανάλωσης αυγών (ασπράδι και κρόκος) στα επίπεδα...

χοληστερόλης, στις υψηλού κινδύνου ομάδες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με μεταβολικό σύνδρομο και καρδιακές παθήσεις.


Επιπλέον, στις ίδιες μελέτες συσχετίστηκε η κατανάλωση στο πρωινό πρωτεϊνούχων τροφών (όπως το αυγό) με τη ρύθμιση του κορεσμού/της όρεξης σε υπέρβαρους εφήβους.

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Κ. Μαρκόπουλος: Λουκέτο σε Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς

Κλίμα αβεβαιότητας και ανησυχίας επικρατεί σε 100.000 ελληνικές οικογένειες λόγω του κινδύνου αναστολής λειτουργίας δεκάδων δημοτικών σταθμών ανά την επικράτεια.
Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της μείωσης ή κατάργησης εκατοντάδων θέσεων...

συμβασιούχων εργαζόμενων στους παιδικούς σταθμούς, όπως επίσης και απόρροια των καθυστερήσεων στην απορρόφηση και στην μεταφορά αδιάθετων κονδυλίων από το ΕΣΠΑ.

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ρεκόρ τουριστικών αφίξεων αναμένεται φέτος

Ιδανική χρονιά για τον τουρισμό λέει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων!
Την πεποίθηση πως το 2013 θα είναι μια χρονιά με ρεκόρ αφίξεων τουριστών από το εξωτερικό, εξέφρασε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Τ.Ε. Γιάννης Ρέτσος, κατά τη συνάντηση που είχε το απόγευμα με τον θεματικό...

αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Γιώργο Γερομάρκο.

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Πώς θα χορηγηθούν οι βεβαιώσεις αποδοχών για το Ε1

Σημαντικές καθυστερήσεις θα καταγράφουν στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων καθώς εκατομμύρια ασφαλισμένοι και ειδικά όσοι δεν έχουν φορείς ασφάλισης το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ δεν έχουν ακόμη προμηθευτεί την βεβαίωση αποδοχών για την συμπλήρωση του Ε1...

Αυτό σημαίνει πως σίγουρα η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για 6 εκατομμύρια φορολογουμένους δεν θα είναι η 30ης Ιουνίου.

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Πρόγραμμα για 400.000 ανέργους

Ρητή σύσταση προς τη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Κομισιόν, να παραμερίσει τα γραφειοκρατικά...

εμπόδια για την έγκριση της συγχρηματοδότησης του ελληνικού προγράμματος που αφορά την ανεύρεση προσωρινής εργασίας για 400.000 οικογένειες στις οποίες δεν υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος, φέρεται να διατύπωσε χθες ο αρμόδιος για θέματα Απασχόλησης επίτροπος, Λάζλο Αντορ.

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Αγνωστες ιστορίες πίσω από 7 τραγούδια

«Μικρός άκουγα τον Σαββόπουλο να λέει “Κιλελέρ 6 Μαρτίου 1910” και αναρωτιόμουν “τι λέει τώρα αυτός;”. Εψαξα, ρώτησα, διάβασα, έμαθα...

Η αποκρυπτογράφηση των τραγουδιών ήταν κάτι που πάντα με συγκλόνιζε... Οι δημιουργοί, νιώθοντας την ανάγκη να εκφραστούν, αφουγκράζονται με έναν μοναδικό τρόπο τα όσα συμβαίνουν γύρω τους, είτε στην κοινωνία είτε στον προσωπικό τους περίγυρο». Η περιέργεια ήταν αυτή που ώθησε τον Ηρακλή Ευστρατιάδη στο να ερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο μεγάλοι συνθέτες και δημιουργοί τραγουδιών κατέληξαν στο να καταγράψουν σε μια κόλλα χαρτί τις σκέψεις τους που αργότερα έγιναν επιτυχίες του ελληνικού μουσικού στερεώματος. Πρόκειται για μια έρευνα ετών σε ό,τι αφορά εκατό γνωστές ελληνικές επιτυχίες, που παρουσιάζεται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου «Μία Ιστορία… ένα Τραγούδι». Μάλιστα, όπως δηλώνει ο συγγραφέας του, αυτό είναι μόνον η αρχή: «Αυτά τα τραγούδια δεν αποτελούν παρά τις εκατό πρώτες ψηφίδες ενός τεράστιου ψηφιδωτού, ένα κομμάτι μόνον από μια συλλογή με ιστορίες τραγουδιών που συμπληρώνω εδώ και χρόνια. Τώρα ετοιμάζω τις επόμενες εκατό ιστορίες».

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Τι πρέπει να κάνετε για να πάρετε το επίδομα παιδιού

Στα “γρανάζια” μιας απίστευτης γραφειοκρατίας θα εμπλακούν πάνω από 800.000 οικογενειάρχες για να καταφέρουν να εισπράξουν τα νέα επιδόματα τέκνων που δικαιούνται...


Χρειάζονται έως και πέντε δικαιολογητικά κατά περίπτωση, από διαφορετικές υπηρεσίες.

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Σημαντική ανάπτυξη παρουσιάζουν τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας

Σημαντική ανάπτυξη συνεχίζουν να παρουσιάζουν τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας (private label), καθώς, όπως προκύπτει από σχετική κλαδική μελέτη...

της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών της Icap Group ΑΕ, η αξία των συνολικών πωλήσεων των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας στην εγχώρια αγορά, μέσω των σούπερ μάρκετ και cash & carry, αυξήθηκε με μέσο ετήσιο ρυθμό μεταβολής 11%, την περίοδο 2007- 2011.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη μελέτη, η ανοδική πορεία συνεχίστηκε και το 2012, με εκτιμώμενο ποσοστό της τάξης του 4%- 5%, σε σχέση με το 2011.

Ποια διατροφή καταπολεμά την αϋπνία;

Απλές καθημερινές συνήθειες μπορεί να μην είναι τόσο αθώες όσο φαίνονταιΣας αρέσει να πίνετε το ποτάκι σας πριν ξαπλώσετε;



Συνηθίζετε να παραγγέλνετε πίτσα το βράδυ; Μάθετε λοιπόν, ότι αυτές οι δυο συνήθειες μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη δυσκολία στον ύπνο. Αποφύγετε τα πικάντικα φαγητά. Αποφύγετε το αλκοόλ γιατί μπορεί να σας κάνει ανήσυχο. Είναι επίσης, διουρητικό και μπορεί να διακόψει τον ύπνο σας πολλές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Είναι επίσης, πολύ πιθανό να προκαλέσει ροχαλητό,μειώνοντας έτσι, το οξυγόνο στο αίμα σας και διαταράσσοντας τον ύπνο.

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Ποια φαγητά κάνουν καλό στο δέρμα και ποια βλάπτουν;

Ας δούμε λοιπόν τα φαγητά που κάνουν καλό στο δέρμα ώστε να τα υπολογίζετε όπως επίσης και εκείνα που βλάπτουν το δέρμα ώστε να αποφεύγονται.

Tο έχετε ξανακούσει: «Είστε αυτό που τρώτε!» Αυτό είναι αλήθεια, επειδή η εμφάνιση του δέρματός σας δεν εξαρτάται μόνο από το πώς κάνετε απολέπιση, αλλά και από τα τρόφιμα που καταναλώνετε, τόσο θετικά όσο και αρνητικά.

Το να τρώτε υγιεινά, όχι μόνο θα σας κάνει να δείχνετε καλά, αλλά θα σας κάνει να νιώθετε καλά.

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Μύθοι και αλήθειες για τις σούπερ τροφές

Οι υπερτροφές της φύσης κερδίζουν συνεχώς έδαφος και στη χώρα μας. Σπιρουλίνα, μύρτιλο, ιπποφαές και άλλες σούπερ τροφές χρησιμοποιούνται καθημερινά από πολλούς...

καταναλωτές, καθώς οι προσδοκίες για καλύτερη υγεία, ευεξία, τέλειο σώμα και ομορφιά είναι αρκετές για την κατανάλωση των βοτάνων.

Από την άλλη πάντως, όπως αναφέρει και η εφημερίδα «Τα Νέα», οι γιατροί τονίζουν πως οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις τα συμπληρώματα διατροφής μπορεί να αλληλεπιδράσουν με φάρμακα προκαλώντας παρενέργειες.
Τι υπόσχονται οι σούπερ τροφές

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Υγεία: Η άσκηση γυμνάζει και τη μνήμη

Η τακτική άσκηση μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη, ακόμη και σε μεγάλη ηλικία που η έκπτωσή της βρίσκεται σε εξέλιξη, αναφέρουν καναδοί επιστήμονες. Μάλιστα, διαφορετικά είδη άσκησης φέρονται να επιδρούν σε διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου με διαφορετικό τρόπο.

Η είδηση μπορεί να δώσει ελπίδες σε ηλικιωμένους και σε άτομα με νόσους που επηρεάζουν τις γνωσιακές λειτουργίες. Ηδη από τη δεκαετία του ‘90 οι επιστήμονες θεωρούσαν δεδομένη τη βελτίωση των νοητικών λειτουργιών σε όσους γυμνάζονται και αναζητούσαν τα μοριακά μονοπάτια που οδηγούν στη βελτίωση των λειτουργιών του εγκεφάλου.

Πώς να αντιμετωπίσετε φυσικά την έλλειψη σιδήρου

Στην έλλειψη σιδήρου αποδίδουν, σε μεγάλο βαθμό, αμερικανοί ερευνητές την κούραση και το αίσθημα αδυναμίας που νιώθουν οι γυναίκες. Τα προβλήματα από την έλλειψη σιδήρου αφορούν, βεβαίως, και τα δύο φύλλα, εντούτοις οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες καθώς κατά τη διάρκεια της περιόδου η έλλειψη του σιδήρου είναι...

μεγαλύτερη.

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Cornell επισημαίνουν ότι πέρα από συμπληρώματα, η έλλειψη σιδήρου μπορεί να αντιμετωπισθεί κυρίως με αλλαγές στη διατροφή μας.

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Ένα Μήλο την ημέρα... Διαβαστε τις εκπληκτικές του ιδιότητες. Απαραίτητο για τον οργανισμό μας

 Το μήλο αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα φρούτα, ενώ στην αμερικάνικη παραδοσιακή ιατρική, χαρακτηρίζεται και ως ο «βασιλιάς των φρούτων». Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, διαιτητικές ίνες, μεταλλικά στοιχεία, βοηθάει στην πέψη, τονώνει τον οργανισμό και έχει ποικίλες ευεργετικές ιδιότητες. Παρακάτω θα αντιληφτείτε τη σπουδαιότητα της λαϊκής ρήσης: «Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα».

Προστασία των οστών: Γάλλοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ...
τα μήλα μπορούν να προστατεύσουν τις γυναίκες (στις οποίες έχει επέλθει κλιμακτήριος), από την δημιουργία οστεοπόρωσης, καθώς επίσης και να αυξήσουν την πυκνότητα των οστών.

Oι ρύποι των αυτοκινήτων κάνουν την «καλή» χοληστερόλη «κακή»

Ο καλός δρ Τζέκιλ μεταμορφώνεται στον κακό κ. Χάιντ και, με τον ίδιο περίπου τρόπο, η «καλή» χοληστερόλη μπορεί να μετατραπεί μέσα στον οργανισμό σε «κακή», όταν κανείς εισπνέει τους ρύπους από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων...

σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα που βασίστηκε σε πειραματόζωα. Είναι η πρώτη φορά που μια μελέτη συνδέει την ατμοσφαιρική ρύπανση με την «μεταμόρφωση» της χοληστερόλης σε παράγοντα οξείδωσης και αθηρωμάτωσης, με συνέπεια τη δημιουργία πλάκας στις αρτηρίες, τις οποίες μπορεί να φράξει.

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Τι αλλάζει στην φορολογία

Οκτώ παρεμβάσεις στη φορολογία περιλαμβάνει το επικαιροποιημένο μνημόνιο. Μεταξύ αυτών και γορολογικό νομοσχέδιο που θα επιφέρει... ριζικές αλλαγές στη φορολόγηση των νομικών προσώπων και των αυτοαπασχολουμένων, στο πλήθος των επιδομάτων, των φοροαπαλλαγών αλλά και των τεκμηρίων που θα διαμορφώνουν τη φορολογική επιβάρυνση καθώς και στις διατάξεις που θα απλοποιούν περαιτέρω τον Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών.

ΙΟΒΕ: Ο TAP «φέρνει» 4.800 θέσεις και 18 δισ. ευρώ

Ημερίδα για την αναγκαιότητα κατασκευής του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου


Το πρότζεκτ του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) θα δημιουργήσει 4.800 θέσεις εργασίας για 54 χρόνια και προστιθέμενη αξία ύψους 18 δισ. ευρώ, κυρίως, στις περιοχές από τις οποίες θα διέλθει, στη Βόρεια Ελλάδα.

Γιατί πρέπει να πίνουμε το πρωί ζεστό νερό με λεμόνι

Ο τρόπος που ξεκινάς την μέρα σου είναι πολύ σημαντικός, δεν έχει σημασία αν είσαι μητέρα, εργάτης, επιχειρηματίας, αθλητής, το πρώτο πράγμα που κάνεις το πρωί έχει πολύ μεγάλη σημασία! Μπορεί να σκέφτεσαι ότι το πρόγραμμα σου είναι πολύ φορτωμένο για ένα σωστό πρωινό...


αλλά αν μπορείς να βρεις χρόνο μόνο για ένα πράγμα το οποίο μπορεί να βελτιώσει την υγεία σου ένα ποτήρι ζεστό νερό με το χυμό από μισό λεμόνι είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου.

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

«Όπλο» κατά του καρκίνου το κόκκινο κρασί!

Χημική ουσία που περιέχει το κόκκινο κρασί μπορεί ενδεχομένως να προστατεύει από τον καρκίνο. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Leicester μελετούν...

την επίδραση της ρεσβερατρόλης, που έχει πολλά δυνητικά οφέλη για την υγεία.

Η νέα έρευνα θα παρουσιαστεί στο συνέδριο Resveratrol 2012, ένα συνέδριο του πανεπιστημίου που εστίασε στην παρουσίαση και συζήτηση ενδείξεων 10 κλινικών ερευνών για την ουσία. Θα αποκαλυφθούν χρόνια έρευνας σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ουσίας στην πρόληψη της καρδιοπάθειας, του καρκίνου και του διαβήτη, καθώς και συστάσεις για την επιστημονική έρευνα της επόμενης χρονιάς.

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Πρόγραμμα απασχόλησης 7.000 ανέργων στον αγροτικό τομέα – Και η Κρήτη στις 8 περιφέρειες

Πρόγραμμα απασχόλησης 7.000 ανέργων στον αγροτικό τομέα – Και η Κρήτη στις 8 περιφέρειες

Αρχίζει άμεσα η υλοποίηση νέας δράσης επιδοτούμενης κατάρτισης ανέργων, αυτοαπασχολούμενων και υποαπασχολούμενων στον αγροτικό τομέα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων».

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των προτάσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της ανοιχτής πρόσκλησης για «Αναβάθμιση επαγγελματικών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού μέσω κατάρτισης στον πρωτογενή τομέα», αναδείχθηκε ως δικαιούχος για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της δράσης ο ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ».

21 απαντήσεις για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις στα στεγαστικά δάνεια

21 απαντήσεις για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις στα στεγαστικά δάνειαΟΔΗΓΟΣ
Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑ
Με δύο κύρια σημεία, που χρήζουν νομοθετικής αποσαφήνισης η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης ανακοίνωσε τον ?κορμό? του προγράμματος διευκολύνσεως των ενήμερων οφειλετών που έχουν ενυπόθηκα δάνεια στην κύρια κατοικία τους.
Η «Ημερησία του Σαββάτου», με τη συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή δίνει απαντήσεις μέσα από 21 ερωτήσεις, ενώ το τελικό νομοσχέδιο αφού πρώτα λάβει και την έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή περί τα τέλη Μαΐου.

Καταθέσεις: Εγγυημένες ως 100.000, χαμένες για το επιπλέον ποσό

Καταθέσεις: Εγγυημένες ως 100.000, χαμένες για το επιπλέον ποσόΚΟΜΙΣΙΟΝ
Οι καταθέτες με καταθέσεις ως 100.000 ευρώ σε οποιαδήποτε τράπεζα η οποία πτωχεύει, εκκαθαρίζεται και κλείνει θα λαμβάνουν όλα τα χρήματά τους πίσω, επαναβεβαίωσαν οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin), ενώ οι περισσότεροι τάχθηκαν υπέρ της ιδέας ότι και για τους κατόχους μεγαλύτερων καταθέσεων θα πρέπει να θεσπιστεί ένα ευνοϊκό καθεστώς.

Μειώνει τη χοληστερίνη η σόγια

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεδρία σχετικά με τις εναλλακτικές μορφές πρόληψης και θεραπείας των καρδιαγγειακών παθήσεων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου των Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας στη...

Θεσσαλονίκη. Ένα από τα θέματα αυτής της συνεδρίας ήταν αφιερωμένο στη σόγια και στις ευεργετικές της δράσεις για τη μείωση της χοληστερίνης.

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Μόνο ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα πάντα


Φωτο: e-typos
Θα κάνουμε μια αυθαίρετη σύνδεση της πολιτικής, της κοινωνίας και του αθλητισμού και συγκεκριμένα του μπάσκετ όπου μια ελληνική ομάδα γίνεται για τρίτη φορά πρωταθλήτρια Ευρώπης. Μαζί Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν 9 κύπελλα, με τα τρία από αυτά τα επιτεύγματα να καταγράφονται το 2011, το 2012 και χθες.
Σε τρεις χρονιές όπου η Ελλάδα περνά απίστευτα δύσκολα, όπου είναι ο παρίας της Ευρώπης και οι θυσίες του ελληνικού λαού είναι απίστευτες. Σε τρεις χρονιές όπου όλοι οι υπόλοιποι λαοί μας χλευάζουν, δύο ελληνικές ομάδες και ειδικά ο Ολυμπιακός σε δύο συνεχείς χρονιές είναι ο αυτοκράτορας της Ευρώπης.

Η εγκύκλιος για τις διαδικασίες απαλλαγής από το χαράτσι

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ

Η εγκύκλιος για τις διαδικασίες απαλλαγής από το χαράτσι Στη δημοσιότητα δόθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, η εγκύκλιος με την οποία προβλέπονται οι διαδικασίες και τα απαιτούμενε δικαιολογητικά δυνητικής απαλλαγής από το χαράτσι των ακινήτων.

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2014.

Υγεία: Μπύρα: Κάνει περισσότερο καλό από όσο νομίζετε

Η από υγιή συστατικά παρασκευασμένη μπύρα, είναι για υγιείς ανθρώπους ένα καλό ευφραντικό και λόγω της περιεκτικότητάς του σε υδατάνθρακες, φωσφορικό αλάτι και άλλες ύλες, αποκτά και μια θρεπτική αξία. Η υπερβολική πόση όμως της μπύρας μας επιφέρει τις ίδιες βλάβες στην υγεία όπως τα άλλα αλκοολούχα ποτά και συγχρόνως παχυσαρκία.

«Εξαϋλώθηκαν» έσοδα 1,6 δισ. ευρώ μέσα σε ένα χρόνο

Αδυναμία των φορολογουμένων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους αποτυπώνουν τα στοιχεία για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού στο τετράμηνο...

Ιανουαρίου - Απριλίου 2013.

Αν και ο Απρίλιος είναι ο πρώτος μήνας του έτους που η Κυβέρνηση έπιασε τους στόχους στα φορολογικά έσοδα, η σύγκριση των τελικών εισπράξεων στο τετράμηνο 2013 σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα αποκαλύπτει μια τρύπα 1,6 δισ. ευρώ στα τακτικά έσοδα του Προϋπολογισμού.

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Έτσι θα ρυθμίσετε τα χρέη σας στην εφορία!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
Τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες φορολογούμενους να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς την εφορία δίνει η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών Σύμφωνα με το...

«Έθνος», εκτός από τον κανόνα των 48 μηνιαίων δόσεων, ο αριθμός τους μπορεί να γίνει απεριόριστος για φυσικά πρόσωπα που δεν είναι επιτηδευματίες και μπορούν να τεκμηριώσουν την οικονομική τους δυσπραγία.

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Ανατροπή βλέπουν οι Αμερικάνοι στην Ελλάδα


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ- ΒΟΜΒΑ: Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΤΙ «ΒΛΕΠΕΙ» ΤΟ SPECIAL REPORT ΤΩΝ ΗΠΑ


-Πλήρης ανατροπή του πολιτικού σκηνικού

-Κυβέρνηση προσωπικοτήτων μακριά από κόμματα

-Έξοδος της Ελλάδας από την κρίση σε σύντομο διάστημα

-Εξομάλυνση των διεθνών σχέσεων της χώρας

Πώς θα διευκολυνθούν οικονομικά οι επιχειρήσεις που μετέχουν στο ΕΣΠΑ

Ρυθμίσεις για την οικονομική και γραφειοκρατική διευκόλυνση των επιχειρήσεων που συμμετέχουν σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ...
και για την επιτάχυνση της απορρόφησης των Κοινοτικών κονδυλίων περιλαμβάνονται σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για το «Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων».

Διέξοδο για 12.000 ανέργους που θέλουν να ασχοληθούν και με την πρωτογενή παραγωγή τα προγράμματα ΤοπΕΚΟ

Σε τροχιά υλοποίησης έχουν μπει οι «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες (ΤοπΕΚΟ). Οι δράσεις θα αφορούν την προετοιμασία ανέργων, από τη διαδικασία επιλογής τους, μέχρι και την επιβεβαίωση της εξασφάλισης θέσεων απασχόλησης και...

τη διατήρηση αυτών τουλάχιστον για τρεις μήνες. Συγκεκριμένα, όσον αφορά τα ΤοπΕΚΟ έχουν εγκριθεί συνολικά 132 σχέδια δράσης, συνολικού προϋπολογισμού 60.000.000 ευρώ, από τα οποία αναμένεται να ωφεληθούν πάνω από 12.000 άνεργοι κοινωνικά ευάλωτων ομάδων. Το πρώτο που έχει ξεκινήσει είναι αυτό με τίτλο «Γίνε Παραγωγός» στους Δήμους Λάρισας και Κιλελέρ ενώ έτοιμο να ξεκινήσει σύμφωνα με πληροφορίες είναι και το ΤοπΕΚΟ της Θήβας. Οι περιοχές και οι τομείς παρέμβασης προσδιορίστηκαν στα σχέδια δράσης που υποβλήθηκαν από τις αναπτυξιακές συμπράξεις, στις οποίες συμπράττουν ο δημόσιος με τον ιδιωτικό τομέα.

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Τα 5 top τρόφιμα της άνοιξης

Τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν βασικά συστατικά μιας ισορροπημένης διατροφής, είναι χαμηλής θερμιδικής αξίας και μηδενικής περιεκτικότητας σε λίπος, ενώ όντας πλούσια σε νερό και...

φυτικές ίνες αυξάνουν τον κορεσμό και μειώνουν την αποθήκευση λίπους.

Σχετικές πληροφορίες δίνει στο www.Life2day.gr η Γεωργία Καπώλη, MSc Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος-Επιστημονική Διευθύντρια ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Νεμέα Κορινθίας-Αντιπρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας .

Η Ελλάδα στη λίστα με τις καλύτερες χώρες για μία... μητέρα

Στη λίστα με τις 20 καλύτερες χώρες για να γίνει μία γυναίκα μητέρα περιλαμβάνεται η Ελλάδα, αφήνοντας πίσω χώρες όπως η Βρετανία και ο Καναδάς...


Οι χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά, η Φινλανδία, η Σουηδία και η Νορβηγία είναι, σύμφωνα με έκθεση, οι τρεις καλύτερες χώρες παγκοσμίως για να γίνει μια γυναίκα μητέρα.

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Η πτώση τιμών φέρνει ρεκόρ αφίξεων ξένων τουριστών

Στο ναδίρ των τελευταίων ετών βρίσκονται οι ξενοδοχειακές τιμές στην Ελλάδα για τη φετινή περίοδο, όπως πιστοποιούν διεθνή δίκτυα αναζήτησης κρατήσεων και εξειδικευμένοι ταξιδιωτικοί ιστότοποι...

Αυτός άλλωστε είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που αναμένεται οι αφίξεις ξένων τουριστών στη χώρα μας να φθάσουν ή και να ξεπεράσουν τον αριθμό ρεκόρ των 17 εκατομμυρίων.

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Μεσογειακή Διατροφή για την αποφυγή της άνοιας στην τρίτη ηλικία...!!!


Ωμέγα-3 οξέα και λιγότερο κρέας για καλύτερη μνήμη
 

 
 
Επιστημονική έρευνα, με επικεφαλής Έλληνα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση τροφών που περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (υπάρχουν στα ψάρια, στο κοτόπουλο κ.α.) και η αποφυγή κρέατος, κορεσμένων λιπών και γαλακτοκομικών, συνδέεται με καλύτερη μνήμη και λειτουργία του νου. Η μελέτη δείχνει τη σημασία γενικότερα της Μεσογειακής διατροφής για την αποφυγή της άνοιας στην τρίτη ηλικία.Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Γεώργιο Τσιβγούλη, επίκουρο καθηγητή νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών και του πανεπιστημίου της Αλαμπάμα, ο οποίος είναι μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, κάνουν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "Neurology", που εκδίδει η τελευταία.

Αγνοούνται 15 εκατ. από τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ

Η βαριά σκιά στη διαχείριση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ απειλεί να διαλύσει το κόμμα που έτσι και αλλιώς βρίσκεται σε βαθιά κρίση μετά την οδυνηρή ήττα των τελευταίων εκλογών και όσων προηγήθηκαν στις κυβερνήσεις του Γ. Παπανδρέου.

Ο θόρυβος που έχει προκληθεί σχετικώς με τη «μαύρη τρύπα» στο ταμείο του κόμματος με το μυθικό ποσό της τάξεως των 110 εκατομμυρίων ευρώ δεν έχει καμιά σχέση με την...
πραγματικότητα, καθώς το συγκεκριμένο ποσό αφορά τα συνολικά έσοδα του κόμματος από δάνεια και κρατική επιχορήγηση την περίοδο της ηγεσίας του Γιώργου Παπανδρέου και όχι κενό στο ταμείο. Βεβαίως υπάρχει «λογιστική τρύπα» στο ταμείο της τάξεως των 15 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι έγινε λαθροχειρία.

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Φορολογικός οδηγός για όλους: Τα SOS που γλιτώνουν φόρους

Φορολογικός οδηγός για όλους: Τα SOS που γλιτώνουν φόρους
Της Μαρίας Βουργάνα
Η λαϊκή ρήση “στις λεπτομέρειες κρύβεται ο διάβολος” ισχύσει απόλυτα στις φορολογικές δηλώσεις καθώς νέοι “πονηροί” κωδικοί που έχουν προστεθεί στο φετινό ηλεκτρονικό έντυπο φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων καθώς και “αφανή” τεκμήρια διαβίωσης μπορεί να κοστίσουν ακριβά σε χρήμα και χρόνο αν δεν συμπληρωθούν σωστά η υπάρχουν παραλείψεις ακόμα και λάθη δεκαδικών αριθμών.

Δάνειο ως 800.000 € με χαμηλό επιτόκιο για επενδύσεις και κεφάλαιο κίνησης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ

Δάνειο ως 800.000 € με χαμηλό επιτόκιο για επενδύσεις και κεφάλαιο κίνησης
Δάνεια ως 800.000 ευρώ προσφέρει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για κεφάλαιο κίνησης και επενδύσεις με επιδοτούμενο επιτόκιο το πρόγραμμα Επιχειρηματική Επανεκκίνηση.
Συγκεκριμένα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα μπορούν να λάβουν δάνειο για κεφάλαιο κίνησης 4ετούς διάρκειας έως 300.000 ευρώ και δάνειο για επενδύσεις 5ετούς-10ετούς διάρκειας έως 800.000 ευρώ με επιτόκιο 4,5%.
Το νέο ταμείο έχει στη διάθεση του 550 εκατ. Ευρώ, τα οποία προέρχονται από τη συνεπένδυση μεταξύ του ΕΤΕΑΝ (Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης) και τραπεζών και διαμορφώνεται στο 1:1. Δηλαδή 275 εκατ. ευρώ από τη συμμετοχή της ΕΤΕΑΝ, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εθνικών πόρων και άλλα 275 εκατ. ευρώ από τις 14 τράπεζες που θα συμμετάσχουν.

Απομάκρυνση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το 2015

«Έχουμε βγει από τα χειρότερα», εκτιμά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και υποστηρίζει ότι πρωτογενές πλεόνασμα θα μπορούσε να...

επιτευχθεί ήδη από το τρέχον έτος. Επισημαίνει ωστόσο ότι «έχουμε ακόμη μακρύ δρόμο μπροστά μας», και αναδεικνύει την πολιτική σταθερότητα, ως σημαντική παράμετρο, προκειμένου να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη ενώ αναφέρει ότι από την κρίση έχουν ωφεληθεί οι χώρες με τρία Α.

Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Ποιους φόρους θα πληρώσουμε μέσα στο καλοκαίρι

Φορο-καταιγίδα περιμένει μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες εκατομμύρια νοικοκυριά, καθώς, όπως συμφωνήθηκε κατά τις επαφές της κυβέρνησης με την τρόικα, η πληρωμή των περισσότερων φόρων ξεκινά...

από τον Ιούνιο.

Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν περιθώριο μέχρι τις 15 Μαΐου το αργότερο, προκειμένου να διορθώσουν λάθη στον υπολογισμό του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων (ΕΕΤΑ).

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Τεχνολογικοί εθισμοί και φόβοι

Μήπως έχετε «προσβληθεί» από FOMO;

Μήπως τσεκάρετε συνέχεια το λογαριασμό σας σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης; Μήπως το κάνετε ακόμη και από το τηλέφωνό σας, ακόμη και όταν είστε σε ένα καφέ ή στο αυτοκίνητό σας; Μήπως αφήνετε τη δουλειά σας για να απαντήσετε σε μια ειδοποίηση; Πολύ πιθανόν να έχετε «προσβληθεί» από FOMO (Fear Of Missing Out), δηλαδή από τον «φόβο ότι κάτι μπορεί να χάσω».

Μερικές από τις χειρότερες τροφές για την υγεία μας

Αν θέλετε να είστε σε φόρμα και υγιείς, αποφύγετε να περιλαμβάνετε τις παρακάτω τροφές στο τραπέζι σας. Είναι οι χειρότερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε...

Είναι αλήθεια ότι στο εμπόριο υπάρχουν πολλά τρόφιμα γεμάτα ζάχαρη, λιπαρά και αλάτι, είτε υπερβολικά επεξεργασμένα, που αποτελούν ιδιαίτερα κακές επιλογές για την υγεία μας.

Ορισμένοι θεωρούν ότι για την υιοθέτηση μιας σωστής διατροφής και τη διατήρηση ενός όμορφου σώματος, αρκεί η κατανάλωση ενός συγκεκριμένου αριθμού θερμίδων. Η αλήθεια είναι όμως, πως δεν έχει σημασία μόνο το πόσο τρώμε, αλλά και η ποιότητα των τροφών που καταναλώνουμε και η διαδικασία που ακολουθείται για την παραγωγή τους, μέχρι αυτές να φτάσουν στο τραπέζι μας.

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Ποια είναι τα 10 τρόφιμα που δέχονται βροχή από φυτοφάρμακα - Τι βάζουμε στο τραπέζι μας

Η χρήση φυτοφαρμάκων ξεκίνησε το '70. Σαράντα χρόνια αργότερα αυτή η πρακτική έγινε κανόνας και επικίνδυνα υπολείμματα φυτοφαρμάκων βρίσκονται στα τρόφιμα που...
καταναλώνουμε τακτικά.

Κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (ΕFSA) αναλύει περίπου 70.000 τρόφιμα για να διαπιστώσει το πόσα φυτοφάρμακα περιέχουν. Στο βιβλίο του ο Γάλλος αγρονόμος-μηχανικός Claube Aubert, «Manger bio, c'est mieux!» (Φάτε bio, είναι καλύτερα!) έχει συγκεντρώσει τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Αυτά είναι τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία του κόσμου

Είναι γραμμένα ή μεταφρασμένα σε δεκάδες ή και εκατοντάδες γλώσσες, οι εκδόσεις τους διαφέρουν εντυπωσιακά, βρίσκονται... στα χέρια ανθρώπων από διαφορετικές κουλτούρες και θρησκείες, έχουν όμως κάτι κοινό: είναι τα πλέον πολυδιαβασμένα βιβλία του κόσμου.

Το μυστικό της επιτυχίας τους δεν είναι πολλές φορές γνωστό ούτε για τους ίδιους τους τούς συγγραφείς. Η πραγματικότητα όμως είναι αδιαμφισβήτητη: βρίσκονται σε εκατομμύρια βιβλιοθήκες ανά τον κόσμο ενώ κάποια από αυτά ελκύουν τους ανθρώπους ολόκληρους αιώνες.

Πάσχα: Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές

Προμήθεια Τροφίμων
Να αγοράζουν από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς. Οι αγορές τροφίμων από πλανόδιους περιστασιακούς πωλητές ή από δήθεν παραγωγούς, θα πρέπει να...

αποφεύγονται συστηματικά, διότι αποτελούν πηγή διάθεσης μη ελεγχόμενων τροφίμων που μπορεί να παραπλανήσουν τον καταναλωτή και να προκαλέσουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα στην υγεία του.