Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Από που θα προέλθουν οι 15.000 που θα απολυθούν από το Δημόσιο

Από που θα προέλθουν οι 15.000 που θα απολυθούν από το ΔημόσιοΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

 

Από την ΕΡΤ, τους επίορκους, την διαθεσιμότητα και τον περιορισμό των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου θα προκύψουν οι 15.000 απολύσεις που ζητά η τρόικα, δηλώνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Οι 4.000 απολύσεις έως το τέλος του έτους θα προέλθουν από την ΕΡΤ, από την ολοένα αυξανόμενη «δεξαμενή» των πειθαρχικών, από τις όποιες περικοπές προσωπικού από τις αμυντικές βιομηχανίες και από στοχευμένες παρεμβάσεις σε μικρά και μεσαία Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Αυτό τόνισε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Real FM».

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ερχονται 10.000 προσλήψεις

Ερχονται 10.000 προσλήψεις «ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ» ΟΙ 4.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

 

Οριστικοποιείται η λίστα των 4.000 απολύσεων για το 2013, θέμα που απασχόλησε και τη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Κυβερνητικής Μεταρρύθμισης, υπό τον πρωθυπουργό. Στη συνεδρίαση δόθηκαν σαφείς οδηγίες για την ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης των ΝΠΙΔ των υπουργείων, συμφωνήθηκε το πλάνο του δεύτερου κύματος διαθεσιμότητας 12.500 υπαλλήλων, ενώ ετέθη επί τάπητος και ο προγραμματισμός για περισσότερες από 10.000 προσλήψεις σε ευαίσθητους τομείς, στο πλαίσιο της συμφωνίας με την τρόικα μίας πρόσληψης για κάθε μία απόλυση.

Διπλή επιδότηση από τον ΟΑΕΔ για προσλήψεις ανέργων

Διπλή επιδότηση από τον ΟΑΕΔ για προσλήψεις ανέργωνΝΕΑ ΚΙΝΗΤΡΑ

 

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΤΟΥ
Διπλή επιδότηση του μισθού (με όριο τα 600 ευρώ) και των εργοδοτικών εισφορών που αναλογούν προσφέρει ο ΟΑΕΔ σε επιχειρήσεις οι οποίες προσλαμβάνουν άνεργους σε “μειονεκτική θέση” (δεν έχουν απασχοληθεί τους τελευταίους 6 μήνες με καθεστώς πλήρους απασχόλησης, ή είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης που δεν έχουν ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ή έχουν ηλικία άνω των 50 ετών ή είναι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών) καθώς και σε όσους βρίσκονται “σε πολύ μειονεκτική θέση” (αν έχουν κάρτα ανεργίας για διάστημα 24 μηνών).

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Προσλαμβάνονται 4.850 υπάλληλοι πληροφορικής σε δήμους και περιφέρειες

Προσλαμβάνονται 4.850 υπάλληλοι πληροφορικής σε δήμους και περιφέρειες  ΑΣΕΠ

 

Στα γραφεία του ΑΣΕΠ βρίσκεται το τέταρτο και τελευταίο πακέτο της κοινωφελούς εργασίας για το 2013.
Η νέα προκήρυξη θα αφορά περίπου 4.850 θέσεις με 5μηνες συμβάσεις στην ειδικότητα του υπαλλήλου Πληροφορικής από τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Τα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής επεξεργάζονται τις τελευταίες λεπτομέρειες προκειμένου να οριστικοποιηθεί το κείμενο της πρόσκλησης. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του ΟΑΕΔ, το τέταρτο πακέτο αναμένεται να δημοσιευτεί ή στα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2014.

Το δεύτερο κύμα κινητικότητας από ΕΟΠΥΥ, ΟΤΑ και ασφαλιστικά ταμεία

Το δεύτερο κύμα κινητικότητας από ΕΟΠΥΥ, ΟΤΑ και ασφαλιστικά ταμεία ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ

 

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε ενημέρωση από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων.

ΙΧ-Μοτοσικλέτες: Πληρώστε τα τέλη κυκλοφορίας με δόσεις

ΙΧ-Μοτοσικλέτες: Πληρώστε τα τέλη κυκλοφορίας με δόσεις ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 

Πληρώστε τα τέλη κυκλοφορίας σας με πιστωτική κάρτα και εξοφλήστε την οφειλή μέχρι σε έξι άτοκες δόσεις.
Οι τράπεζες προσφέρουν και φέτος τη δυνατότητα στους κατόχους πιστωτικών καρτών να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας του ΙΧ τους μέχρι και σε 6 άτοκες δόσεις.

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Οι νέες λίστες για διαθεσιμότητα και απολύσεις στο Δημόσιο – 10% οι περικοπές προσωπικού σε όλα τα υπουργεία

Οι νέες λίστες για διαθεσιμότητα και απολύσεις στο Δημόσιο – 10% οι περικοπές προσωπικού σε όλα τα υπουργεία

Ψηλά στη λίστα οι υπάλληλοι στον ΟΣΕ και των μεταφορών
- Λουκέτο σε ΕΑΒ, ΕΛΒΟ, Ακίνητα του Δημοσίου και άλλες εταιρείες του Υπουργείου Οικονομικών
- Ξαφνικός θάνατος για 15 οργανισμούς
Οι αριθμοί δεν αφήνουν περιθώρια. 1.300 άτομα πρέπει να απολυθούν μέχρι το τέλος του χρόνου.11.000 άτομα θα πρέπει να απολυθούν ως το τέλος του 2014, ενώ θα πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό και η διαθεσιμότητα.
Όλα τα υπουργεία έχουν λάβει οδηγίες για μείωση του προσωπικού τους άμεσα. Το ποσοστό μείωσης θα φτάσει ως και το 10% με τις μεταφορές να σηκώνουν μεγάλο βάρος.

4 ελιές τη μέρα τον καρκίνο κάνουν πέρα

ΥΓΕΙΑ&ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Καταναλώνοντας 3-4 ελιές τη μέρα ή 3 κουταλιές της σούπας ωμό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο προστατεύετε τον οργανισμό σας από τον καρκίνο. Μία πολυφαινόλη που περιέχει η ελιά, η υδροξυτυροσόλη, καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό τους.

Μελέτη του ομογενή επιστήμονα Τομ Καραγιάννη, διευθυντή του Τμήματος Μοριακής και Γονιδιακής Έρευνας του Ινστιτούτου Baker της Μελβούρνης έδειξε ότι η υδροξυτυροσόλη καταστρέφει τα καρκινικά ερυθρολευχαιμικά κύτταρα Κ562 αλλά όχι τα μονοπυρηνικά κύτταρα του περιφερικού αίματος.

Το master plan της επένδυσης του Ρότσιλντ στο Μεγανήσι

Το master plan της επένδυσης του Ρότσιλντ στο Μεγανήσι  ΠΑΝΩ ΑΠΟ 150 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΒΙΛΕΣ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΜΑΡΙΝΑ

 

Του Βασίλη Σ. Κανέλλη
«Σάρκα και οστά» αναμένεται να πάρει τα επόμενα χρόνια μια από τις σημαντικότερες παραθεριστικές - τουριστικές επενδύσεις, η οποία ήδη έχει προσελκύσει πολύ γνωστά ονόματα επιχειρηματιών και ανθρώπων του διεθνούς jet set. Ο λόγος για την κατασκευή του πολυτελούς συγκροτήματος κατοικιών που συνδυάζεται με ξενοδοχεία πέντε αστέρων και μαρίνες στο Μεγανήσι στην περιοχή «Κεφάλι». Ολες οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ είναι έτοιμο το master plan της επένδυσης που αναμένεται να ξεπεράσει τα 150 εκατ. ευρώ. Η «ΗτΣ» παρουσιάζει σήμερα το αρχιτεκτονικό σχέδιο που έχει? λονδρέζικο αέρα καθώς εκπονήθηκε από ένα από τα γνωστότερα αρχιτεκτονικά γραφεία της Βρετανίας, το «Studio Seilern Architects».

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΟΑΕΕ: «Παγώνουν» για δύο χρόνια οι ασφαλιστικές εισφορές

ΟΑΕΕ: «Παγώνουν» για δύο χρόνια οι ασφαλιστικές εισφορέςΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ


Για δύο χρόνια (έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2015) αποφάσισε ο ΟΑΕΕ να “παγώσει” στα σημερινά επίπεδα τις ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και έμποροι.
Την απόφαση έλαβε η διοίκηση του Οργανισμού εκτιμώντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και το γεγονός ότι μόνο 1 στους 2 ασφαλισμένους είναι σε θέση να πληρώνει τα ασφάλιστρά του για σύνταξη και περίθαλψη.

Κάνει θραύση η δίαιτα των 8 ωρών – Οι κανόνες και το πρόγραμμα


Οι διάσημοι την »δοκίμασαν» και δεν την αλλάζουν…. Χάσε 3 κιλά σε μία εβδομάδα!
Υπόσχεται να χάσεις 3 κιλά σε 1 εβδομάδα! Δες τη νέα δίαιτα που κάνει θραύση στην Αμερική!
Oι συγγραφείς David Zinczenko και Peter Moore ανέπτυξαν την ιδέα της δίαιτας, βασισμένοι στις έρευνες που έδειχναν ότι το σώμα μας δεν μπορεί να επεξεργαστεί τα τρόφιμα που καταναλώνουμε μετά από κάποιες ώρες και έτσι οι θερμίδες καταλήγουν εκεί που δεν θα έπρεπε, γύρω από την κοιλιά και τους γλουτούς μας. Σύμφωνα με την δίαιτα των 8 ωρών, που επιμένει ότι θα βλέπεις τα κιλά να φεύγουν χωρίς να μετράς τι τρως, μπορείς να χάσεις 10 κιλά σε 6 εβδομάδες.

Tίτλοι τέλους για τη μουσική υπηρεσία Winamp


Μη προσβάσιμη για τους χρήστες από 20 Δεκεμβρίου

Κλείνει μετά από 16 χρόνια παρουσίας στο διαδίκτυο η μουσική υπηρεσία Winamp, όπως ανακοίνωσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία AOL.

Η ιστοσελίδα της Winamp δεν θα είναι πια προσβάσιμη στους χρήστες από τις 20 Δεκεμβρίου και στη λιτή της ανακοίνωση ευχαριστεί τη διαδικτυακή κοινότητα για την υποστήριξη της.

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Με ποιες δαπάνες γλιτώνουν φόρο οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Με ποιες δαπάνες γλιτώνουν φόρο οι ελεύθεροι επαγγελματίεςΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

 

Περισσότερους φόρους θα κληθούν να πληρώσουν το 2014 οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αφού τα καθαρά εισοδήματά τους θα φορολογούνται πλέον από το πρώτο ευρώ με φόρο 26%. Μάλιστα αν τα εισοδήματα υπερβαίνουν τις 50.000 ευρώ, τότε στο ποσό του εισοδήματος που υπερβαίνει το συγκεκριμένο όριο επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 33%.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στο ποσό του φόρου θα υπολογίζεται και προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος, ενώ έχουν καταργηθεί όλες οι φοροαπαλλαγές που ίσχυαν στο παρελθόν (ενοίκια κατοικίας, τόκοι δανείων πρώτης κατοικίας, ιατρικές δαπάνες, ασφάλειες ζωής, φροντιστήρια κ.λπ.).

Κλείδωσαν οι 4.000 απολύσεις - Επισπεύδονται οι καταργήσεις οργανισμών

Κλείδωσαν οι 4.000 απολύσεις - Επισπεύδονται οι καταργήσεις οργανισμώνΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΤΡΟΙΚΑΣ

 

Tην έγκριση για τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο έργο της αναδιοργάνωσης του Δημοσίου έδωσαν οι εκπρόσωποι της τρόικας κατά τη δίωρη συνάντηση που είχαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι των δανειστών θεωρούν περατωθείσα την πρώτη φάση της κινητικότητας με τις 2.000 απολύσεις και τους 12.500 εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ποιες αποδείξεις πρέπει να μαζέψετε για να γλιτώσετε φόρους - Αναλυτικά στοιχεία

Ποιες αποδείξεις πρέπει να μαζέψετε για να γλιτώσετε φόρους - Αναλυτικά στοιχείαTA SOS ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ

 

Της Μαρίας Βουργάνα
Mε την πληρωμή έξτρα φόρου 22% απειλούνται οι μισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν θα καταφέρουν μέχρι το τέλος του έτους να συλλέξουν αποδείξεις αξίας ίσης με το 25% του εισοδήματός τους.
Φέτος το μέτρο των αποδείξεων είναι αυστηρότερο και κρύβει «παγίδες» που μπορούν να οδηγήσουν στην πληρωμή περισσότερων φόρων με τις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβληθούν το επόμενο έτος. Mισθωτοί και συνταξιούχοι εάν συλλέξουν περισσότερες αποδείξεις από τις απαιτούμενες δεν έχουν το παραμικρό κέρδος. Aν λείπουν όμως αποδείξεις, θα πληρώσουν επιπλέον φόρο 22% επί της διαφοράς.

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Σε κινητικότητα 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι ως το τέλος του χρόνου

Σε κινητικότητα 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι ως το τέλος του χρόνουΕ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

 

Η αξιολόγηση δομών και τα πλάνα στελέχωσης στα περισσότερα υπουργεία και τους φορείς βρίσκεται σε εξέλιξη και στόχος είναι η κινητικότητα των 25.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με την υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Η ίδια πρόσθεσε ότι έχει ήδη προχωρήσει η διαδικασία αυτή.

Με ποιες δαπάνες γλιτώνουν φόρο οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Με ποιες δαπάνες γλιτώνουν φόρο οι ελεύθεροι επαγγελματίεςΠερισσότερους φόρους θα κληθούν να πληρώσουν το 2014 οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αφού τα καθαρά εισοδήματά τους θα φορολογούνται πλέον από το πρώτο ευρώ με φόρο 26%. Μάλιστα αν τα εισοδήματα υπερβαίνουν τις 50.000 ευρώ, τότε στο ποσό του εισοδήματος που υπερβαίνει το συγκεκριμένο όριο επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 33%.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στο ποσό του φόρου θα υπολογίζεται και προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος, ενώ έχουν καταργηθεί όλες οι φοροαπαλλαγές που ίσχυαν στο παρελθόν (ενοίκια κατοικίας, τόκοι δανείων πρώτης κατοικίας, ιατρικές δαπάνες, ασφάλειες ζωής, φροντιστήρια κ.λπ.).

Από 10.000€ σε 2.000 νέους για να ανοίξουν επιχείρηση

Από 10.000€ σε 2.000 νέους για να ανοίξουν επιχείρηση  Νέο ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης 2.000 ανέργων «δρομολογεί» το υπουργείο Εργασίας, έτσι ώστε να ενεργοποιήσει επιχειρηματικά τους νέους έως 35 ετών.

Η δράση έχει προϋπολογισμό 20.000.000 ευρώ και δίνει προτεραιότητα στους άνεργους νέους που θα αναπτύξουν δραστηριότητα, η οποία απαιτεί την ενεργή απασχόληση και παρουσία τους σε κλάδους και τομείς της οικονομίας που ενσωματώνουν την καινοτομία.

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Απολύσεις και καταργήσεις οργανισμών γεφυρώνουν το χάσμα με την τρόικα

H μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 33.000, η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου παντού, οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων αλλά και η περικοπή των επιδοτήσεων σε ΝΠΙΔ που δεν έχουν καταθέσει προϋπολογισμούς είναι μεταξύ των μέτρων που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση για να γεφυρωθεί το χάσμα με την τρόικα.
Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση κατά την εξ αναβολής συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας τη Δευτέρα θα παρουσιάσει μέτρα που αφορούν:
1. Μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 33.000 που θα προέλθει από συνταξιοδοτήσεις (15.000 -18.000 ατόμων), διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων και οριστική απόλυση περίπου 3.000 από τον χώρο της υγείας.

Νέες σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο-Ιδιώτες αναλαμβάνουν υπηρεσίες

Νέες σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο-Ιδιώτες αναλαμβάνουν υπηρεσίεςΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΟΔΕΥΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

Του Ηλία Μπενέκου
Οι σαρωτικές αλλαγές που έρχονται στο Δημόσιο, το προσεχές διάστημα τόσο σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους, όσο και τις δομές και λειτουργία της κρατικής μηχανής, είναι κάτι περισσότερο από βέβαιες. Η συζήτηση μπορεί να εστιάζεται το τελευταίο διάστημα στον ποσοτικό στόχο των 4.000 απολύσεων που θα γίνουν μέχρι το τέλος του έτους, ωστόσο, οι σχεδιασμοί εδώ και καιρό είναι πολύ πιο μακροπρόθεσμοι ακουμπώντας ακόμη και αυτόν τον «χαρακτήρα» του δημοσίου.

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ


Οι άνθρωποι «έκλεψαν» την τροφή της μέλισσας που με τόσο κόπο παράγει για την δική της συντήρηση.Το μέλι καταναλώνεται στην αρχική μορφή παραγωγής του και αποτελεί εκτός από το ιδανικό φυσικό γλυκαντικό και μια εξαιρετική φαρμακευτική ουσία. Αποτελεί άλλωστε μια από τις λίγες τροφές που δεν έχει ημερομηνία λήξης. Μπορεί κανείς να το απολαύσει σκέτο, στη μαγειρική, στη ζαχαροπλαστική και τα αφεψήματα.

Ανατροπές-σοκ μέσω επιχειρησιακών συμβάσεων: Καταβολή δεδουλευμένων ανά... τρίμηνο

Ανατροπές-σοκ μέσω επιχειρησιακών συμβάσεων: Καταβολή δεδουλευμένων ανά... τρίμηνοΝΕΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

 

Του Γιώργου Γάτου
Νέο καθεστώς στους όρους αμοιβής και εργασίας για δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους και νέα συναλλακτικά ήθη - όπως την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών με καθυστέρηση έως και 3 μηνών (!) - δημιουργούν οι επιχειρησιακές συμβάσεις που μαζικά υπογράφονται εν μέσω της ύφεσης και με την επίκληση της δύσκολης οικονομικής κατάστασης των επιχειρήσεων.

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Τα 5 Βασικά Πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για τη Γλουτένη

ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η γλουτένη δεν είναι κάτι που πρέπει ο κόσμος να φοβάται, λένε οι εμπειρογνώμονες. Και αυτό επειδή δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι ευαισθησία στη γλουτένη. Αν βρίσκεστε σε μια σύγχυση και δεν ξέρετε αν πρέπει να τρώτε προϊόντα με γλουτένη, δεν είστε μόνοι. Όπως πολλοί άνθρωποι, έχετε ίσως ακούσει πολλά σχετικά με αυτήν. Ωστόσο, εκατομμύρια άτομα στον κόσμο πηγαίνουν «ανάποδα», προσπαθώντας να την αποφύγουν.

Εξι ...πόρτες στο ΙΚΑ για πρόωρη έξοδο στη σύνταξη

Εξι ...πόρτες στο ΙΚΑ για πρόωρη έξοδο στη σύνταξηΡΥΘΜΙΣΕΙΣ


Εξι διαφορετικές ρυθμίσεις δίνουν τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ να βγουν σε πρόωρη σύνταξη. Το όριο συνταξιοδότησης είναι σε άμεση συνάρτηση με το έτος θεμελίωσης δικαιώματος και φυσικά τον αριθμό των απαιτούμενων ενσήμων.

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Τι φόρο πληρώνουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ και πισίνας - Αναλυτικοί πίνακες

Τι φόρο πληρώνουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ και πισίνας - Αναλυτικοί πίνακεςΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

 

Σήμερα ενδεχομένως ή αύριο ανοίγει η ηλεκτρονική εφαρμογή για την εκτύπωση των ειδοποιητηρίων που θα χρησιμοποιήσουν οι φορολογούμενοι για την πληρωμή του φόρου πολυτελούς διαβίωσης για αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού (1.928 κ.εκ. και άνω), τις πισίνες και τα αεροσκάφη.
Μάλιστα, αναμένεται, επίσης, υπουργική απόφαση με την οποία θα καθορίζεται ο τρόπος εξόφλησης του φόρου πολυτελούς διαβίωσης.

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Τα εναλλακτικά σχέδια για τις 4.000 απολύσεις στο Δημόσιο. Ποιοι κινδυνεύουν

Τα εναλλακτικά σχέδια για τις 4.000 απολύσεις στο Δημόσιο. Ποιοι κινδυνεύουνΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ

 

Έτοιμοι, ακόμη και με εναλλακτικά σχέδια σε περίπτωση που δεν γίνουν αποδεκτές από την τρόικα οι προτάσεις αναφορικά με τις δεξαμενές απολύσεων, δηλώνουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διαμηνύοντας μάλιστα ότι η χθεσινή αναβολή της προγραμματισμένης συνάντησης με τους εκπροσώπους των δανειστών, οφειλόταν αποκλειστικά σε αίτημα των τελευταίων, και δεν σηματοδοτεί εμπλοκή καθώς όλα τα προαπαιτούμενα της παρούσας φάσης έχουν υλοποιηθεί. Αποδίδουν μάλιστα την επ' αόριστον αναβολή στο γεγονός ότι η όποια συμφωνία για το Δημόσιο συνδέεται με το συνολικότερο πακέτο συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας.

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Οι 7 Τροφές που οι… Ειδικοί δεν θα έτρωγαν Ποτέ!

Διατροφή και Υγεία


Παραθέτω σε ελεύθερη απόδοση στα Ελληνικά, ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο περί διατροφής, το οποίο παρουσιάστηκε στο Fox News με τον τίτλο 7 foods you should never eat:
Επιστήμονες της βιομηχανίας των τροφίμων, ρίχνουν φως σε ορισμένα κατά τ’ άλλα καθημερινά τρόφιμα υπεράνω υποψίας, τα οποία, ωστόσο, στην πραγματικότητα είναι γεμάτα τοξίνες και χημικά· παράλληλα, μας δίνουν απλές εναλλακτικές, για μια πιο υγιεινή και καθαρή διατροφή.

"Ανοίγει" σήμερα το Taxisnet. Πίνακας με τα τέλη κυκλοφορίας

 Ανοίγει  σήμερα το Taxisnet. Πίνακας με τα τέλη κυκλοφορίαςΕΞΟΦΛΗΣΗ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

 

Σήμερα "ανοίγει" το Taxisnet η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2014. Σχεδόν ταυτόχρονα, αναμένεται ότι θα είναι διαθέσιμη και η ενημέρωση για το φόρο πολυτελείας, για όσους φορολογούμενους διαθέτουν ΙΧ άνω των 1.929 κυβικών.

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Ποιες αποδείξεις πρέπει να μαζέψετε σε 50 ημέρες για γλιτώσετε φόρους

Ποιες αποδείξεις πρέπει να μαζέψετε σε 50 ημέρες για γλιτώσετε φόρους  ΜΙΣΘΩΤΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

 

Αντιμέτωποι και φέτος με το χαρτοβασίλειο των αποδείξεων είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι, καθώς θα πρέπει να συλλέξουν αποδείξεις αξίας ίσης με το 25% του εισοδήματός τους και με μέγιστο απαιτούμενο όριο τα 10.500 ευρώ.
Αν συλλέξουν περισσότερες αποδείξεις από τις απαιτούμενες, δεν έχουν το παραμικρό κέρδος. Αν λείπουν όμως αποδείξεις, απειλούνται με ποινή φόρου 22% επί της διαφοράς.
Ετσι, μέχρι το τέλος του χρόνου περισσότεροι από 3,5 εκατ. φορολογούμενοι έχουν την τελευταία ευκαιρία να μαζέψουν τα πολύτιμα «χαρτάκια». Οχι για να γλιτώσουν φόρο, αλλά για να μην πληρώσουν περισσότερα.

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Φρούτα και Διαβήτης.....

ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ


Σταφύλια,μήλα και βατόμουρα συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 τα άτομα που έτρωγαν τουλάχιστον δύο μερίδες κάθε εβδομάδα από ορισμένα ολόκληρα φρούτα - ιδίως βατόμουρα, σταφύλια και μήλα - μείωσαν τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2 περίπου 23% σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν λιγότερο από μια μερίδα τον μήνα ,οι δε χυμοί σχετίστηκαν με υψηλότερο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2. Αυτό ήταν το συμπέρασμα νέας μελέτης με επικεφαλής ερευνητές από το Harvard School of Public Health .Η μελέτη είναι η πρώτη που εξετάζει τις επιδράσεις των μεμονωμένων φρούτων στον οργανισμό σε σχέση με τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.

Η Γερμανία, από τα κορυφαία «πλυντήρια» μαύρου χρήματος στον κόσμο

Η Γερμανία, από τα κορυφαία «πλυντήρια» μαύρου χρήματος στον κόσμοΕΡΕΥΝΑ

 

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου
Το παραδοσιακό στερεότυπο που θέλει τους φορολογικούς παραδείσους να είναι στην πλειονότητά τους μικρά εξωτικά νησιά έρχονται να ανατρέψουν τα στοιχεία του Δικτύου Φορολογικής Δικαιοσύνης (Tax Justice Network), που δείχνουν ότι εκατοντάδες δισεκατομμύρια που προέρχονται από φοροδιαφυγή και παράνομες δραστηριότητες βρίσκουν ασφαλές καταφύγιο σε μεγάλες οικονομίες που κατά τα άλλα… προσποιούνται ότι αντιμάχονται τις πρακτικές αυτές.

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Ερχονται κατασχέσεις-εξπρές καταθέσεων, μισθών και συντάξεων

Ερχονται κατασχέσεις-εξπρές καταθέσεων, μισθών και συντάξεων ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ

 

Κατασχέσεις – εξπρές μισθών, συντάξεων και καταθέσεων οφειλετών του Δημοσίου με την αποστολή ηλεκτρονικών κατασχετηρίων στις τράπεζες θα μπορεί να κάνει από το Δεκέμβριο το υπουργείο Οικονομικών. Η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων θα στέλνει ηλεκτρονικά την εντολή κατάσχεσης στις τράπεζες.
Η σχετική υπουργική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί εντός των ημερών και όπως διευκρινίζουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών το ηλεκτρονικό κατασχετήριο θα ενεργοποιηθεί από το Δεκέμβριο.

Ποιοι άνεργοι δικαιούνται 18.900 "επιταγές" ως 2.700 ευρώ

Ποιοι άνεργοι δικαιούνται 18.900  επιταγές  ως 2.700 ευρώ ΑΝΕΡΓΟΙ ΝΕΟΙ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ

 

Προθεσμία έως τις 31 Ιανουαρίου δίνει, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σε 18.900 νέους ηλικίας έως 29 ετών για να ενεργοποιήσουν τα voucher - “επιταγές εισόδου” στην αγορά εργασίας που έμειναν αδιάθετα έως τις 31 Οκτωβρίου. Τις επιταγές δικαιούνται οι επιλαχόντες από τις λίστες των άνεργων νέων που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής σε 2 προγράμματα, για 35.000 θέσεις σε επιχειρήσεις (έμειναν αδιάθετα 8.900 voucher) καθώς και στον κλάδο του τουρισμού - επισιτισμού (10.000 θέσεις από τις οποίες απορροφήθηκαν 3.000).

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Που ανοίγουν οι 28.000 θέσεις εργασίας με 5μηνες συμβάσεις

Που ανοίγουν οι 28.000 θέσεις εργασίας με 5μηνες συμβάσειςΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ

 

Στις υπηρεσίες του ΑΣΕΠ βρίσκεται για τον τελικό έλεγχο η προκήρυξη των 28.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ, που υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας.
Μέσα στις επόμενες ημέρες οι άνεργοι πτυχιούχοι και απόφοιτοι λυκείου από 164 ειδικότητες θα κληθούν να υποβάλουν την αίτησή τους στον ΟΑΕΔ ηλεκτρονικά ή μέσω των ΚΕΠ.

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Πρόγραμμα Νέων Γεωργών



Σημαντική Ευκαιρία Ενίσχυσης


Το προσεχές διάστημα (μέχρι τέλη Νοεμβρίου) αναμένεται να ανοίξει το μέτρο των Νέων Γεωργών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.Από το μέτρο πρόκειται να διατεθεί συνολική δημόσια δαπάνη ύψους 100 εκ. ευρώ ως πριμ πρώτης εγκατάστασης γεωργικής ή κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης σε νέους γεωργούς και κτηνοτρόφους.Το πριμ για κάθε δικαιούχο θα κυμαίνεται από 15.000 ως 20.000 € ανάλογα με την περιοχή μόνιμης κατοικίας του και το είδος της παραγωγής.
Από το μέτρο αναμένεται να επωφεληθούν συνολικά περίπου 6.000 νέοι γεωργοί.

Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει το Taxisnet για την πληρωμή των τελών. Πόσα είναι για ΙΧ και μοτοσικλέτες

Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει το Taxisnet για την πληρωμή των τελών. Πόσα είναι για ΙΧ και μοτοσικλέτες ΓΙΑ ΙΧ ΚΑΙ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΕΣ

 

Αναβάλεται για μία εβδομάδα τουλάχιστον η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για ΙΧ και μοτοσικλέτες μέσω του Taxisnet. Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης μέσω twittwer σήμερα Δευτέρα διευκρίνισε ότι η ηλεκτρονική πύλη « δεν ανοίγει σήμερα».
Πάντως, όπως και πέρυσι έτσι και εφέτος οι φορολογούμενοι θα εισέρχονται στο Taxisnet, θα αναγράφουν τα στοιχεία τους στην ειδική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, θα εκτυπώνουν το έντυπο με τα τέλη κυκλοφορίας που τους αντιστοιχούν και με την εκτύπωση θα πληρώνουν το ποσό στην τράπεζα.

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Πέντε δικογραφίες-φωτιά για τον Γιώργο, θαμμένες στα συρτάρια της Βουλής!

Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να συνεχίζει απτόητος τα ταξίδια του στο εξωτερικό και η Βουλή να εξακολουθεί να του χορηγεί άδειες απουσίας (κοντεύουν τις 30), την ίδια ώρα ωστόσο στα συρτάρια της Βουλής ένα ολόκληρο πακέτο με δικογραφίες κατά του πρώην πρωθυπουργού περιμένουν 60 βουλευτές για να ζητήσουν σύσταση εξεταστικής.
Οπως λένε μάλιστα έμπειροι κοινοβουλευτικοί, το γεγονός ότι έχουν συσσωρευτεί τόσο πολλές μηνυτήριες αναφορές κατά πρώην πρωθυπουργού με κατηγορίες όπως εσχάτη προδοσία και εξαπάτηση εκλογέων είναι πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά χρονικά της χώρας.

Φάτε σοκολάτα χωρίς ενοχές !!!

Τα πέντε σημαντικά οφέλη για την υγεία ...



Η σοκολάτα αποτελεί για όλους μια αγαπημένη λιχουδιά την οποία όμως η πλειοψηφία καταναλώνει με... ενοχές. Επιστημονικές έρευνες, όμως, έχουν αποδείξει ότι η σοκολάτα, πέρα από πολλές θερμίδες έχει και πολλά οφέλη για την υγεία, αφού συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας.

Οι 9 κλάδοι επιχειρηματικών ευκαιριών

Οι 9 κλάδοι επιχειρηματικών ευκαιριώνΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ENDEAVOR GREECE

 

Του Δημήτρη Μαλλά
dmallas@pegasus.gr
Στροφή σε τομείς της ελληνικής οικονομίας με σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης και οι οποίοι μπορούν να φέρουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας θα πρέπει να κάνουν οι επίδοξοι Ελληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι, ακόμη και εν μέσω κρίσης, προτιμούν να δημιουργούν εταιρείες που ακολουθούν παραδοσιακά μοντέλα. Αυτό είναι ένα από τα βασικά μηνύματα της μελέτης της Endeavor Greece, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που βοηθά νέες ελληνικές επιχειρήσεις, που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα. Ένα από τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας ήταν πως μόλις το 10% των νέων επιχειρήσεων το 2012 αφορούσε κλάδους με σημαντική δυναμική ανάπτυξη, ποσοστό που είναι μικρό.

Απολύσεις με ξαφνικό «θάνατο» αλά ΕΡΤ το κακό σενάριο

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και οι επιτελείς του αισιοδοξούν ότι δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί η τελική λύση της κατάργησης διαδημοτικών Αναπτυξιακών Εταιρειών των ΟΤΑΕτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα εμφανίζεται η κυβέρνηση για το θέμα των 4.000 απολύσεων που πρέπει να πραγματοποιηθούν μέχρι τα τέλη του έτους και αποτελούν ένα από τα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και οι επιτελείς του αισιοδοξούν ότι δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί η τελική λύση της κατάργησης διαδημοτικών Αναπτυξιακών Εταιρειών των ΟΤΑ.

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Κινήστε το ΙΧ σας νόμιμα χωρίς πινακίδες!

Κινήστε το ΙΧ σας νόμιμα χωρίς πινακίδες! ΜΕ 4 ΕΥΡΩ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ

 

Του Γιώργου Κ. Ανδρή
Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους για να γλιτώσουν τα υψηλά Τέλη Κυκλοφορίας, τα υπέρογκα τεκμήρια αλλά και το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης τα οποία και διατηρούν κλειστά στα γκαράζ και τις πυλωτές των σπιτιών τους. Ωστόσο σύμφωνα με τη νομοθεσία οι κάτοχοι των συγκεκριμένων αυτοκινήτων μπορούν να κινήσουν νόμιμα τα οχήματά τους 2ημέρες το μήνα καταβάλλοντας μόλις 4 ευρώ για κάθε ημέρα!

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Εθνικός στόχος δεν μπορεί να είναι η αποπληρωμή των δανείων

Από το Μυστήριο

Αλήθεια, ποια είναι η ακριβώς η πρόταση του οικονομικού επιτελείου για την έξοδο της χώρας από το τέλμα;

Ποιο είναι δηλαδή το εθνικό σχέδιο που έχει καταρτισθεί ούτως ώστε η Ελλάδα να ξανασταθεί στα πόδια της και να μην έχει ανάγκη τα χρήματα ξένων;

Ναι μεν η χώρα έχει αναλάβει πολύ συγκεκριμένες δεσμεύσεις έναντι των δανειστών της προκειμένου να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος της (το χρέος ανήκει κατά 70% στα χέρια του τομέα, δηλαδή σε κράτη και ΔΝΤ), αλλά δε μπορεί αυτό να αποτελεί εθνικό στόχο. Όσες και όποιες να είναι οι πιέσεις των δανειστών για προνομιακή ικανοποίηση των απαιτήσεών τους, το εθνικό συμφέρον πρέπει να αποτελεί πρώτιστο μέλημα.

Η Αντιβακτηριακή Δράση των Ελληνικών Μελιών

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ



Η αντιβακτηριακή δράση του μελιού είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες. Η δράση του αυτή οφείλεται σε έναν αριθμό παραγόντων, όπως την υψηλή συγκέντρωση των σακχάρων του, το χαμηλό pH, αλλά και η περιεκτικότητα σε ουσίες με αντιμικροβιακή δράση. Πλείστα είναι τα είδη μικροοργανισμών των οποίων το μέλι αναστέλλει την ανάπτυξη, όπως είδη στρεπτόκοκκου, σταφυλόκοκκου και λυστέριας, την ασθένεια του άνθρακα και άλλα μικρόβια [1]. Σημαντική συνεισφορά στην αντιμικροβιακή δράση του μελιού έχει και η παρουσία οργανικών οξέων, με κύριο το γλυκονικό οξύ, τα φλαβονοειδή και τα υπόλοιπα φαινολικά συστατικά, αλλά και ουσίες τερπενικής φύσεως.

Οι 43 παθήσεις που παίρνουν οριστικά αναπηρική σύνταξη - Ολόκληρος ο πίνακας

Οι 43 παθήσεις που παίρνουν οριστικά αναπηρική σύνταξη - Ολόκληρος ο πίνακαςΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ

 

Οριστικές αναπηρικές συντάξεις αποκτούν - και δεν θα εξετάζονται, πλέον, από τα ΚΕΠΑ - άτομα χωρίς μέλη, πραγματικά τυφλοί, νεφροπαθείς, καρδιοπαθείς, καρκινοπαθείς, άτομα με μεσογειακή αναιμία, αλτσχάϊμερ (με ποσοστό αναπηρίας 67% και πάνω) κ.α.
Τις συνολικά 43 παθήσεις για τις οποίες ειδική επιστημονική επιτροπή έκρινε ότι δεν είναι αναστρέψιμες και, κατά συνέπεια, δεν χρειάζεται οι ασφαλισμένοι να “περνούν” από τις Υγειονομικές Επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), προβλέπει απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.