Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Θεραπευτικοί θησαυροί στην κουζίνα μας...


ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ


Η κουζίνα δεν είναι μόνο ένα ζεστό δωμάτιο του σπιτιού, όπου ετοιμάζονται όλοι οι γευστικοί πειρασμοί. Είναι επίσης, κι ένα δωμάτιο με πολλά μυστικά. Το ψυγείο και τα ντουλάπια μας κρύβουν όχι μόνο γευστικούς, αλλά και θεραπευτικούς θησαυρούς. Έρευνα του αμερικανικού περιοδικού Whole Living, μας δίνει ιδέες για τις απλές φυσικές θεραπείες που βρίσκουμε στην κουζίνα μας. Ανοίξτε τα ντουλάπια και τα κελάρια σας κι ανακαλύψτε την δύναμη των θεραπευτικών τροφών....

Προκηρύξεις για προσλήψεις στο Δημόσιο

Προκηρύξεις για προσλήψεις στο Δημόσιο Οι προκηρύξεις για θέσεις εργασίας στο δημόσιο σήμερα Τρίτη 27/5 σε ένα πλήρες συνοπτικό αρχείο με όσα χρειάζεται να ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι.

10 προσλήψεις για την δακοκτονία στην Καλαμάτα
Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δέκα (10) ατόμων για την κάλυψη εποχικών αναγκών της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας, που εδρεύει στην Καλαμάτα

Σε 48 δόσεις οι οφειλές προς την εφορία

Σε 48 δόσεις οι οφειλές προς την εφορία ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΙΚ

 

Διεύρυνση της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην εξόφληση των χρεών τους προς την εφορία. Το σχέδιο που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει την αύξηση του αριθμού των δόσεων από 12 που είναι σήμερα σε τουλάχιστον 48 και αναμένεται να τεθεί στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα.

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι η αύξηση των δόσεων για τη ρύθμιση των οφειλών προς την εφορία θα διευκόλυνε έναν μεγάλο αριθμό φορολογούμενων να υπαχθεί σε αυτήν για την τμηματική εξόφληση των υποχρεώσεων του.

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Μάχη για 1.060 μόνιμους και εποχικούς τον Ιούνιο

Μάχη για 1.060 μόνιμους και εποχικούς τον Ιούνιο  Με 1.060 ανοικτές θέσεις εργασίας, τις οποίες μπορούν να διεκδικήσουν πτυχιούχοι αλλά και απόφοιτοι Γυμνασίου και Λυκείου, μπαίνει ο Ιούνιος.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα το υπουργείο Ναυτιλίας πρόκειται να ανακοινώσει την πρώτη φετινή προκήρυξη του Λιμενικού Σώματος που αφορά στην κατάταξη 110 Δόκιμων Υπαξιωματικών, ενώ τη Δευτέρα 2 Ιουνίου ξεκινούν οι αιτήσεις των υποψηφίων για τις 149 μόνιμες θέσεις στα τελωνεία.
Με 619 συμβασιούχους -κυρίως εργάτες καθαριότητας- θα ενισχυθούν αυτή την περίοδο πολλοί δήμοι.

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Καταργείται η έκτακτη εισφορά

Καταργείται η έκτακτη εισφοράΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1

 

Την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης έχει στόχο η κυβέρνηση και αυτό είναι κάτι που θα κριθεί κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού για το 2015 εφόσον το επιτρέπουν τα οικονομικά της χώρας. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, προαναγγέλοντας μεγαλύτερη προσπάθεια στο κυνήγι της φοροδιαφυγής.
Σε δήλωσή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ 1, ο υπουργός ανέφερε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταργηθεί η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης «το λέει και το όνομά της είναι έκτακτη», είπε χαρακτηριστικά.

Τα 10 μεγάλα έργα 37,6 δισ. € που δημιουργούν 95.000 θέσεις εργασίας

Τα 10 μεγάλα έργα 37,6 δισ. € που δημιουργούν 95.000 θέσεις εργασίαςΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΝ

Τη λίστα με τα ονοματεπώνυμα των επιχειρήσεων και των μεγάλων έργων που επενδύουν στην ελληνική οικονομία 37,6 δισ. ευρώ το τελευταίο διάστημα των 22 μηνών, παρουσίασε η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης με τον πρόεδρο του ΚΕΠΕ.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη, του υφυπουργού Νότη Μηταράκη και του προέδρου του ΚΕΠΕ Νίκου Φίλιππα, παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια που ξεκίνησαν να υλοποιούνται από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι σήμερα. Για την ακρίβεια πρόκειται για επενδύσεις που έχουν υπογραφεί.

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Πώς θα είστε ένας από τους 120.000 που θα συμμετέχετε στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού (ΚΥΑ)

Δεύτερη χρονιά φέτος, το 2014, επιτυχημένης λειτουργίας του προγράμματος επιδότησης διακοπών εργαζομένων, ανέργων και των οικογενειών αυτών μέσω της Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού καθώς υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία καθορίζονται η διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής για το νέο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ύψους 10 εκατ. ευρώ που ξεκινάει την 1η Αυγούστου 2014.

Το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού που θεσμοθετήθηκε ξανά το 2013 από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και χρηματοδοτήθηκε από τον «Ενιαίο Λογαριασμό για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ)» ο οποίος λειτουργεί στον ΟΑΕΔ, είναι μία πολύ σημαντική κοινωνική παροχή για τους εργαζόμενους και τους ανέργους– ιδιαίτερα στις σημερινές οικονομικές συνθήκες – όσο και μέσο τόνωσης της τοπικής τουριστικής ανάπτυξης πολλών περιοχών της χώρας.

Εξι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ για 1.549 νέες προσλήψεις

Εξι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ για 1.549 νέες προσλήψεις  Εξι διαγωνισμοί, που αφορούν στην πρόσληψη συνολικά 1.549 τακτικών υπαλλήλων, θα πραγματοποιηθούν από το ΑΣΕΠ μέσα στο καλοκαίρι.

Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, το υπουργείο Μεταφορών πρόκειται να υποβάλει τρία αιτήματα για 450 οδηγούς και τεχνίτες στις Οδικές Συγκοινωνίες, 200 ηλεκτροδηγούς, εκδότες και ελεγκτές εισιτηρίων στο Μετρό και 70 ελεγκτές στην Υπηρεσία Πολιτικής Υπηρεσίας.

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί σε περισσότερους. Διευρύνονται τα κριτήριαΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

 


Κοινωνικό μέρισμα σε περισσότερους σκοπεύει να δώσει η κυβέρνηση. Θα το πετύχει με τη διεύρυνση των κριτηρίων (αύξηση του εισοδήματος πρωτίστως) κι΄ αυτό γιατί όπως έχουν επανειλλημμένα δηλώσει οι αρμόδιοι υπουργοί, δεν πρόκειται να μείνει αδιάθετο ούτε ένα ευρώ.
Την ίδια πρόθεση επανέλαβε κορυφαίος παράγοντας του οικονομικού επιτελείου.

Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας

Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες οδήγησης και κυκλοφορίαςΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

 

Επιστρέφονται από σήμερα οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι που θα κινηθούν με τα δικά τους μεταφορικά μέσα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Σημειώνεται ότι αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και την 14.05.2014.

La Tribune: «Η Ελλάδα σύντομα βασίλισσα του πετρελαίου»

La Tribune: «Η Ελλάδα σύντομα βασίλισσα του πετρελαίου»ΕΣΟΔΑ ΕΩΣ 150 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ

 

Στις πρόσφατες συμφωνίες που υπέγραψε η Ελλάδα για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στα δυτικά της χώρας, και για επενδύσεις ύψους 700 εκ ευρώ, που θα μπορούσαν να προσφέρουν έσοδα έως 150 δισ. ευρώ για τα επόμενα 30 χρόνια, αναφέρεται άρθρο στην ιστοσελίδα της γαλλικής εφημερίδας La Tribune.

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, υποσχέθηκε ότι τα επόμενα 30 χρόνια η χώρα θα έχει φορολογικά έσοδα ύψους 150 δισεκ ευρώ από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, σημειώνει το άρθρο.

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Οι αμετανόητες ΔΕΚΟ συνεχίζουν το πάρτι

Οι αμετανόητες ΔΕΚΟ συνεχίζουν το πάρτι55 ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ

Τα πρώτα «ραβασάκια» έστειλε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε δεκάδες Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, δημόσιους Οργανισμούς, κατα κύριο λόγο, στα οποία διαπιστώθηκε καταστρατήγηση των διατάξεων του ενιαίου μισθολογίου.

Ζητά όχι μόνο να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις στο ύψος των αποδοχών, αλλά και να επιστραφούν μέχρι το τελευταίο... ευρώ τα ποσά που καταβλήθηκαν παράτυπα σε υπαλλήλους και στελέχη των φορέων.

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Προσλαμβάνονται άμεσα 1.500 στην Πυροσβεστική

Προσλαμβάνονται άμεσα 1.500 στην ΠυροσβεστικήΩΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ

 

Σε 1.500 θα ανέλθουν οι εποχικοί πυροσβέστες που θα προσλάβει το υπουργείο Δημόσια Τάξης για την στελέχωση της Πυροσβεστικής και για το 2014 . Οι προσλήψεις αυτές γίνονται από τις λίστες επιτυχόντων όπως έχουν διαμορφωθεί από το έτος 2003 (έτος αρχικής πρόσληψης πυροσβεστών πενταετούς θητείας).

Κάλυψη 8.600 θέσεων με μόνιμο προσωπικό

Κάλυψη 8.600 θέσεων με μόνιμο προσωπικό  Την πραγματοποίηση 8.600 νέων προσλήψεων μόνιμου προσωπικού έως το τέλος του έτους προβλέπει το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής που συζητείται από χθες στη Βουλή.

Προτεραιότητα δίνεται στο υπουργείο Υγείας, όπου θα προσληφθούν 2.000 γιατροί, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό, στο υπουργείο Εργασίας για την κάλυψη 1.500 θέσεων στο ΣΕΠΕ και στα ασφαλιστικά ταμεία, στο υπουργείο Οικονομικών για την ενίσχυσή του με 2.000 ελεγκτές εσόδων, στην Πυροσβεστική, στις Ενοπλες Δυνάμεις, στη ΔΕΗ και στη ΝΕΡΙΤ.

Αλλαγές στο νόμο για τις λαϊκές αγορές κατέθεσε ο Κ. Χατζηδάκης

Αλλαγές στο νόμο για τις λαϊκές αγορές κατέθεσε ο Κ. ΧατζηδάκηςΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΜΠΛΟΚΟ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ

 

Με υπουργική απόφαση εντός τριών μηνών θα προσδιοριστεί το σύστημα διαχωρισμού παραγωγών και εμπόρων στις λαϊκές αγορές, ενώ η κλήρωση θα ισχύσει μόνο για τις νέες άδειες.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, καταθέτοντας στην Ολομέλεια της Βουλής τις νέες βελτιωτικές αλλαγές στο νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο.
Σύμφωνα με την νέα αναδιατύπωση του κυρίου Χατζηδάκη στο επίμαχο άρθρο 5 για τις κληρώσεις, το σύστημα διακριτότητας παραγωγών και εμπόρων, θα προσδιοριστεί με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης εντός τριών μηνών.