Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Οι τροφές που θα βελτιώσουν τη μνήμη σου!!

5[Νιώθετε ατονία, αδυναμία συγκέντρωσης ή παρατηρείτε κενά στη μνήμη σας; Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην πνευματική διαύγεια, ενώ συγκεκριμένες τροφές βοηθούν τον εγκέφαλο να δουλεύει γρήγορα και αποτελεσματικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η γλυκόζη, είναι η βασική τροφή του εγκεφάλου, ο οποίος χρειάζεται συγκεκριμένες δόσεις που θα τον ενεργοποιήσουν και θα τον τονώσουν.
Ο οργανισμός παράγει γλυκόζη από τα σάκχαρα που περιέχονται στα δημητριακά, τους ξηρούς καρπούς, το ψωμί, το ρύζι, τις πατάτες, τις μπανάνες.
Δημητριακά ολικής άλεσης

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Γ. Κατρούγκαλος: Ανακαλούνται οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων!

Γ. Κατρούγκαλος: Ανακαλούνται οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων!ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ MEGA

 

Ξεκάθαρος και αποφασισμένος ότι θα ανακαλέσει όλες τις πράξεις διαθεσιμότητας δημοσίων υπαλλήλων που δεν σχετίζονται με πειθαρχικά παραπτώματα εμφανίστηκε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Ρονάλντο, Μέσι, προσοχή: Η Ατλέτικο Μαδρίτης έγινε πολύ πλουσιότερη

 

Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος της Κίνας πρόκειται να αγοράσει μερίδιο 20% στην Ατλέτικο Μαδρίτης για 52 εκατομμύρια δολάρια.

του Γκόφρεϊ Σμιθ
Ένας από τους μεγαλύτερους κινεζικούς ομίλους ακινήτων και ψυχαγωγίας πρόκειται να επενδύσει 45 εκατομμύρια ευρώ στην ισπανική ομάδα ποδοσφαίρου Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι πόλεις με το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα και μια έκπληξη

hartford   


Δείτε ποιες πόλεις είναι οι πιο πλούσιες του κόσμου σύμφωνα με το Brookings Institution.

Τη λίστα με τις πιο πλούσιες πόλεις στον κόσμο έδωσε στη δημοσιότητα το ινστιτούτο Brookings. Ανάμεσα τους πόλεις παραδοσιακά πλούσιες και ισχυρές όπως η Ζυρίχη και το Παρίσι, αλλά και εκπλήξεις όπως το Χάρτφορντ.
Η κατάταξη των πόλεων έγινε με βάση το κατά κεφαλήν εισόδημα, το οποίο θεωρείται ένας από τους πιο αξιόπιστους δείκτες για την ευημερία μιας περιοχής.

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Επιδοτήσεις έως 100% για την ίδρυση μικρών επιχειρήσεων - Ευκαιρίες σε ανέργους και επενδυτικά σχέδια στον τομέα της «αγροδιατροφής»

Επιδοτήσεις έως 100% για την ίδρυση μικρών επιχειρήσεων - Ευκαιρίες σε ανέργους και επενδυτικά σχέδια στον τομέα της «αγροδιατροφής»ΔΥΟ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

 

Του Χρήστου Κολώνα
Δύο προγράμματα του EΣΠA, συνολικού ύψους 80 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτούν επενδυτικά σχέδια στον κλάδο της «αγροδιατροφής», δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό ευκαιρίες σε ανέργους για να ιδρύσουν μικρές και μεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις στην ύπαιθρο, αλλά και σε υπάρχουσες εταιρείες του κλάδου να συνεργαστούν για αποτελεσματικότερη προώθηση των αγροτικών προϊόντων και των τροφίμων σε ξένες αγορές.

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Καλύτερο από το καθόλου το λίγο αλκοόλ


Οι άνθρωποι που πίνουν μέτρια ποσότητα αλκοόλ, έχουν μειωμένο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιακή ανεπάρκεια, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη επιστημονική έρευνα. Η μελέτη επιβεβαιώνει πορίσματα προηγούμενων ερευνών ότι το αλκοόλ με μέτρο κάνει καλό στην καρδιά.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Σκοτ Σόλομον της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ευρωπαϊκό καρδιολογικό περιοδικό "European Heart Journal", μελέτησαν στοιχεία για περίπου 14.600 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 45 έως 64 ετών, για χρονικό διάστημα έως 25 ετών.

Τι προσφέρει ένα 20λεπτο περπάτημα τη μέρα

 
Τι προσφέρει ένα 20λεπτο περπάτημα τη μέρα
Γνωρίζατε ότι ακόμη και 20 λεπτά γρήγορου περπατήματος τη μέρα μπορεί να… προσθέσουν επιπλέον χρόνια στο προσδόκιμο ζωή σας;
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, οι οποίοι διεξήγαγαν μια έρευνα σε 334.000 ανθρώπους και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ακόμη και η παραμικρή σωματική δραστηριότητα επιδρά στην παράταση της διάρκειας ζωής. Μάλιστα, οι λιγότερο «fit» είχαν να αποκομίσουν τα περισσότερα οφέλη.
Οι ερευνητές ανέφεραν ακόμη, ότι όσοι ακολουθούν καθιστικό τρόπο ζωής χωρίς καθόλου άσκηση στη ζωή τους διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου. Πιο συγκεκριμένα, τονίζουν ότι η έλλειψη άσκηση μπορεί να «σκοτώσει» διπλάσιους απ’ ό,τι η παχυσαρκία.

Η επαναχρησιμοποίηση των πλαστικών μπουκαλιών νερού κρύβει κινδύνους

 
Η επαναχρησιμοποίηση των πλαστικών μπουκαλιών νερού κρύβει κινδύνους
Σκεφτήκατε ποτέ ότι ένα ποτήρι ή ένα μπουκάλι νερό μπορεί να «παλιώσει»; Πιθανώς όχι…
Γνωρίζετε μήπως τι συμβαίνει αν πιείτε νερό που έχει ξεμείνει σε ένα ποτήρι μέσα στο σπίτι ή σε ένα πλαστικό μπουκαλάκι για δυο-τρεις μέρες;
Η ποιότητα και η ασφάλεια του νερού εξαρτώνται από τις συγκεκριμένες συνθήκες «συντήρησης», δηλώνει ο Δρ. Κέλογκ Σουάμπ, διευθυντής του Ινστιτούτου για το Νερό στο κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο Johns Hopkins.
Όταν πίνουμε μια γουλιά, μικροοργανισμοί μεταφέρονται από τα χείλη και το στόμα στο νερό. Σε συνδυασμό με τη θερμοκρασία δωματίου στο σπίτι ή το γραφείο αλλά και το φως του ήλιου που μπαίνει από τα παράθυρα, οι μικροοργανισμοί αυτοί μπορεί να αρχίσουν να αναπαράγονται με ταχύτατο ρυθμό.

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Αργυροπελεκάνος θύμα λαθροθηρίας στο Δέλτα Έβρου

Αργυροπελεκάνος θύμα λαθροθηρίας στο Δέλτα Έβρου
Αργυροπελεκάνος_ΕΠΠ ΑΡΧΕΙΟ_Λ. Νικολάου

         
Ένας ενήλικος αργυροπελεκάνος (Pelecanus crispus) βρέθηκε νεκρός την προηγούμενη βδομάδα σε νησίδα κοντά στις εκβολές του Έβρου.

Σύμφωνα με τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Έβρου, πρόκειται για ένα παγκοσμίως απειλούμενο με εξαφάνιση είδος, για το οποίο η Ελλάδα φέρει μεγάλη ευθύνη, καθώς φιλοξενεί πάνω από το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Κατάταξη Πόλεων με βάση τη Φήμη τους για το 2014 – Πληροφόρηση και διερμηνείες

Στο The Place Brand Observer δημοσιεύτηκε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με την κατάταξη των πόλεων με βάση κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τους. Διαβάστε παρακάτω τη μεθοδολογία και μια σύντομη περιγραφή της έκθεσης. 
Τη μετάφραση επιμελήθηκε ο Μανώλης Τσαγκαράκης.

Η μεγάλη σημασία των λύκων στο οικοσύστημα

wolfimportance 

Ο τροφικός καταρράκτης είναι μια από τις ανακαλύψεις του τελευταίου μισού αιώνα. Ένας τροφικός καταρράκτης είναι ένα οικολογικό φαινόμενο το οποίο ξεκινά από την κορυφή της τροφικής αλυσίδας και φτάνει στη βάση της.

Ένα κλασσικό παράδειγμα αυτού του φαινομένου συνέβη στο Εθνικό Πάρκο Γιέλοστοουν στις ΗΠΑ, όπου το 1995 επανεγκαταστάθηκαν λύκοι

Πως θα βάλετε τέλος στην αναβλητικότητα

doittomorrow 
 Αναγνωρίζοντας ότι το δυσκολότερο μέρος κάθε προσπάθειας είναι η αρχή, δύο επιστήμονες προσπάθησαν να διαπιστώσουν κατά πόσο κάποια εξωτερικά στοιχεία και σημάδια μπορούν μονομιάς να μας κάνουν να καταπιαστούμε με την εκπλήρωση των στόχων μας. Tέτοια σημάδια, τα οποία διαστρεβλώνουν την αντίληψη του χρόνου, είναι απλά όσο και αποτελεσματικά, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της επιθεώρησης Journal of Consumer Research.

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Οι Αλκυονίδες μέρες & οι μύθοι που τις συνοδεύουν

Ηλιοφάνεια και υψηλότερες από τις συνηθισμένες για την εποχή θερμοκρασίες αναμένεται να έχουμε τα επόμενα 24ωρα, αφού έρχονται Αλκυονίδες μέρες και η μεταβολή του καιρού θα είναι αισθητή.

Ήδη από σήμερα ο καιρός έχει παρουσιάσει μεταβολή και η άνοδος της θερμοκρασίας είναι αισθητή. Αυτός ο αίθριος καιρός θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες και σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει περαιτέρω άνοδο αύριο και μεθαύριο, με τον υδράργυρο να φτάνει μέχρι και τους 18 βαθμούς.

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Τι να τρώτε ανάλογα με την ομάδα αίματος που έχετε

 
Είναι δυνατόν μια διατροφή που θα βασίζεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ομάδας αίματός σας να σας βοηθήσει να χάσετε τα περιττά κιλά που ενδεχομένως έχετε;Σύμφωνα με τον δρ Peter J. D'Adamo αυτό είναι απόλυτα εφικτό. Έρευνα έχει δείξει ότι οι άνθρωποι με συγκεκριμένους τύπους αίματος επωφελούνται περισσότερο από μια διατροφή που εστιάζει στη μείωση της χοληστερόλης από ό,τι αν ακολουθήσουν μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Μεγάλη έρευνα: Πώς μετακινούνται οι ψηφοφόροι - Σπάνε τα κομματικά τείχη - Τέλος οι «αριστεροί» - «δεξιοί» - «κεντρώοι»

Μεγάλη έρευνα: Πώς μετακινούνται οι ψηφοφόροι - Σπάνε τα κομματικά τείχη - Τέλος οι «αριστεροί» - «δεξιοί» - «κεντρώοι» ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ

 

Του Eιδικού Συνεργάτη
Σπάνε όλα τα φρένα οι ψηφοφόροι. Γκρεμίζουν ιδεολογικούς «φράκτες», οικογενειακές πολιτικές παραδόσεις και η κομματική ένταξη και ταύτιση «δένει» πλέον όλο και πιο λίγους. Oι μετακινήσεις ψηφοφόρων είναι οι πιο έντονες των τελευταίων ετών, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Tο εκλογικό σώμα μοιάζει με βουνό κινούμενης άμμου.

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Άντρες, selfie, ναρκισσισμός και ψυχικές διαταραχές

«Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι άντρες που κοινοποιούν περισσότερες selfie φωτογραφίες και ξοδεύουν χρόνο στην επεξεργασία τους είναι πιο νάρκισσοι, αλλά είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο αποδεικνύεται επίσημα σε μία έρευνα»
Κάθε απόπειρα αυτοπροβολής ενέχει μέσα της αρκετές δόσεις εγωπάθειας και ναρκισσισμού καθώς σύμφωνα με την ψυχολόγο  Peggy Drexler από την ιατρική σχολή του Weill Cornell Medical College της Νέας Υόρκης το φαινόμενο αυτό αποτελεί την εκδήλωση της μανίας που έχει καταλλάβει την κοινωνία μας σχετικά με την εξωτερική εμφάνιση ως εκδήλωση της πλέον ναρκισσιστικής πλευράς της ανθρώπινης προσωπικότητας.

Αμερικανική ιστοσελίδα «υμνεί» τις 10 καλύτερες ελληνικές παραλίες

shutterstock_Plaka Beach

«Ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες είναι γνωστοί για την αυτοπεποίθησή τους, είναι γιατί προέρχονται αναμφισβήτητα από το πιο όμορφο μέρος του κόσμου», είναι ο πρόλογος του άρθρου της δημοφιλούς αμερικανικής ιστοσελίδας, TheRichest.com, για την Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα το άρθρο περιλαμβάνει μια λίστα με τις 10 πιο όμορφες ελληνικές παραλίες.
«Η Ελλάδα είναι γνωστή για πολλά πράγματα: την ιστορία, τον πολιτισμό, τη θρησκεία, την παράδοση, το φαγητό, τις εκκλησίες, τη νυχτερινή ζωή, την αρχιτεκτονική και πολλά άλλα.  Λέγεται ότι όταν ο Θεός δημιούργησε την Ελλάδα, ράντισε τη χώρα με ωραία νερά. Με πάνω από έξι χιλιάδες νησιά, η Ελλάδα είναι μία από τις πιο δημοφιλείς χώρες του κόσμου και για καλό λόγο», αναφέρει η αρθρογράφος, Katina Goulakos.

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Ο χαμηλός φωτισμός διεγείρει την δημιουργικότητα

dimligh

      Νέα Γερμανική έρευνα αποδεικνύει πως ένα σκοτεινό δωμάτιο ενθαρρύνει την ελευθερία της σκέψης και εμπνέει την καινοτομία.

Υπάρχουν στιγμές που όλοι θέλουμε να σβήσουν τα φώτα. Κάποιες από αυτές, σύμφωνα με την νέα έρευνα, είναι όταν θέλουμε να σκεφτούμε δημιουργικά.
 

Καφές: Ποιο είδος είναι πιο υγιεινό, ποιο έχει περισσότερη καφεΐνη

 05  Ο καφές είναι το πλέον αγαπημένο ρόφημα στον κόσμο. Τον απολαμβάνουμε κάθε στιγμή της ημέρας και σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές.

Πρέπει να επιλέγουμε καφέ, τόσο για παρασκευή στο σπίτι όσο και σε καφετέριες, όχι μόνο με βάση τη γεύση αλλά και με βάση την ποιότητα του κόκκου και την περιεκτικότητα σε καφεΐνη.
Οι ειδικοί συνιστούν να μην καταναλώνουμε περισσότερα από 500 mg καφεΐνης ημερησίως, ιδιαίτερα αν είμαστε επιρρεπείς στους πονοκεφάλους ή παρουσιάζουμε αυξημένη ευαισθησία στο συστατικό αυτό.

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Μετά τις γιορτές: 6 τρόποι να αποτοξινωθείτε

Μετά τις γιορτές: 6 τρόποι να αποτοξινωθείτε

Οι καταχρήσεις των εορτών, τα γιορτινά εδέσματα και τα ξενύχτια επιβάρυναν τον οργανισμό μας. Υπάρχουν, ωστόσο, τρόποι να αποτοξινωθείτε, τρώγοντας έξυπνα και υιοθετώντας μερικές κινήσεις που θα βοηθήσουν τον οργανισμό σας να απομακρύνει τις τοξίνες.

Επτά προκηρύξεις για 1.957 θέσεις στο Δημόσιο μετά τις εκλογές

Μέσω επτά διαγωνισμών θα προσληφθούν 1.957 μόνιμοι και εποχικοί στο Δημόσιο αμέσως μετά τις εκλογές, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.
Αναλυτικά, οι προκηρύξεις αφορούν στις παρακάτω θέσεις:

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Προετοιμασία ανέργων για 52.550 πεντάμηνες συμβάσεις

Προετοιμασία ανέργων για 52.550 πεντάμηνες συμβάσεις  Τον Φεβρουάριο θα κληθούν από τον ΟΑΕΔ οι άνεργοι που εντάσσονται σε πέντε συγκεκριμένες κατηγορίες να υποβάλουν αιτήσεις για τις 52.550 θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε υπουργεία, δήμους και οργανισμούς

Δεκαπενθήμερο προετοιμασίας θα είναι το δεύτερο του Ιανουαρίου για τους ανέργους, που θα διεκδικήσουν τις θέσεις του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Οι καλύτερες βιβλιοθήκες του κόσμου – ΦΩΤΟ

 

Οι καλύτερες βιβλιοθήκες του κόσμου – ΦΩΤΟΣτον περισσότερο κόσμο που ταξιδεύει, μία βιβλιοθήκη δεν είναι από τα πρώτα μέρη που θα επισκεφτεί, σε έναν καινούριο τόπο. Θα έχουν προηγηθεί τα μνημεία, τα μουσεία και ύστερα οι βιβλιοθήκες. Δείτε κάποιες από τις καλύτερες βιβλιοθήκες του κόσμου.

The National Library Of Prague, Prague, Czech Republic

Μουσική, η «παγκόσμια γλώσσα» της ανθρωπότητας

Τον 19ο αιώνα μια μεγάλη μορφή της αμερικανικής λογοτεχνίας ο Χένρι Γουόντσγουρθ Λονγκφέλοου είχε αποκαλέσει τη μουσική «παγκόσμια γλώσσα της ανθρωπότητας». Μια νέα έρευνα έρχεται να δείξει πως η μουσική έχει μια καθολική επίδραση στους ανθρώπους, η οποία ξεπερνά τα σύνορα και τις διαφορετικές κουλτούρες. Καναδοί και Γερμανοί επιστήμονες συνέκριναν τις αντιδράσεις μιας απομονωμένης φυλής Πυγμαίων του Κογκό με τις αντιδράσεις των μοντέρνων κατοίκων του Μόντρεαλ στα ίδια μουσικά ακούσματα και συμπέραναν ότι, σε σημαντικό βαθμό, οι άνθρωποι αντιδρούν συναισθηματικά με παρόμοιους τρόπους σε αυτό που ακούνε.

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Πως σχετίζεται η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου με την ψυχική υγεία του παιδιού

Πως σχετίζεται η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου με την ψυχική υγεία του παιδιού   

Σε μια νέα μελέτη με τίτλο ‘‘Η μεγαλύτερη έρευνα συσχέτισης ανάμεσα στην εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου και την ανάπτυξη του εγκεφάλου’’, μια ομάδα παιδοψυχιάτρων, του Πανεπιστημίου Vermont- College of Medicine, βρήκε ότι η μουσική εκπαίδευση μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά στην εστίαση της προσοχής, στον έλεγχο των συναισθημάτων τους και στην μείωση του άγχους.
Η έρευνα, συνεχίζοντας προηγούμενες μελέτες χρησιμοποιεί τη βάση δεδομένων τους αναλύοντας τα εγκεφαλογραφήματα 232 παιδιών ηλικίας 6 έως 18 ετών.

Πλιγούρι και Τραχανάς: Μικροί θησαυροί της ελληνικής κουζίνας

 
Πλιγούρι και Τραχανάς: Μικροί θησαυροί της ελληνικής κουζίνας   
Γράφει η Ειρήνη Μαυράκη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Τα χονδροαλεσμένα δημητριακά παίρνουν ξανά μία σημαντική θέση ανάμεσα στα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, καθώς διαπιστώνεται η μεγάλη θρεπτική αξία και τα οφέλη τους στην υγεία του ανθρώπου.
Τα χοντραλεσμένα δημητριακά είναι γνωστά από την αρχαιότητα ως βασική, αλλά παράλληλα πρόχειρη και εύκολη επιλογή της καθημερινής παραδοσιακής διατροφής. Οι πρώτοι άρτοι που παρασκευάστηκαν στην ιστορία του πολιτισμού δεν ψήνονταν στο φούρνο αλλά ξεραίνονταν στον ήλιο.

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Το κρύο αδυνατίζει, δείτε γιατί!

2363

Αυτό επιβεβαιώνει άλλη μια μελέτη, αυτή τη φορά αμερικανών επιστημόνων του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, η οποία βασίστηκε σε πειράματα με ποντίκια.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η έκθεση σε κρύο περιβάλλον αυξάνει τα επίπεδα μιας πρωτεΐνης (Zfp516), η οποία είναι ζωτική για τη δημιουργία καφέ λίπους, του είδους εκείνου του λίπους στο σώμα, που γεννά εσωτερική θερμότητα.

Πώς θα πάρετε δωρεάν σύνδεση ίντερνετ και laptop (όλη η προκήρυξη)

Πώς θα πάρετε δωρεάν σύνδεση ίντερνετ και laptop (όλη η προκήρυξη)ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΓΙΑ 289.300 ΠΟΛΙΤΕΣ

 

Στις 04/02/2015 θα αναρτηθούν τα κουπόνια της Ψηφιακής Αλληλεγγύης για τους 289.300 δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος σύμφωνα με την προκήρυξη που εκδόθηκε απο το ΤΕΕ που υλοποιεί το πρόγραμμα και καλεί τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν να κάνουν τις αιτήσεις τους εφόσον πληρούν τις προδιαγραφές αλλά και γνωστοποιεί στους δικαιούχους όλες τις λεπτομέρειες για να πάρουν τα δωρεάν λαπτοπ ή Tablet και δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο για 12 μήνες.

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Πώς μας ωφελούν οι σούπες στο κρυολόγημα;

kotosoupa Μια σούπα βρίσκεται πάντα στην κορυφή των προτιμήσεών μας όταν το κρυολόγημα μας χτυπά την πόρτα. Ποια είναι, όμως, τα οφέλη της;
Όταν η μύτη «τρέχει», το θερμόμετρο ξεφεύγει από το 36,6, το κεφάλι πονάει και το στομάχι μας δεν είναι και στα καλύτερά του, τότε η σούπα ξαφνικά μεταμορφώνεται στο ιδανικό πιάτο.

6 τρόποι για να έχετε κίνητρα στη ζωή σας

motives

Σας έχει συμβεί ποτέ να έχετε αποφασίσει να κάνετε κάτι καινούριο στη ζωή σας ή μια αλλαγή αλλά να έχετε μείνει μόνο στα λόγια; Πολλές φορές δυσκολευόμαστε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, μικρό ή μεγάλο, επειδή δεν έχουμε αρκετά κίνητρα. Είτε πρόκειται για μια δίαιτα ή για μια καινούρια δουλειά ή χόμπι έχετε την τάση να μην εξελίσσεστε. Οι παρακάτω έξι τρόποι θα σας βοηθήσουν να επανακτήσετε τον ενθουσιασμό και την κινητοποίηση που χρειάζεστε:

Για να χάσετε κιλά, μην κάνετε δίαιτα -26 συμβουλές για απώλεια βάρους, βασισμένες στην επιστήμη

diet-plagia

Η «βιομηχανία» της απώλειας βάρους είναι γεμάτη μύθους. Οι αυστηρές δίαιτες, όμως, δεν είναι απαραίτητα ο καλύτερος τρόπος για να χάσει κανείς βάρος.
Τα τελευταία χρόνια, έρευνες από επιστήμονες έχουν δείξει ότι υπάρχουν και άλλες στατηγικές για να αδυνατίσει κάποιος, κάποιες φορές πιο εύκολες και κυρίως πιο αποτελεσματικές. Με βάση αυτές, το Business Insider κατέληξε σε 26 «χρυσές» συμβουλές.

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν διακόπτετε το κάπνισμα;

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν διακόπτετε το κάπνισμα;
Στα πρώτα 20 λεπτά η αρτηριακή πίεση επανέρχεται στο φυσιολογικό.
Μέσα σε 8 ώρες τα επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα στο αίμα σας μειώνονται στο ήμισυ και το επίπεδο του οξυγόνου επανέρχεται στο φυσιολογικό.
Σε 48 ώρες ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής μειώνεται. Η νικοτίνη εξαλείφεται εντελώς από το σώμα ενώ η αίσθηση της όσφρησης και της γεύσης επανέρχονται στο φυσιολογικό.
Σε 72 ώρες θα έχετε περισσότερη ενέργεια και οι αεραγωγοί της μύτης σας θα χαλαρώσουν.
Σε 2 εβδομάδες η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται κι αυτό θα συνεχιστεί και για τις επόμενες 10 εβδομάδες.

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Ο Βίτορ Περέιρα νέος προπονητής του Ολυμπιακού

Ο Βίτορ Περέιρα νέος προπονητής του Ολυμπιακού 

Θα διαδεχθεί το Μίτσελ στην τεχνική ηγεσία των «ερυθρολεύκων»

Στον Ολυμπιακό κατέληξαν για τη διάδοχη κατάσταση στη μετά-Μίτσελ εποχή.

Ο Βίτορ Περέιρα κρίθηκε ο καταλληλότερος άνθρωπος για να αναλάβει τα ηνία του πειραϊκού συλλόγου στο συγκεκριμένο τάιμινγκ και θα αποτελέσει τον νέο προπονητή της ομάδας.

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Επίδομα μητρότητας και στις ασφαλισμένες του ΟΑΕΕ – Τι δικαιολογητικά απαιτούνται

Επίδομα μητρότητας, ύψους 150 ευρώ τον μήνα, για τέσσερις μήνες, θα δικαιούνται από το 2015 και οι νέες μητέρες ασφαλισμένες στον ΟΑΕΕ.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να κάνει αποδεκτό αίτημα της διοίκησης του Οργανισμού για την αποκατάσταση μιας αδικίας ετών, καθώς όλα τα υπόλοιπα Ταμεία μισθωτών καταβάλλουν αντίστοιχο επίδομα.
Τον περασμένο Οκτώβριο μάλιστα, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης υπέγραψε απόφαση σύμφωνα με την οποία καταβάλλεται επίδομα μητρότητας στις γυναίκες άμεσα ασφαλισμένες του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Αυτοαπασχολουμένων (ΕΤΑΑ) έπειτα και από παρέμβαση της ανεξάρτητης αρχής του Συνηγόρου του Πολίτη.

Πόλεις βγαλμένες από σελίδες παραμυθιού: 25 πανέμορφα αστικά έργα τέχνης


Πόλεις βγαλμένες από σελίδες παραμυθιού: 25 πανέμορφα αστικά έργα τέχνης
Μοιάζουν είτε με φωτογραφίες που έχουν υποστεί επεξεργασία, είτε με εικόνες βγαλμένες από παραμύθι.
Οι παρακάτω πόλεις όμως, αποτελούν μαγευτικά τοπία, που βρίσκονται σε διάφορες χώρες του κόσμου.


Ο Αγιασμός και η σημασία του ,την Παραμονή της Εορτής των Φώτων & των Θεοφανείων ανήμερα! ! !


Ο Αγιασμός την παραμονή των Φώτων και της Εορτής ανήμερα

Ο Αγιασμός, που καθιερώθηκε να γίνεται την παραμονή και την ημέρα της εορτής των Θεοφανίων, ονομάσθηκε Μεγάλος Αγιασμός σε σύγκριση με τον άλλο Αγιασμό που γίνεται σε οποιαδήποτε ημέρα του χρόνου και λέγεται Μικρός Αγιασμός.
Η Εκκλησία πολύ νωρίς βρέθηκε στην ανάγκη να δημιουργήσει εορτές, ακολουθίες και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις, για να μπορέσει να «ξεκόψει» κατά κάποιο τρόπο τα ειδωλολατρικά έθιμα από τη ζωή των πιστών της.

Και τι δεν κάνει το κρασί

Και τι δεν κάνει το κρασί   

Εκτός όλων των άλλων ιδιοτήτων του, το κρασί είναι πολυχρηστικό και πολύ αποτελεσματικό για την περιποίηση του δέρματος, για να βάψετε ένα ύφασμα, για να καθαρίσετε τα φρούτα και λαχανικά σας, και τόσα άλλα!
Βαφή υφασμάτων
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν οποιοδήποτε είδος κόκκινου κρασιού για τη βαφή υφασμάτων. Το αποτέλεσμα, μπορεί να κυμαίνεται από απαλό ροζ έως βαθύ μοβ ή ακόμα και γκρι.
Ζεσταίνετε το κρασί και αφήστε να σιγοβράζει σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Στη συνέχεια προσθέστε το ύφασμα, ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα για 10 λεπτά και αφήστε να κρυώσει. Ξεπλύνετε καλά το ύφασμα.

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Τα 50 επαγγέλματα που επιδοτούνται από το ΕΣΠΑ έως και 100% (Ολη τη λίστα)

Τα 50 επαγγέλματα που επιδοτούνται από το ΕΣΠΑ έως και 100% (Ολη τη λίστα)  Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

 

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑ
Πενήντα επιχειρηματικές και επαγγελματικές δραστηριότητες ενισχύονται μέσα από το νέο ΕΣΠΑ.
Τα ποσοστά επιδότησης για όσους ασχολούνται σε αυτούς τους κλάδους ή θέλουν να ανοίξουν επιχείρηση κυμαίνονται από 40% έως και 100% επί των επενδυτικών τους σχεδίων.
Την κοινοτική χρηματοδότηση μπορούν να τη διεκδικήσουν μέσα από δύο προγράμματα, την «Επιχειρηματική Ευκαιρία» και το «Επιχειρούμε Δυναμικά».

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Επτά λόγοι για να σκεφτείτε να κόψετε τον καφέ

Επτά λόγοι για να σκεφτείτε να κόψετε τον καφέΟ εθισμός στην καφεΐνη ευθύνεται για πολλές παρενέργειες


Η αλήθεια είναι ότι ο καφές είναι ένα εκπληκτικό τονωτικό. Είναι εύγευστος, σε ξυπνάει, σε τονώνει και τέλος πάντων όλος ο κόσμος πίνει καφέ.

Από την άλλη, ο καφές είναι εθιστικός και, ειδικά, σε μεγάλες ποσότητες έχει κάποιες παρενέργειες που δεν είναι και πολύ καλές για την υγεία.

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Έρχονται επιστροφές ΕΝΦΙΑ

Έρχονται επιστροφές ΕΝΦΙΑ 

Επιστροφές ΕΝΦΙΑ θα έχουν περίπου 565.000 φορολογούμενοι μετά τις διορθώσεις στα στοιχεία των ακινήτων τους με βάση το νέο Ε9 που υπέβαλαν ηλεκτρονικά.

Τα ποσά της έκπτωσης θα συμψηφισθούν αυτόματα από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με τις επόμενες δόσεις του φόρου, αλλά σε περίπτωση που η μείωση ξεπερνά τα 300 ευρώ οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να προσκομίσουν στην αρμόδια ΔΟΥ τα δικαιολογητικά που επιβεβαιώνουν τον λόγο των μεταβολών στη δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους, αναφέρει δημοσίευμα του Έθνους.

Από θεματικές μπίρες τι ξέρετε;

Από θεματικές μπίρες τι ξέρετε; 


Ξεχάστε τις lager, τις ale και τις ελαφριές μεξικάνικες, τα νέα στη μικροζυθοποιία είναι συγκλονιστικά...

Κι αυτό γιατί κυκλοφορούν πλέον στην αγορά οι «θεματικές μπίρες», κάτω από τις μύτες μας βέβαια, ως συνήθως.

Θέλετε μπίρα θρυλικών συγκροτημάτων, αγαπημένων ταινιών και λατρεμένων τηλεοπτικών σειρών;

Έφτασε!

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Τσακίστε τον λαϊκισμό!

Όχι άλλους ηθοποιούς. Όχι άλλες μοντέλες και χαζογκόμενες. Όχι άλλα κομματόσκυλα που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους.


Η κάλπη είναι σαν την γκαστρωμένη γυναίκα πριν βγουν τα υπερηχογραφήματα. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου βγάλει, ποιοι θα είναι δηλαδή οι αντιπρόσωποι του λαού. Έτσι, λοιπόν δεν ξέρουμε και ποιοι θα εκλεγούν στις 25 Ιανουαρίου.

Αυτα έψαξαν οι Έλληνες στο Google το 2014!




Η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης, Google έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τις ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις των Ελλήνων χρηστών της, αλλά και των χρηστών ανά τον κόσμο. Στην κορυφή των αναζητήσεων βρέθηκε η Αμφίπολη, ενώ άμεσα ή έμμεσα, συνολικά τέσσερις από τις πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι εκλογές του Μαΐου 2014.

2014 «αναμνήσεις»

2014 Τα γεγονότα που στιγμάτισαν τη χρονιά που φεύγει.
Πόλεμοι στρατιωτικοί και οικονομικοί, ακήρυχτοι εμφύλιοι και τρομοκρατία, κοινωνική αναταραχή, επιδημίες, τραγωδίες και στο βάθος μια μικρή… διαστημική “αχτίδα” ελπίδας.
Εξαιρετικά πλούσιο ειδησεογραφικά το 2014 τελειώνει, δίνοντας “σκυτάλη” σε μία δυνητικά ακόμη πιο δύσκολη χρονιά, μίας και αφήνει ανοιχτά μερικά από το πιο απρόβλεπτα σε εξέλιξη “κεφάλαια” της σύγχρονης ιστορίας…

Εκλογές 2015: Τι ισχύει για ετεροδημότες, κατοίκους εξωτερικού & ενστόλους

 
Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών κάνει γνωστό ότι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των ετεροδημοτών, στον τόπο διαμονής τους, κατά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, θα γίνει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην εκλογική νομοθεσία, δηλαδή όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδημοτών, αλλά και όσοι είχαν υποβάλει αίτηση εγγραφής τους μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2014.

Πάει ο παλιός ο χρόνος


ΠΑΕΙ Ο ΠΑΛΙΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ…

Καλήν ημέραν άρχοντες…
Επιτέλους…λίγη ένταση, λίγο ταρακούνημα, λίγη αδρεναλίνη,
που ο καθένας επωφελείται σύμφωνα με τις δικές του πρόσκαιρες ανάγκες,
δείτε, είναι η στιγμή που φεύγει ο παλιός ο χρόνος,
είναι γιορτές, ανάγκη για εκτόνωση, για λίγη χαρά,
για μια ανάσα, έστω στους διαδρόμους του κλουβιού μας…