Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Η μουσική βοηθά στην καταπολέμηση της άνοιας

 
Η μουσική βοηθά στην καταπολέμηση της άνοιας
Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ, οι δημιουργικές δραστηριότητες όπως ο σχεδιασμός μουσικών οργάνων, μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ατόμων που πάσχουν από άνοια. Στο ερευνητικό έργο με τίτλο «Ageing Playfully» ανακαλύφθηκαν επίσης δραστηριότητες που ενισχύουν τις πολυαισθητηριακές εμπειρίες, συμπεριλαμβανομένης της αφής, της ακοής και της όρασης καθώς και τη σωματική άσκηση, όπως την κίνηση του άνω μέρους του σώματος. Ταυτοχρόνως αυξάνουν τη συμμετοχή σε ομάδες και την κοινωνική ένταξη.

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Αυτές είναι οι 6 πιο επικίνδυνες τοξίνες στις επεξεργασμένες τροφές


Να είστε προσεκτικοί με κάθε τι που τρώτε. Είναι πιθανό να επιβαρύνετε καθημερινά τον οργανισμό σας με ουσίες που είναι επιβλαβείς για την υγεία σας.Πρόκειται κυρίως για ουσίες που υπάρχουν στις συσκευασίες των επεξεργασμένων τροφών.

Σε καμία περίπτωση μια κονσέρβα, ή ένα κουτί δημητριακά δεν ενέχει κάποιον άμεσο κίνδυνο για την υγεία σας. Αλλά επειδή η σύγχρονη διατροφή μας αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από επεξεργασμένες τροφές, είναι αυτή η αυξημένη κατανάλωση τέτοιων ουσιών που λειτουργεί συσσωρευτικά και μπορεί να σας δημιουργήσει διάφορα προβλήματα.

Μη ρίχνεις άσπρη πετσέτα κάτω!

Μη ρίχνεις άσπρη πετσέτα κάτω!
 
Της Ιουλίας Πιτσούλη
Μη ρίχνεις την άσπρη πετσέτα κάτω! Ξέρεις τι σημαίνει αυτό για έναν αθλητή; Πάει να πει μην παραιτείσαι. Από τα όνειρά σου, από τις σχέσεις σου, από την πίστη στον εαυτό σου και σε εκείνο το Αιώνιο Κάτι που μας αγκαλιάζει. Όταν ο πυγμάχος ρίχνει την λευκή πετσέτα που είναι τυλιγμένη στο λαιμό του κάτω, παραδέχεται την ήττα του στο ρινγκ. Εσύ δεν θα το κάνεις όμως. Δεν θα παραιτηθείς. Γιατί υπάρχουν Ηράκλειες δυνάμεις μέσα σου και το έχεις διαπιστώσει: σε έχουν σηκώσει πολλές φορές στα πόδια σου.

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου;

Μια από τις επίσημες αργίες του ελληνικού κράτους είναι και η 28η Οκτωβρίου. Αλήθεια, όμως, τι γιορτάζουμε;
Οι περισσότεροι από μας γνωρίζουμε ότι η μέρα αυτή σημάδεψε την Ελλάδα από τον πόλεμο του 1940 και έμεινε γνωστή ως επέτειος του “ΟΧΙ”, αλλά τι ακριβώς είναι αυτό που γιορτάζουμε;
Οι περισσότερες χώρες συνηθίζουν να γιορτάζουν την λήξη ενός πολέμου, και την έλευση της ειρήνης.

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

ΕΣΠΑ 2014-2020: Ποιά είναι τα κριτήρια για όσους έχουν γεννηθεί πριν το 1991 και θέλουν να δημιουργήσουν μία νεοφυή επιχείρηση


Εκδόθηκε προδημοσίευση του Προγράμματος "Νεοφυής Επιχειρηματικότητα" από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα - Επιχειρηματικότητα - Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε ξύλα για το τζάκι


Τι πρέπει να ξέρουμε, πριν επιλέξουμε να αγοράσουμε ξύλα για το τζάκι;
Το σημαντικότερο ίσως που πρέπει να γνωρίζουμε, πριν προβούμε στην αγορά των ξύλων είναι ότι θα πρέπει να είναι ξερά τουλάχιστον 4 με 6 μήνες πριν χρησιμοποιηθούν.

Τα ξύλα ανάλογα αν θα χρησιμοποιηθούν για προσάναμμα ή για να διατηρήσουν την φωτιά, διαχωρίζονται σε μαλακής και σκληρής ξυλείας. Μαλακής ξυλείας είναι ξύλα όπως το πεύκο, ενώ σκληρή είναι ξύλα όπως η βελανιδιά. Ο διαχωρισμός τους γίνεται με βάση την πυκνότητά τους, διότι όσο λιγότερο πυκνό είναι το ξύλο τόσο περισσότερο οξυγόνο έχει και καίγεται πιο γρήγορα.

Ποια φρούτα επιταχύνουν τον μεταβολισμό

Ο μεταβολισμός παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Όσο πιο γρήγορος είναι, τόσο περισσότερες θερμίδες καίτε και έτσι γίνεται πιο αποτελεσματική η δίαιτά σας.Τα φρούτα που περιέχουν το ένζυμο πηκτίνη είναι έχουν την ιδιότητα να επιταχύνουν το μεταβολισμό, εμποδίζοντας την απορρόφηση λίπους στα κύτταρα. Ποια φρούτα εποχής είναι τα καταλληλότερα:

Η ιεράρχηση των αναγκών του ανθρώπου: Η ανάγκη για σημαντικότητα

 
Η ιεράρχηση των αναγκών του ανθρώπου: Η ανάγκη για σημαντικότητα
Της Ελένης Αϋφαντή – Life Coach
“Μην σκαρφαλώνεις στην κορυφή για να σε βλέπει ο κόσμος. Ανέβα εκεί για να δεις εσύ τον κόσμο από ψηλά”. – ΟSHO
Σε προηγούμενα άρθρα μας έχουμε αναλύσει την ιεράρχηση των αναγκών του ανθρώπου και έχουμε μιλήσει για ορισμένες επί μέρους ανάγκες. Έτσι κι εδώ, θα μιλήσουμε για την ανάγκη του ανθρώπου για σημαντικότητα.
Μόλις ο άνθρωπος αισθανθεί ασφαλής, όπως έχουμε πει, τότε αυτόματα, δημιουργείται η ανάγκη να κινηθεί, να δράσει, να μάθει, να γνωρίσει, να παίξει, να χαρεί, να ερωτευτεί, να απολαύσει. Όταν και αυτή η ανάγκη ικανοποιηθεί, τότε έρχεται η επόμενη, να αισθανθεί σημαντικός, ξεχωριστός.

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Γιατί τα παιδιά σας αξίζει να ασχοληθούν με τον αθλητισμό

 
Γιατί τα παιδιά σας αξίζει να ασχοληθούν με τον αθλητισμό
Η άθληση για τα παιδιά σήμερα είναι ουσιαστικά το παιχνίδι μιας εποχής όπου οι αλάνες έχουν εξαφανιστεί και δεν υπάρχει πια χρόνος, ευκαιρία ή και ασφάλεια για ελεύθερο παιχνίδι στις γειτονιές. Γι’ αυτό δεν πρέπει κανείς μας να ξεχνά ότι ο βασικός στόχος της άθλησης χρειάζεται να είναι πρωτίστως μια ευχάριστη δραστηριότητα και μια πολύτιμη εμπειρία για το παιδί.
Ο κ. Στέλιος Μαντούδης, Αναπτυξιακός Εργοθεραπευτής,  εξηγεί στο mandou.gr  γιατί είναι σημαντικό να ασχοληθούν τα παιδιά με τον αθλητισμό:

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Τι μουσική ακούν όσοι έχουν ανεπτυγμένη ενσυναίσθηση και τι όσοι έχουν ανεπτυγμένη αναλυτική σκέψη;

 Τι μουσική ακούν όσοι έχουν ανεπτυγμένη ενσυναίσθηση και τι όσοι έχουν ανεπτυγμένη αναλυτική σκέψη; Είστε άνθρωπος με ενσυναίσθηση; Σας αρέσει μήπως ο προγραμματισμός; Κάποιοι επιστήμονες  υποστηρίζουν ότι ανάλογα με το χαρακτήρα σας, μπορούν να προβλέψουν ποιο είδος μουσικής σας αρέσει. Η μουσική, λένε οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Cambridge, θα μπορούσε να προσφέρει μια εικόνα για το πως λειτουργεί ο εγκέφαλός σας.

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Πώς να σταματήσετε να είστε αποδέκτης της αρνητικής ενέργειας των άλλων

 
Πώς να σταματήσετε να είστε αποδέκτης της αρνητικής ενέργειας των άλλων
Όλοι οι άνθρωποι έχουν ενσυναίσθηση. Άλλοι σε μικρότερο και άλλοι σε μεγαλύτερο βαθμό. Πολλές φορές όμως θα έχετε διαπιστώσει ότι όταν βρίσκεστε κοντά σε τοξικούς ανθρώπους, η ενσυναίσθησή σας μπορεί να σας προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από όσα μπορεί να λύσει. Υπάρχουν κάποιοι απλοί τρόποι για να βεβαιωθείτε ότι οι αρνητικοί άνθρωποι θα κρατήσουν την ενέργειά τους μακριά από εσάς.

«Συναισθηματική αποτοξίνωση»: Πώς να καθαρίσετε το μυαλό σας από τις αρνητικές σκέψεις

«Συναισθηματική αποτοξίνωση»: Πώς να καθαρίσετε το μυαλό σας από τις αρνητικές σκέψεις
Ακολουθεί μια ενδιαφέρουσα συνταγή αποτοξίνωσης….
Αν αισθάνεστε ότι έχετε χάσει το ενδιαφέρον για την ζωή, αν υποφέρετε συχνά από τους φόβους και τις ιδεοληψίες σας, αν αισθάνεστε λυπημένος, αν δεν έχετε την δύναμη να ονειρευτείτε, αν δε μπορείτε να νιώσετε χαρά είναι επειδή η ψυχή σας έχει δηλητηριαστεί και το μυαλό σας έχει παραλύσει από τις τοξικές σκέψεις και τα τοξικά αρνητικά συναισθήματα. Και αυτή η τοξικότητα μπορεί να περάσει από την ψυχή σας στο σώμα. Η ψυχή σας κλαίει. Θα πρέπει να την ακούσετε και να της δώσετε χρόνο για να επουλώσει τις πληγές της και να ανακτήσει την δύναμη της.

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Ευαισθησία: προτέρημα ή ελάττωμα;

 
Ευαισθησία: προτέρημα ή ελάττωμα;
Με τον όρο «ευαισθησία» δεν εννοούμε τη φυσική ή τη συγκινησιακή ευαισθησία, αλλά την ψυχική και πνευματική. Όλοι οι άνθρωποι άλλωστε, στον ένα ή τον άλλο βαθμό, είναι ευαίσθητοι στο σωματικό ή τον συναισθηματικό πόνο. Αναφερόμαστε στους πραγματικά ευαίσθητους ανθρώπους που αντιλαμβάνονται τι γίνεται σήμερα στον κόσμο και η ψυχή τους γεμίζει από αγωνία και θλίψη.
Πράγματι, το να είναι κάποιος ευαίσθητος παραπάνω από το κανονικό φαίνεται σαν μεγάλο βάρος, όταν μάλιστα ζεις σ’ έναν δύσκολο και σκληρό κόσμο.

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Ρόδι: 14 θεραπευτικές ιδιότητες Ρόδι: 14 θεραπευτικές ιδιότητες

Ένα από τα πιο παρεξηγημένα φρούτα, το ρόδι αν και έχει απίθανη γεύση και πολλά θρεπτικά συστατικά, αγνοείται επιμελώς από τους περισσότερους, που είτε δυσκολεύονται να το καθαρίσουν είτε δεν ξέρουν πώς να το απολαύσουν.

Επειδή όμως προσφέρει πολλά θετικά στοιχεία στην καλή υγεία του οργανισμού και θεωρειται ένα από τα πλέον ενεργειακά φρούτα, δείτε τους λόγους που πρέπει τάχιστα να ξεκινήσετε να καταναλώνετε ρόδια, όπως αναφέρονται στην «Huffington Post»- αν δεν το κάνετε ήδη!

Οι 25 πόλεις που επηρέασαν περισσότερο την εξέλιξη της παγκόσμιας ιστορίας

 
Οι 25 πόλεις που επηρέασαν περισσότερο την εξέλιξη της παγκόσμιας ιστορίας
Η ιστοσελίδα list25.com εξέδωσε μια λίστα με τις 25 πόλεις που επηρέασαν περισσότερο την εξέλιξη της παγκόσμιας ιστορίας. Πόλεις στις οποίες γεννήθηκαν ιδέες και σημαντικοί άνθρωποι που άλλαξαν την ιστορία, πόλεις στις οποίες άκμασαν πολιτισμοί και αυτοκρατορίες, που έλαβαν χώρα τα πιο σπουδαία γεγονότα που σημάδεψαν τον κόσμο και τη σημερινή του εικόνα.

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Προσλήψεις 11.000 αναπληρωτών ως τις 10 Οκτωβρίου

Τις 10 Οκτωβρίου θέτει ως προθεσμία το υπουργειο Παιδειας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την πρόσληψη των πρώτων 11.000 αναπληρωτών σε σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής, ενώ παράλληλα μέχρι τέλος Νοεμβρίου το αργότερο, θα εχει λυθεί και το ζήτημα του 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση, συμφωνα με δηλώσεις που έκανε χτες ο υπουργος, Νίκος Φίλης, σε δημοσιογράφους.Ειδικότερα, ο κ. Φίλης επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, κάτι που μεταφράζεται σε 4.000 πιστώσεις για προσλήψεις μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τη στιγμή που κατα την πρώτη φάση, προσλήφθηκαν 3.700 αναπληρωτές, κυρίως απο πιστώσεις του ΕΣΠΑ.

Η δημιουργικότητα και τα δώρα της αποτυχίας!

Η δημιουργικότητα και τα δώρα της αποτυχίας!
“Θα έπρεπε να εύχεστε την αποτυχία… εάν φοβάστε μην αποτύχετε, δε θα πάτε πολύ μακριά”, μας προειδοποίησε ο Steve Jobs. «Δεν υπάρχει αυτό που αποκαλούμε αποτυχία – αποτυχία είναι απλά η ζωή που προσπαθεί να μας αλλάξει κατεύθυνση,” συμβούλευσε η Oprah νέους απόφοιτους του Χάρβαρντ. Στην ενθαρρυντική επιστολή του με πατρικές συμβουλές, ο Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ έδωσε στην κόρη του Scottie μια λίστα με πράγματα για τα οποία θα πρέπει να ανησυχεί και άλλη μία με εκείνα για τα οποία δε θα πρέπει να ανησυχεί καθόλου. Στα δεύτερα, συμπεριέλαβε την αποτυχία.

28 χαρακτηριστικά των αυθεντικών ανθρώπων

 

28 χαρακτηριστικά των αυθεντικών ανθρώπων
Ο Ράλφ Έμμερσον είχε πει: «Το να είσαι ο εαυτός σου σε έναν κόσμο που προσπαθεί διαρκώς να σε κάνει κάτι άλλο, είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα». Ο Ράλφ Έμμερσον δεν είχε ιδέα τι θα γινόταν αργότερα με την ανάπτυξη της τηλεόρασης, των social media και τα πρότυπα του photoshop. Αν κάποτε η αυθεντικότητα ήταν επίτευγμα, σήμερα είναι ηρωισμός. Ας δούμε λοιπόν κάποια χαρακτηριστικά των αυθεντικών ανθρώπων…