Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Ερχεται χιονιάς -Με τσουχτερό κρύο και στα... λευκά το 2016


Μπορεί τα Χριστούγεννα να ήταν ηλιόλουστα, ωστόσο αυτό θα αλλάξει όσο πλησιάζουμε στην Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας η ηλιοφάνεια που ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα δώσει τη θέση της στο τσουχτερό κρύο και τα χιόνια. 

Τι μας λέει η επιστήμη για τα «μαθηματικά της καρδιάς»

Luminous-heart

Οι λαμπροί επιστήμονες που εργάζονται στο Institute of HeartMath έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά στον τομέα της μελέτης της καρδιάς, ως φυσικό όργανο.Το Institute of HeartMath είναι ένας διεθνής αναγνωρισμένος, μη κερδοσκοπικός, ερευνητικός και επιμορφωτικός οργανισμός που βοηθάει τους ανθρώπους να μειώσουν το άγχος, να ελέγξουν τα συναισθήματά τους, να αυξήσουν την ενέργειά τους και να προσαρμοστούν σε πιο υγιείς και ευτυχισμένες ζωές. Με διάφορα προγράμματα που έχουν αναπτύξει και με την βοήθεια της τεχνολογίας παρέχουν εκπαίδευση για το πώς να εμπιστεύεσαι την διαισθητική νοημοσύνη της καρδιάς από κοινού με αυτήν του νου.

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Ολες οι αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

Orestis Seferoglou / SOOCΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΝΕΕΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Orestis Seferoglou / SOOC

Ολες τις αλλαγές στα όρια ηλικίας περιγράφουν αναλυτικά νέες εγκύκλιοι του υπουργείου Εργασίας.

Γιατί και οι μεγάλοι πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη

Χριστούγεννα Αη Βασίλης

Της Έρικας Καρέλη

Λένε ότι τα Χριστούγεννα είναι η πιο όμορφη περίοδος του χρόνου. Αλλά τελικά τι είναι αυτό που κάνει τα Χριστούγεννα ξεχωριστά; Και ποιο είναι αυτό το περιβόητο νόημα των Χριστουγέννων;
Για μένα είναι η πίστη στον Άγιο Βασίλη. Μπορεί να έχω κλείσει προ πολλού τα έξι και γι’ αυτό η άποψή μου να ακούγεται λίγο παράξενη, αλλά ακόμα πιστεύω στον Άγιο Βασίλη. Και θα προσπαθήσω να συνεχίσω να πιστεύω, όσο χρονών και αν γίνω. Γιατί υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος για να το κάνω.

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΟΑΕΔ: Έρχονται νέα προγράμματα για 41.000 ανέργους

Έρχονται νέα προγράμματα για 41.000 ανέργους, τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή από το πρώτο τρίμηνο του 2016.Τέσσερα νέα προγράμματα εργασίας για ανέργους, με στόχο τη συμμετοχή 41.000 ωφελούμενων προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας για το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Όποιος δε προσαρμόζεται γρήγορα ατροφεί, αντικαθίσταται και ξεπερνιέται

μεταμόρφωση αλλαγή πεταλούδα κάμπια

Του Γιάννη Αραχωβίτη

Πολλές φορές απλώς περιμένουμε, ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι θα παρουσιαστεί μια ευκαιρία, ότι κάτι μαγικό θα συμβεί και τότε, ναι, θα δράσουμε.
Τα πράγματα σήμερα είναι ίσως αρκετά διαφορετικά. Ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα πως οτιδήποτε κάνουμε μετράει. Είτε βελτιωνόμαστε είτε χειροτερεύουμε. Κάθε βήμα είτε μας βοηθάει να πλησιάσουμε προς τον στόχο μας, είτε μας απομακρύνει. Η ψευδαίσθηση του μένω ακίνητος και κάποια μέρα θα κινηθώ είναι ψευδαίσθηση.

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Απολαύστε τις γιορτές, νικήστε την κατάθλιψη και την μελαγχολία

Απολαύστε τις γιορτές, νικήστε την κατάθλιψη και την μελαγχολία

 Posted: 22 Δεκεμβρίου 2015

της Βικτωρίας Πολύζου, συμβουλευτική ψυχοθεραπεύτρια,medlabnews.gr
Οι γιορτές αποτελούν μια ιδιαίτερα στρεσογόνα περίοδο που πολλές φορές μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα να μην επιτρέπει πολλούς να γιορτάσουν και να μην μπορούν να ταυτιστούν με την εορταστική διάθεση, που γενικώς επικρατεί την περίοδο των εορτών. Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί η κατάθλιψη ή η καταθλιπτική διάθεση έχει υπολογιστεί ότι αυξάνεται σχεδόν κατά δέκα τοις εκατό την περίοδο αυτή.
Η ιδιαίτερη αυτή καταθλιπτική διάθεση, πρόκειται για ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο το οποίο επηρεάζεται από πολλές παραμέτρους, συμπεριλαμβανομένης και της προσωπικότητας του κάθε ατόμου.

Οι τροφές που αυξάνουν το άγχος και το στρες

 διαιτα γλυκα αγχος στρες

Το άγχος και το στρες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των περισσότερων ανθρώπων. Σε περιπτώσεις γενικευμένης αγχώδους διαταραχής χρειάζεται η βοήθεια ειδικού, μέρος της οποίας αποτελεί και η αποφυγή κάποιων τροφών. Αυτές είναι:

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΕΣΠΑ: Προγράμματα για μικρές επιχειρήσεις και νέους πτυχιούχους


 Μέσω του ΕΣΠΑ θα δοθεί χρηματοδότηση σε μικρές και πολύ μικρές υφιστάμενες αλλά και νέες επιχειρήσεις καθώς και νέους πτυχιούχους.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν δύο προγράμματα που χρηματοδοτούν μέχρι 60.000 ευρώ νέους που επιθυμούν να στήσουν μια επιχείρηση αλλά και νέους πτυχιούχους, από γιατρούς και δικηγόρους μέχρι ηθοποιούς και διακοσμητές, προκειμένου να φτιάξουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Η ζωή είναι μια ιστορία… και το σενάριο το γράφουμε εμείς!

Κάθε μέρα ξυπνάμε και ακολουθούμε το ίδιο μονοπάτι, για να ζήσουμε μια μέρα ίδια με τη χθεσινή. Αυτό σημαίνει να είσαι ενήλικος; Για χρόνια καθόμαστε και αναμασούμε αυτά που μας λένε. Εξεταζόμαστε και βαθμολογούμαστε σαν πειραματόζωα. Μεγαλώσαμε για να μην κάνουμε την διαφορά σε αυτόν τον κόσμο, να μην διαφέρουμε.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τους ξηρούς καρπούς

Η χώρα μας είναι ελλειμματική σε ξηρούς καρπούς και για αυτό εισάγει μεγάλες ποσότητες αν και έχει όλες τις δυνατότητες όχι μόνο να καλύψει τις ανάγκες της αλλά να γίνει και εξαγωγική χώρα. Οι Έλληνες καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ξηρών καρπών. Έχουν υψηλότερη κατανάλωση ανά κάτοικο σε σχέση με χώρες όπως η Ιταλία, και οι ΗΠΑ. Η μέση κατανάλωση σε ξηρούς καρπούς ανά κάτοικο ετησίως στην Ελλάδα είναι 14 kg, στην Ιταλία 6kg και στις Η.Π.Α. 2 kg , σύμφωνα με τα στοιχεία του FAO (1994-96).

Η πολύωρη παρακολούθηση τηλεόρασης προκαλεί (και) γήρανση του εγκεφάλου

παιδί τηλεόραση
Η τηλεόραση βλάπτει τη ζωή. Όχι, αυτή δεν είναι μια υπερβολική δήλωση. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η τηλεόραση μας παχαίνει, αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης Διαβήτη, βλάπτει την αναπαραγωγική διαδικασία, τις σχέσεις μας και αλλοιώνει την εγκεφαλική δομή μας. Τώρα, άλλη μια έρευνα έρχεται να προσθέσει άλλον έναν λόγο για να μην την ανοίγουμε…
Με αυξημένο κίνδυνο πρόωρης γήρανσης έρχονται αντιμέτωποι οι νέοι όταν φτάνουν στη μέση ηλικία, όταν βλέπουν πολύ τηλεόραση και ασκούνται λίγο σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Να πηγαίνεις με την καρδιά


συναισθήματα γυναίκα ουδέτερο
 Γράφει η Μαρία Μπαλάση
Στη ζωή μας συναντάμε πολλούς δρόμους. Αντίθετες διαδρομές μεταξύ τους, μας προκαλούν επιδεικτικά να επιλέξουμε κάποια από αυτές, δρόμοι που δείχνουν εύκολοι, δρόμοι που δείχνουν λαμπεροί, δρόμοι αλλιώτικοι, δρόμοι κοπιαστικοί, δρόμοι πολυσύχναστοι και δρόμοι μοναχικοί.

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Είσαι παίχτης ή παρατηρητής του παιχνιδιού;

H επαφή με τη φύση μειώνει την εγκληματικότητα

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Αυτά είναι τα προϊόντα που εξάγει η Ελλάδα


Λίστα με απρόσμενα στοιχεία .Η Ιταλία, η Γερμανία και η Τουρκία είναι οι κυριότερες αγορές στις οποίες γίνονται εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων για το 9μηνο του 2015.

Στις πρώτες θέσεις των εξαγώγιμων προϊόντων είναι τα ορυκτέλαια, τα φάρμακα, το ελαιόλαδο και το αλουμίνιο, ενώ εντύπωση προκαλούν οι «μηχανές αυτόματης επεξεργασίας πληροφοριών», δηλαδή smartphones, tablets, GPS και κομπιούτερ, που είναι στην ένατη θέση.

Ξεκινά το πρόγραμμα «Ενίσχυσης της Ρευστότητας και της Απασχόλησης»

Από αύριο Τρίτη θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στον ΟΑΕΔ προκειμένου να υπαχθούν στη δράση «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης». Η συγκεκριμένη δράση αφορά επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με έδρα στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Πώς θα αξιολογηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι


Το νέο σύστημα αξιολόγησης προσωπικού, το μητρώο προσοντούχων υπαλλήλων, αλλά και το σύστημα επιλογής προϊσταμένων περιγράφεται στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Οι τοξικοί άνθρωποι γύρω μας

 
Τοξικούς ανθρώπους έχουμε όλοι γύρω μας. Σε αντίθεση όμως με τις υγιείς σχέσεις, με τις οποίες έχουμε θετική και φωτεινή αλληλεπίδραση, με δαύτους έχουμε μονόπλευρη σχέση. Εν είδει διοδίων, που πληρώνουμε σε κάθε πέρασμα με θετική ενέργεια. Το περίεργο με τους τοξικούς είναι ότι δεν έχουν το ύφος και την περιβολή του τελωνειακού, που θα σου ρουφήξει την όποια χαρά ή ηρεμία.