Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Τα παιδιά απορροφούν 10 φορές περισσότερη ακτινοβολία σε σύγκριση με τους ενήλικες

 

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Σαλέπι: Ένα σούπερ ρόφημα για την τόνωση του οργανισμού

 
Το ρόφημα που παράγεαποξήρανση και κονιορτοποίηση του βολβού ενός φυτού, που ήταν γνωστό πολλούς αιώνες πριν στον ται δρα κατά της δυσεντερίας και του ξερόβηχα με φλογώσεις. Το σαλέπι προέρχεται από την Ελλαδικό, αλλά και στον ευρύτερο χώρο της ανατολικής Μεσογείου, με το όνομα Όρχις (Orchis mascula, της οικογενείας των Ορχιδωδών).

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Επάγγελμα και Εσωτερικό Κάλεσμα

 
Όταν ήμασταν παιδιά, η πιο συνηθισμένη ερώτηση που μας έκαναν ήταν «Τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;». Τότε μπορούσαμε να κάνουμε όνειρα και να δίνουμε τις πιο εξωφρενικές απαντήσεις. Ας θυμηθούμε μόνο ότι θα θέλαμε να έχουμε την πιο απίστευτη καριέρα ή ακόμα και σούπερ δυνάμεις.

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Η δίαιτα των 90 ημερών με την οποία βελτιώθηκαν ο ύπνος, τα επίπεδα ενέργειας και το άγχος μου

άντρας ουδέτερο

Άρθρο του δρος William Cole

Συνήθως είναι πιο εύκολο να δίνει κάποιος συμβουλές από το να παίρνει. Τον τελευταίο χρόνο όμως, έχω κάνει ιδιαίτερη προσπάθεια να υιοθετήσω τις συμβουλές που δίνω στους ασθενείς μου σχετικά με την υγεία τους. Εξάλλου, του στρες που έχουμε στη ζωή και τη δουλειά είναι κάτι που μας αφορά όλους.
Έτσι, όταν άρχισα να παρουσιάζω συμπτώματα κούρασης, δυσκολία στον ύπνο και άλλα συμπτώματα λόγω προβλημάτων στα επινεφρίδια, θέλησα να μάθω αν οφείλονταν στην κόπωση των επινεφριδίων. Γι’ αυτό και απευθύνθηκα σε ένα ειδικό εργαστήριο το οποίο συνέστηνα σε πολλούς ασθενείς μου όλα αυτά τα χρόνια αλλά εγώ δεν είχα πάει ποτέ.

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Τέσσερα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ ξεκινούν μέσα στο μήνα (αναλυτικά)


Μετά τις 20 Ιανουαρίου, το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα, θα «βγουν» οι επίσημες προσκλήσεις για τέσσερα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020. Πρόκειται για τα προγράμματα για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, την ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων, την αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων και την ενίσχυση πτυχιούχων τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι προδημοσιεύσεις των οποίων έχουν αναρτηθεί από τα μέσα Οκτωβρίου.

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

7 τρόποι για να ενεργοποιήσετε την ισχυρότερη θεραπευτική δύναμη: το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της καρδιάς σας

 
ηλεκτρομαγνητικο πεδιο καρδιας
Άρθρο του Michael Forrester
Με απλά λόγια, η νούμερο 1 αιτία της διατήρησης της υγείας είναι η ενεργειακή και συναισθηματική σας κατάσταση. Ο τρόπος που συνδέεστε συναισθηματικά με τη γενική ευεξία και την καλή σας κατάσταση είναι πιο σημαντικός από οποιοδήποτε συμπλήρωμα, τροφή, άσκηση ή υγειονομική περίθαλψη.
Υπάρχει μόνο μία αιτία πρόκλησης ασθενειών και σχετίζεται με την ενέργεια και τη συχνότητα των ανισορροπιών που υπάρχουν μέσα στο σώμα σας.

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Το φαινόμενο Zeigarnik: Πώς να καταπολεμήσετε την αναβλητικότητα

χρόνος παρελθόν
Μια από τις πιο απλές μεθόδους για την αντιμετώπιση της αναβλητικότητας σε σχεδόν οποιαδήποτε εργασία, αντλεί την έμπνευσή της από τους πολυάσχολους σερβιτόρους.
Ονομάστηκε το φαινόμενο Zeigarnik από μια Ρωσίδα ψυχολόγο, τη Bluma Zeigarnik, η οποία παρατήρησε κάτι παράξενο ενώ καθόταν σε ένα εστιατόριο στη Βιέννη. Οι σερβιτόροι θυμόνταν μόνο τις παραγγελίες οι οποίες βρίσκονταν ακόμη σε διαδικασία προετοιμασίας σερβιρίσματος. Όταν το σερβίρισμα ολοκληρωνόταν, οι παραγγελίες εξαφανίζονταν από τη μνήμη τους.

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Έρευνα: Σοκολάτα και τα οφέλη της για τον εγκέφαλο σου

Η σοκολάτα μπορεί να είναι η απόλυτη τροφή, αλλά μήπως είναι και η απόλυτη τροφή του εγκεφάλου;

 
Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, αυτό είναι γεγονός. Κάνει τόσο καλό στον εγκέφαλο που μάλιστα βελτιώνει την λειτουργία του καθώς μεγαλώνεις, περισσότερο από την αεροβική άσκηση.

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Στροφή στην «πράσινη» οικονομία με αφορμή και το νέο ΕΣΠΑ

Στροφή στην «πράσινη» οικονομία με αφορμή και το νέο ΕΣΠΑΑ. ΧΑΡΙΤΣΗΣ

Εστίαση σε νέους, «πράσινους» τομείς της παραγωγής, που είτε έχουν υποβαθμιστεί είτε παραμένουν εν υπνώσει, προαναγγέλλει ο υφυπουργός Οικονομίας αρμόδιος για ζητήματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Greenagenda.gr.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομίας, «στην Ελλάδα είχαμε παραμελήσει τη διάσταση της περιβαλλοντικής και κοινωνικής βιωσιμότητας των αναπτυξιακών παρεμβάσεων, αν και υπήρχαν και υπάρχουν σοβαρές ανάγκες και πολλές δυνατότητες».

Ξεκάθαροι στόχοι!

άντρας στόχος τόξο βέλος απόφαση 
 Του Γιάννη Αραχωβίτη
Έφτασε η στιγμή που συνηθίζεται, σχεδόν όλοι μας, να βάζουμε στόχους για την νέα χρονιά. Και ένα από τα στοιχεία που πρέπει να προσέξουμε είναι το πόσο ξεκάθαροι, το πόσο σαφείς είναι.
Αν κάποιο πρωινό ξεκινήσεις να πας στη δουλειά σου και υπάρχει παντού ομίχλη θα αναγκαστείς να οδηγήσεις πιο αργά, ενδεχομένως θα χάσεις και το δρόμο σου. Αυτό μας συμβαίνει όταν δεν έχουμε ξεκάθαρους στόχους.

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Μεγαλύτερος ο εγκέφαλος των κοινωνικών ατόμων

εγκέφαλος σάρωση

Όσο περισσότερους φίλους έχει κάποιος, τόσο «μεγαλύτερο» εγκέφαλο διαθέτει, υποστηρίζει νέα βρετανική μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, περίπου έξι εγκεφαλικές περιοχές των κοινωνικών ατόμων εμφανίζονται μεγαλύτερες σε μέγεθος και καλύτερα «καλωδιωμένες» συγκριτικά με εκείνες πιο μοναχικών τύπων.