Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Καλύτερα να τολμάς, παρά να μετανιώνεις!

 
Οι εξαιρετικές ευκαιρίες για την ζωή παρουσιάζονται μπροστά μας πολύ πριν νιώσουμε ότι είμαστε έτοιμοι. Και τις περισσότερες φορές το ξέρουμε πως αν δεν τις διεκδικήσουμε για τον εαυτό μας και αφεθούμε στον φόβο και την ανασφάλεια, κάπου παρακάτω θα το μετανιώσουμε. To ξέρουμε, γιατί μας έχει ξανασυμβεί. Μην αφήσεις τον φόβο ή την όποια ανασφάλεια λοιπόν, να γίνει αιτία για να μην υλοποιηθεί ένα από τα πιο σπουδαία όνειρά σου.

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

ΙΝΚΑ: Τι πρέπει να ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ οι καταναλωτές κατά τις πασχαλινές τους αγορές

Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι κατά την διάρκεια αυτών των ημερών, η αγορά τροφίμων ελέγχεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ακολουθώντας την ανάγκη του καταναλωτή για καλή και ασφαλή ποιότητα και ανάλογα καλές τιμές.

Παρ όλα αυτά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος/ΙΝΚΑ, η τελική ευθύνη αγορών ανήκει στον καταναλωτή, ο οποίος θα πρέπει να εφαρμόζει αυστηρά κριτήρια επιλογής, έχοντας υπόψη ότι:

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Δραματικές συνέπειες από τη χρήση της πλαστικής σακούλας

 
Όπως αναδείχθηκε μέσα από επιστημονικό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο στο πλαίσιο του προγράμματος Life DeBag, ο κάθε Έλληνας πολίτης χρησιμοποιεί κατ΄ έτος περί τις 240 πλαστικές σακούλες, ενώ μπορεί να φθάσει και πάνω από 500, πολλές εκ΄ των οποίων καταλήγουν στο θαλάσσιο και το χερσαίο περιβάλλον υποβαθμίζοντας την χλωρίδα και την πανίδα, τη δημόσια υγεία, αλλά και το τουριστικό προϊόν της χώρας.

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Αυτοί που πάντα θα κερδίζουν

Οι αμετανόητα τρελοί, οι απαλλαγμένοι απο τα φαινομενικά, ατσαλάκωτα κουτιά, όλοι όσοι τρέμουν στην ιδέα να μη ματώσουν για μιαν ιδέα. Αυτοί κερδίζουν. Είναι λίγοι, είναι πολλοί, αγγίζουν την πλειοψηφία, ή ανήκουν στη μειοψηφία, δε ξέρω, δε με απασχολεί, μα τους θαυμάζω. Δε ρισκάρουν να μη ζήσουν, δε ρισκάρουν να μη δώσουν όλο τους το είναι σε κάτι που ποθούν. Επιθυμούν. Και το κάνουν διαρκώς, διότι είναι γνώστες ενός πολύ σοφού ρητού ενός ανθρώπου μου αγαπημένου: «Δεν επιθυμείς, δε ζεις». Ξέρουν μέσα τους βαθιά, πως η κινητήριος δύναμη όλων, του προσωπικού τους σύμπαντος, μα και του ευρύτερου είναι μια λέξη, τέσσερα γράμματα : «Θέλω».

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Η σιωπή ωφελεί τον εγκέφαλο όπως ο ύπνος και η μουσική

Η σιωπή ωφελεί τον εγκέφαλο όπως ο ύπνος και η μουσική
Μια νέα έρευνα, λοιπόν, έρχεται να επιβεβαιώσει τα οφέλη της σιωπής στον εγκέφαλο, αφού βρέθηκε πως δύο λεπτά απόλυτης ησυχίας μπορούν να επιδράσουν στον εγκέφαλο με τον ίδιο τρόπο, όπως το να κοιμηθεί κανείς για 15 λεπτά της ώρας ή να ακούσει την αγαπημένη του μουσική για 5 λεπτά.

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Γιατί χρειάζεσαι μπρόκολο αν καπνίζεις

                      7d9753d4f53821b53bc9b0c12a62494e_XL.jpg.pagespeed.ce.fc9fhcprJm
Η νικοτίνη είναι η χημική ουσία που κάνει το κάπνισμα εθιστικό και τόσο δύσκολο να το κόψεις (όλα βέβαια είναι στο μυαλό). Το γράφει και πάνω στα πακέτα των τσιγάρων και σίγουρα το έχεις διαβάσει, η νικοτίνη μπορεί να σου στερήσει τη ζωή. Μπορείς όμως να προτιμήσεις μία τροφή που θα σε βοηθήσει να αποβάλλεις μεγάλη ποσότητα νικοτίνης από τον οργανισμό σου.

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

ΕΣΠΑ: Αρχίζει το πρόγραμμα για πολύ μικρές & μικρές επιχειρήσεις

Σήμερα άρχισε η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων, για τους ενδιαφερόμενους της δράσης «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Να είμαι καλά, είναι μια πράξη αντίστασης!

 
Να είμαι καλά, είναι μια πράξη αντίστασης
Γράφει ο Ψυχολόγος Γιάννης Ξηντάρας
Σκέφτομαι τους πρόσφυγες. Σκέφτομαι τον πόνο τους. Την δυστυχία τους. Σκέφτομαι την φτώχεια, την ανεργία, την ανέχεια, των συμπατριωτών μας. Σκέφτομαι την αρρώστια, την οδύνη και τον θάνατο, των συνανθρώπων μας. Μελαγχολώ όταν τα σκέφτομαι όλα αυτά. Θλίβομαι, στεναχωριέμαι.
Κι ακόμα περισσότερο όταν μου υπενθυμίζω ότι όλα αυτά, είναι μια Μεγάλη Αλήθεια, ούτε τα φαντάζομαι, ούτε τα ονειρεύομαι.