Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Όταν κρατιόμαστε σε ό,τι μας φθείρει

 
Γράφει ο ψυχολόγος Νίκος Βακόνδιος
Ο έρωτας και η αγάπη είναι ένα καλό παράδειγμα που δείχνει το πώς συμπεριφερόμαστε απέναντι σε κάθε ενδεχόμενο να «πονέσουμε» συναισθηματικά… Πώς αποφεύγουμε συχνά καταστάσεις τις οποίες θα ήταν πολύ χρήσιμο να ζήσουμε ή αντίθετα, αποφεύγουμε να αφήσουμε καταστάσεις τις οποίες είναι απαραίτητο να αφήσουμε.
Ο Ιπποκράτης έλεγε χαρακτηριστικά: «πριν θεραπεύσεις κάποιον, ρώτησέ τον αν είναι πρόθυμος να αφήσει όλα εκείνα που τον κάνουν να αρρωσταίνει…»

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Ο νέος ΕΝΦΙΑ «καίει» 485.000 ιδιοκτήτες -Ποιοι θα πληρώσουν παραπάνω

Ο νέος ΕΝΦΙΑ «καίει» 485.000 ιδιοκτήτες -Ποιοι θα πληρώσουν παραπάνω4 ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 600.000 ΕΥΡΩ
                    
Μάλιστα, υπάρχουν και 4 φορολογούμενοι που θα καταβάλουν σχεδόν 600.000 ευρώ περισσότερα από πέρυσι!

Τα διάσημα αποφθέγματα του Ουμπέρτο Έκο

umberto-eco

Ο Ουμπέρτο Εκο αγαπήθηκε και διαβάστηκε όσο λίγοι σύγχρονοι διανοητές και συγγραφείς. Κάθε του νέο βιβλίο αποτελούσε τεράστιο εκδοτικό γεγονός και χωρία από τα έργα του απαντώνται πάντα στις συλλογές με γνωμικά και αποφθέγματα. Ακολουθούν μερικά από τα πιο διάσημα:

Το φίδι και η πυγολαμπίδα

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Οι 10 καλύτεροι χυμοί για ενέργεια και υγεία

 
kalyteroi-xymoi
 Αν είστε εν μέσω προσπάθειας να χάσετε μερικά περιττά κιλά μέχρι το καλοκαίρι ή απλώς θέλετε να κάνετε την καθημερινότητά σας πιο υγιεινή, δείτε πώς μπορούν οι χυμοί να σας βοηθήσουν, ο καθένας με το δικό του τρόπο, στο πλαίσιο μιας προσεκτικής διατροφής.

Στέβια: Το φυσικό γλυκαντικό που αντικαθιστά τη ζάχαρη. Τι πρέπει να ξέρετε γι' αυτό;

 Όλοι έχετε σίγουρα ακούσει για το φυτό στέβια και τη γλυκιά του γεύση, το οποίο έχει έρθει...στην Ελλάδα από το 2011, όταν έγινε μόνιμη η έγκρισή για τη χρησιμοποίησή της στην Ευρώπη.

Η στέβια, έλαβε πολύ σύντομα μία θέση στη βιομηχανία τροφίμων, η οποία άρχισε να παράγει προϊόντα χρησιμοποιώντας αντί για ζάχαρη, γλυκοζίτες στεβιόλης, το γλυκαντικό που προκύπτει από τα φύλλα του φυτού στέβια.

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

86 αλλαγές στην παιδεία - Πώς θα γίνεται η εισαγωγή στα πανεπιστήμια

 
 Κοινά μαθήματα στο πρώτο έτος, προκήρυξη θέσεων για νέους πανεπιστημιακούς και πτυχία με δύο κατευθύνσειςΜετά τις αλλαγές στις εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει τα νέου τύπου Πανεπιστήμια.

Οι δύο σημαντικότερες αλλαγές αφορούν στην εισαγωγή των φοιτητών σε σχολές και όχι σε τμήματα, προκειμένου να μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα σε περισσότερες από μία σχολές ώστε να παίρνουν πτυχίο, με δύο κατευθύνσεις, όπως Ιστορίας και Πολιτικής Επιστήμης.

Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας η 22η Μαΐου

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαΐου. Καθιερώθηκε το 1993 από τα Ηνωμένα Έθνη για την καλύτερη κατανόηση και ευαισθητοποίηση σε θέματα βιοποικιλότητας. Η ποικιλία των ζωικών και φυτικών ειδών είναι ουσιαστικής σημασίας για την ανθρώπινη ύπαρξη και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την εξάλειψη της φτώχειας.

Τα άδεια μυαλά κάνουν συνήθως τον μεγαλύτερο θόρυβο

 
Της Ηλέκτρας Αστέρη
Δεν συνηθίζω να χωρίζω τους ανθρώπους σε κατηγορίες, ούτε να τους βάζω ταμπέλες. Ούτε και εσύ θα έπρεπε. Είμαι περισσότερο της άποψης πως οι άνθρωποι προσθέτουν και αφαιρούν χαρακτηριστικά στον εαυτό τους μέχρι να πετύχουν το τέλειο. Βέβαια κάποιες φορές οι κατηγορίες σε βοηθούν να βάλεις τις σκέψεις σου σε μια σειρά και να ξεχωρίσεις ποιους ανθρώπους θα ήθελες να έχεις δίπλα σου και ποιους όχι. Το μυαλό του ανθρώπου είναι το πιο σημαντικό όργανο που διαθέτει και αυτό είναι που τον κάνει να άγεται και να φέρεται αναλόγως με το πως το χρησιμοποιεί.

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Είναι ο ναρκισσισμός μια σύγχρονη «επιδημία»;

Είναι ο ναρκισσισμός μια σύγχρονη «επιδημία»;

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Τα 7 τρόφιμα που οι ειδικοί δε θα έτρωγαν... ποτέ !!!


Έχετε ποτέ αναρωτηθεί ποια είναι τα 7 τρόφιμα, τα οποία οι ειδικοί δε θα κατανάλωναν ποτέ, λόγω της επεξεργασίας, καλλιέργειας ή τυποποίησης που ακολουθείται για αυτά ;

Το Fox News παρουσίασε ένα ενδιαφέρον άρθρο με μαρτυρίες επιστημόνων εκ των… έσω.

Το γενικό συμπέρασμα που προέκυψε είναι πως καλό θα είναι να προτιμάμε τα βιολογικά προϊόντα και πως η ασφάλεια τροφίμων είναι καθοριστικής σημασίας…

ΟΑΕΔ: Έρχονται 13.000 νέες θέσεις εργασίας μέσα στον Μάιο


Δύο νέα προγράμματα, τα οποία θα ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ, αναμένεται να «τρέξουν» μέσα στο Μάιο, δίνοντας την ευκαιρία σε 13.000 ανέργους να βρουν δουλειά σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Επιπλέον, άμεσα αναμένεται η υπουργική απόφαση για την έκδοση δημόσιας πρόσκλησης για 6.900 ωφελούμενους μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας και για επιπλέον 2.500 άτομα σε κέντρα φιλοξενίας και hotspots.

Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Αυτογνωσία, ο δρόμος που παύει τον φόβο!

Αυτογνωσία, ο δρόμος που παύει τον φόβο!

Γράφει η συγγραφέας Ρίνα Σερέτη
Ο φόβος είναι από τα πιο περίεργα συναισθήματα! Κάποιες φορές γνωρίζεις τι στον προκαλεί και φοβάσαι να αντιμετωπίσεις αυτό που στον προκαλεί, φόβος «εναντίον» φόβου, κι άλλες που δεν ξέρεις τι είναι αυτό που φοβάσαι αλλά φοβάσαι να το ανακαλύψεις, άγνοια «εναντίον» φόβου! Πιστεύεις πως η απάντηση στο τι είναι φόβος θα σου λύσει όλα σου τα προβλήματα δεν είναι όμως έτσι! Για να μπορέσει να φύγει ο φόβος από την ζωή σου χρειάζεται να ξεκινήσεις μία εσωτερική διερεύνηση. Μία προσωπική αναζήτηση του εαυτού σου, να του θέσεις ερωτήματα ανεξάρτητα από τον φόβο…

«Αστική μοναξιά»: Η σύγχρονη μορφή απομόνωσης

Σίγουρα ένα δύσκολο συναίσθημα, που εκτός από τις ψυχολογικές συνέπειες, έχει και σωματικές αφού έχει βρεθεί πως η κοινωνική απομόνωση αυξάνει την καρδιαγγειακή θνησιμότητα, ιδίως σε άτομα που έχουν καρδιολογική προδιάθεση. Σύμφωνα με προηγούμενες επιδημιολογικές έρευνες, η μοναξιά και η απομόνωση από τις κοινωνικές σχέσεις επιδρά στην ορμονική λειτουργία και δημιουργεί συναισθηματικό στρες.