Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Ερχεται χιονιάς -Με τσουχτερό κρύο και στα... λευκά το 2016


Μπορεί τα Χριστούγεννα να ήταν ηλιόλουστα, ωστόσο αυτό θα αλλάξει όσο πλησιάζουμε στην Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας η ηλιοφάνεια που ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα δώσει τη θέση της στο τσουχτερό κρύο και τα χιόνια. 
Συγκεκριμένα από την Τετάρτη αλλάζει το σκηνικό, με το θερμόμετρο να πέφτει, ενώ την Πέμπτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς, προβλέπεται κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Νεφώσεις την Τετάρτη και πρώτη πρώτη της θερμοκρασίας

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις στο ανατολικό Αιγαίο και στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. 
Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και από το βράδυ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και πιθανώς της κεντρικής χώρας. 
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 έως 7 μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. 

Παραμονή Πρωτοχρονιάς με χιονόνερο

Την Πέμπτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς, προβλέπεται κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με χιονόνερο κατά τόπους, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανώς και σε πεδινές περιοχές στα κεντρικά και τα βόρεια. 
Βελτίωση αναμένεται το βράδυ στα βόρεια και τη νύχτα στα δυτικά. 
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 έως 7 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια πελάγη τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ. 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. 

Ανήμερα Πρωτοχρονιά αναμένονται χιονοπτώσεις

Την Παρασκευή, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, προβλέπονται στα δυτικά παροδικές νεφώσεις και στα βόρεια τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων κυρίως στη Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο κατά τόπους. Χιόνα θα πέσουν στα ορεινά και τα ημιορεινά και πιθανώς σε πεδινές περιοχές της κεντρικής χώρας. 
Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ στα ηπειρωτικά. 
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 5 έως 7 μποφόρ. 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου