Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Πώς θα είστε ένας από τους 120.000 που θα συμμετέχετε στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού (ΚΥΑ)

Δεύτερη χρονιά φέτος, το 2014, επιτυχημένης λειτουργίας του προγράμματος επιδότησης διακοπών εργαζομένων, ανέργων και των οικογενειών αυτών μέσω της Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού καθώς υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία καθορίζονται η διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής για το νέο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ύψους 10 εκατ. ευρώ που ξεκινάει την 1η Αυγούστου 2014.

Το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού που θεσμοθετήθηκε ξανά το 2013 από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και χρηματοδοτήθηκε από τον «Ενιαίο Λογαριασμό για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ)» ο οποίος λειτουργεί στον ΟΑΕΔ, είναι μία πολύ σημαντική κοινωνική παροχή για τους εργαζόμενους και τους ανέργους– ιδιαίτερα στις σημερινές οικονομικές συνθήκες – όσο και μέσο τόνωσης της τοπικής τουριστικής ανάπτυξης πολλών περιοχών της χώρας.
Συνεπώς, η διατήρηση του θεσμού και το 2014 συνιστούσε προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης:
«Δίνουμε την ευκαιρία του κοινωνικού τουρισμού σε όλους τους ανέργους και τους εργαζόμενους της χώρας. Είναι ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα που ξεκινήσαμε ήδη από πέρυσι με μεγάλη επιτυχία και συνεχίζουμε και φέτος με άλλες 120.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού. Δείχνουμε στην πράξη ότι το κοινωνικό κράτος υπάρχει και ξαναχτίζεται σε υγιείς και στέρεες βάσεις».
Όπως δήλωσε και ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Θοδωρής Αμπατζόγλου:
«Συνεχίζουμε για δεύτερο χρόνο να δίνουμε μία σημαντική κοινωνική παροχή σε ανέργους, εργαζόμενους και τις οικογένειες αυτών. Ο ΟΑΕΔ, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της εποχής, στηρίζει τις κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη αυτή την παροχή αλλά τονώνει και τις τουριστικές επιχειρήσεις πολλών περιοχών».
*Συνημμένη η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου