Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

ΟΑΕΔ: Έναρξη του προγράμματος μαθητείας & κατάρτισης


Με την εναρκτήρια συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2015, στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, (ΟΑΕΔ), ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος «Εθνικές Αρχές για τη Μαθητεία: Οι Επιχειρήσεις ως Βιώσιμοι Εταίροι για τη Μαθητεία στην Ελλάδα και στην Κύπρο».

Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 365.720 ευρώ, έχει στόχο να κινητοποιήσει τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ώστε να συμμετέχουν ενεργά σε προγράμματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης/Κατάρτισης, προσφέροντας ποιοτικές θέσεις μαθητείας.
Συγκεκριμένα, με την συνεργασία όλων των εταίρων, θα αναπτυχθεί το μεθοδολογικό πλαίσιο για την αποτελεσματική διαδικασία ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης και μαθητείας, έτσι ώστε να αναδείξει τις επιχειρήσεις σε χώρους παροχής ποιοτικής Μαθητείας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, καθώς και εκπρόσωποι από τους επτά εταίρους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Γερμανία. Επίσης εκπρόσωποι του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ), και του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.

aftodioikidsi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου