Ο νους, αυτός ο κλέφτης
Γράφει η Μαρίνα Βογοπούλου
«Όταν τα πράγματα στη δουλειά δυσκολεύουν, συνήθως δυσκολεύουν γιατί έχουμε χάσει τον προσανατολισμό μας. Οι υποχρεώσεις, η πείρα, οι προσδοκίες ή μάλλον η διάψευσή τους βαραίνουν πάνω μας. Και τότε, ο νους που όλα αυτά τα χρόνια ήταν ούτως ή άλλως κυρίαρχος, θριαμβεύει»
«Δεν υπάρχει αγορά για αυτό που θέλεις να προσφέρεις -Γιατί προσπαθείς, αφού δε θα τα καταφέρεις… Οι άλλοι έχουν γνωριμίες. Εσύ δεν ξέρεις κανένα. Δεν πειράζει, καλά είναι κι έτσι, άλλωστε δε χρειάζεσαι πολυτέλειες. Ναι τα κατάφερε, αλλά αυτή έχει ταλέντο. Ναι είναι πετυχημένος, αλλά αυτός είναι δυναμικός. Ναι κι αυτή τα έχει πάει πολύ καλά, αλλά αυτή δε φοβάται. Δεν είναι εποχές για όνειρα. Μείνε κοντά μου, μείνε κάτω, εδώ που να μπορώ να σε ελέγχω. Μείνε μέσα σε αυτό το κλουβί έξυπνων απαντήσεων που σου δίνω. Υποτάξου στη δύναμη μου, άλλωστε εγώ είμαι που σε κάνω έξυπνο».
«Ο νους είναι κλέφτης» λένε οι σοφοί. Είναι ένα παιδί που θέλει να τραβάει όλη την προσοχή πάνω του. Έχει συνηθίσει να κάνει αυτός κουμάντο και έτσι θα συνεχίσει να κάνει.
Ήρθε η ώρα να ησυχάσουμε και να ακούσουμε τη φωνή μέσα μας. Μέσα στην ησυχία θα πάρουμε τη σωστή απάντηση για το αν είμαστε καλοί στη δουλειά, αν έχουμε «ταλέντο», τι θα ήταν καλό να προσπαθήσουμε παρακάτω, αν τα όνειρά μας είναι εφικτά ή όχι.
Ο νους δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο. Είναι πολύ έξυπνος, μας ξέρει καλά και μας ξεφεύγει. Αυτό δεν κάνει καλό ούτε σε αυτόν, ούτε σε εμάς. Όπως ένα κουρασμένο παιδάκι, βάλτε τον να ξεκουραστεί. Θα σας φανεί πολύ χρησιμότερος όταν είναι ξεκούραστος. Παρέα με την αδελφή του, την καρδιά.
βογοπουλουΗ Μαρίνα Βογοπούλου είναι σύμβουλος καριέρας και personal branding. Λατρεύει να μοιράζεται στιγμές έμπνευσης και να δουλεύει με ανθρώπους που έχουν επιμονή και πίστη, με στόχο την ανακάλυψη του Σκοπού τους. Διαβάστε περισσότερα εδώ