Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Διαγραφή προστίμων και πληρωμή των χρεών σε 72 ή και 100 δόσεις!

Διαγραφή προστίμων και πληρωμή των χρεών σε 72 ή και 100 δόσεις!ΣΧΕΔΙΟ

 

Ακόμη και διαγραφή μέρους των προστίμων και προσαυξήσεων με παράλληλη αύξηση των δόσεων έως 72, περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης για τα χρέη.
Η νέα ρύθμιση χρεών που θα τεθεί επί τάπητος στις συζητήσεις με την τρόικα θα προβλέπει μεταξύ άλλων την αύξηση των δόσεων σε 72 ή ακόμη και σε 100, τη διαγραφή του 40% των προστίμων και προσαυξήσεων στις τελευταίες δόσεις και την ένταξη στο νέο πακέτο της ρύθμισης όλων των απαιτητών ασφαλιστικών εισφορών μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2014.
Όσοι δεν είναι σε ρύθμιση θα μπορούν να τακτοποιούν τις υποχρεώσεις τους με αίτηση εντός δύο ή τριών μηνών. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την Τετάρτη 16 Ιουλίου σε συνάντηση με την τρόικα.
Το σενάριο για την αύξηση των δόσεων θα εφαρμοστεί πιθανότατα ενιαία και για τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να συνδυαστεί και με την ενοποίηση της είσπραξης φόρων μέσω εφορίας από έναν ενιαίο λογαριασμό. Η κυβέρνηση βάζει στο τραπέζι με την τρόικα την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση των δόσεων με απώτερο στόχο να αποδεχθούν οι δανειστές ακόμη και τις 100 δόσεις.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου