Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Κάθε προσπάθεια να φαίνεσαι κάτι που δεν είσαι, θα γυρίσει εναντίον σου, αργά ή γρήγορα

Απόσπασμα από το βιβλίο του Γιώργου Κλειδαρά «Η Επιστήμη της Τέχνης να Ζεις»
Κάθε προσπάθεια για να παρουσιάσεις κάτι που δεν είσαι, αργά ή γρήγορα, θα γυρίσει εναντίον σου. Συνειδητά ή ασυνείδητα, στήνεις τη χειρότερη παγίδα στον εαυτό σου, αν πιστέψεις ή σε κάνουν να πιστέψεις ότι πρέπει να αλλάξεις τη συμπεριφορά σου και τις ιδέες σου για να πετύχεις οτιδήποτε.
http://enallaktikidrasi.com/2016/07/kathe-prospatheia-fainesai-gyrisei-enantion-sou/
Αυτά που, αρχικά, μπορεί να φανούν σαν βραχυπρόθεσμες επιτυχίες είναι οι αλυσίδες που θα σε παρασύρουν στο βυθό της αποτυχίας. Το μεγάλο μυστικό κάθε πραγματικά επιτυχημένου ανθρώπου είναι η γνώση του χρυσού κανόνα. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, αλλά ο σκοπός είναι τα μέσα, ο δρόμος, όχι η Ιθάκη. Στο ταξίδι ανακαλύπτεις την ουσία και αυτό σε καθιστά άξιο να φτάσεις τον προορισμό σου τον αληθινό και όχι τον εικονικό.
http://enallaktikidrasi.com/2016/07/kathe-prospatheia-fainesai-gyrisei-enantion-sou/
Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαυτείς στη γλυκιά ραστώνη της απραξίας. Η εικόνα ενός ανθρώπου αλλάζει, έτσι και αλλιώς, καθώς η συνείδησή του έρχεται κάθε στιγμή σε επαφή με την αέναα εξελισσόμενη εμπειρία της ζωής. Αυτό, όμως, που μπορεί να παραμείνει στάσιμο είναι η επίγνωση του γεγονότος αυτού, δηλαδή η συνείδηση του αληθινού εαυτού του.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου