Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Πώς δεν θα πάρω κιλά στις γιορτές;

 
 Πώς θα διατηρήσουμε το υγιές βάρος μας στις γιορτές;...
* Προσπαθήστε όσες μέρες δεν έχετε τραπεζώματα να είστε κάπως πιο αυστηροί με τη διατροφή σας ώστε να εξισορροπήσετε κάπως τη… ζημιά από μια παχυντική έξοδο. Τρία ή ακόμα και τέσσερα «ελεύθερα» γεύματα μέσα στην εβδομάδα δεν θα προκαλέσουν το τέλος του κόσμου για τη σιλουέτα σας.

* Αρχίστε κάθε γεύμα σας με κατανάλωση σαλατικών και πρωτεΐνης. Με αυτόν τον τρόπο θα μειώσετε το αίσθημα της πείνας, αφού η πρωτεΐνη και οι φυτικές ίνες προκαλούν μεγαλύτερο κορεσμό και σας κρατούν χορτασμένους. Έτσι είναι πιο δύσκολο να προβείτε σε υπερκατανάλωση άλλων τροφών στη συνέχεια.

* Χρησιμοποιήστε μικρότερο πιάτο και μαχαιροπήρουνα. Το μέγεθος «ξεγελά» το μάτι και με αυτόν τον τρόπο τρώτε λιγότερο και χορταίνετε οπτικά, αφού βλέπετε το πιάτο γεμάτο.

* Κουραμπιέδες vs. Μελομακάρονα, ποιο είναι πιο παχυντικό; Σημειώστε… άσσο. Τα μελομακάρονα έχουν τις λιγότερες θερμίδες και δεν περιέχουν καθόλου χοληστερόλη και ζωικά λιπαρά. Αποτελούν, λοιπόν, την καλύτερη επιλογή σε αντίθεση με τους κουραμπιέδες και τα αλλά γλυκά που έχουν πολύ περισσότερες θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά.

* Θέλετε να πιείτε αλκοόλ; Κάντε το, αλλά με μέτρο. Μια μέτρια ποσότητα αλκοόλ αναλογεί σε δύο μερίδες για τον άνδρα και μία για τη γυναίκα, όπου μία μερίδα ορίζεται το ένα ποτήρι κρασί (125ml), 1 κουτάκι μπύρα (330ml) ή 1 μεζούρα αποσταγμένου ποτού, όπως το ουίσκι ή το ρούμι (40ml). Αποφύγετε να συνοδεύετε το ποτό σας με πάσης φύσεως αλατισμένα σνακ, τα οποία θα σας φορτώσουν με περιττές θερμίδες.

* Πριν το «μεγάλο» τραπέζι, προτιμήστε να καταναλώσετε ελαφριά γεύματα ή σνακ που να έχουν αρκετή πρωτεΐνη και κάποιας μορφής υδατάνθρακα (φρούτα, δημητριακά). Δείτε εδώ μερικές επιλογές ελαφρών σνακ. Αν αντέχετε αρκετές ώρες χωρίς φαγητό, μπορείτε να δοκιμάσετε τη διαλειμματική νηστεία κατά την οποία δεν τρώτε τίποτα για 14 ή και παραπάνω ώρες και κάνετε ένα ή παραπάνω μεγάλα γεύματα μετά την πάροδο αυτών των ωρών.

* Θέλετε να μπορείτε να τρώτε παραπάνω χωρίς να παχαίνετε και να μην χρειάζεται να διαβάζετε τις παραπάνω συμβουλές; Η συστηματική άσκηση ενδυνάμωσης 2-4 φορές την εβδομάδα μπορεί να κάνει θαύματα στον μεταβολισμό σας, στην υγεία σας και να σας επιτρέψει κάποιες ατασθαλίες. Αν κάνετε ήδη, τότε μην την παρατήσετε στις γιορτές και προσπαθήστε να κάνετε κάποιες προπονήσεις. Αν δεν κάνετε, τότε ήδη σας δώσαμε αρκετές αφορμές για να ξεκινήσετε!
tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου