Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014

Παρουσιάζεται η ρύθμιση για τα χρέη μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών

Παρουσιάζεται η ρύθμιση για τα χρέη μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών

Αθήνα
Τη νομοθετική ρύθμιση για τη διευθέτηση χρεών των μικρών επιχειρήσεων και των επαγγελματιών θα παρουσιάζει στις 10:30 το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας, λίγο πριν παραδώσει στον διάδοχό του στο υπουργείο, Κώστα Σκρέκα.

Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, στην κατηγορία των μικρών μικρών επιχειρήσεων και των επαγγελματιών είναι «οριζόντια». Σύμφωνα με το άρθρο 2 του νομοσχεδίου προβλέπεται ότι στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες που στις 31 Δεκεμβρίου 2013 είχαν πωλήσεις μέχρι 2,5 εκατ. ευρώ.Έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν διαγραφή οφειλών εφόσον πληρούν σωρευτικά τις παρακάτω προϋποθέσεις: Δεν έχουν υποβάλει αίτηση για την ένταξή τους στο νόμο Κατσέλη, δεν έχουν νομικώς λυθεί ως εταιρείες ούτε έχει σταματήσει η δραστηριότητά τους, δεν έχουν υποβάλει αίτηση για πτώχευση και δεν έχουν καταδικαστεί τελεσιδίκως για φοροδιαφυγή ή απάτη σε βάρος του Δημοσίου.

Οι διαγραφές των απαιτήσεων και των τόκων γίνονται εφόσον οι οφειλέτες την 30ή Ιουνίου 2014 είχαν προς την τράπεζα οφειλή σε καθυστέρηση τουλάχιστον 90 ημερών, είτε επίδικη είτε ρυθμισμένη, δεν είχαν φορολογική ή ασφαλιστική ενημερότητα λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών ή είχαν ενημερότητα λόγω ρύθμισης και είχαν μια ή περισσότερες οφειλές προς την τράπεζα συνολικού ύψους 500.000 ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου