Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Μετά τις γιορτές: 6 τρόποι να αποτοξινωθείτε

Μετά τις γιορτές: 6 τρόποι να αποτοξινωθείτε

Οι καταχρήσεις των εορτών, τα γιορτινά εδέσματα και τα ξενύχτια επιβάρυναν τον οργανισμό μας. Υπάρχουν, ωστόσο, τρόποι να αποτοξινωθείτε, τρώγοντας έξυπνα και υιοθετώντας μερικές κινήσεις που θα βοηθήσουν τον οργανισμό σας να απομακρύνει τις τοξίνες.

1. Αποτοξινωθείτε τρώγοντας έξυπνα

Τρώτε άφθονα λαχανικά και φρούτα που έχουν πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες διαθέτουν αντιγηραντική δράση και είναι χρήσιμα στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Είναι επίσης πλούσια σε κάλιο, το οποίο προκαλεί διούρηση, συμβάλλοντας έτσι και αυτό στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Φροντίστε λοιπόν να τρώτε τουλάχιστον δύο σαλάτες και δύο με τρία φρούτα καθημερινά. Τα φρούτα και τα λαχανικά συμβάλλουν επίσης και στην αποτοξίνωση του ήπατος.
Από τα φρούτα πολύ καλή επιλογή είναι τα σύκα και τα ακτινίδια που βοηθούν στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας, βοηθώντας έτσι το σώμα μας να απαλλαγεί από τις τοξίνες και να "καθαρίσει" ο οργανισμός μας. Οι σταφίδες και τα πορτοκάλια έχουν βιταμίνη C που είναι χρήσιμη στην αποτοξίνωση του οργανισμού μας.
Μετά τις γιορτές: 6 τρόποι να αποτοξινωθείτε
Αν ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή, τότε ο οργανισμός σας θα μπορέσει να αποτοξινωθεί καλύτερα. Φροντίστε λοιπόν να μην λείπουν στον οργανισμό σας τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται. Είναι σημαντικό να εξασφαλίζετε στον οργανισμό σας τα μέταλλα που είναι απαραίτητα για τη διαδικασία αποτοξίνωσης του ήπατος όπως το μαγνήσιο, το ασβέστιο, το κάλιο, ο χαλκός, το νάτριο, ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος, το σελήνιο, και το μαγγάνιο. Στην περίπτωση που η διατροφή σας δεν είναι ισορροπημένη ίσως χρειαστεί να λαμβάνετε ένα διατροφικό συμπλήρωμα μετάλλων.
Βοηθήστε το πεπτικό σας σύστημα να αποτοξινωθεί υιοθετώντας διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες. Τα δημητριακά ολικής άλεσης, το πλιγούρι, τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά είναι τροφές πλούσιες σε ίνες. Και βέβαια μην ξεχνάτε τη σαλάτα με το φαγητό σας.

2. Αποτοξινώστε το δέρμα σας

Τα ξενύχτια, οι καταχρήσεις και το κάπνισμα μπορεί να κούρασαν το δέρμα σας. Για να το ανανεώσετε θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τη διαδικασία αποτοξίνωσής του. Χρησιμοποιήστε λοιπόν μια βούρτσα με μακριά λαβή για στεγνό βούρτσισμα της επιδερμίδας σας πριν το μπάνιο.
Μετά τις γιορτές: 6 τρόποι να αποτοξινωθείτε
Το βούρτσισμα του δέρματος θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των τοξινών αλλά και των νεκρών κυττάρων από αυτό, ενώ θα ενεργοποιήσει το λεμφικό σύστημα. Κάντε απαλές κινήσεις αρχίζοντας από τα πόδια σας, και συνεχίζοντας στους γλουτούς, τους βραχίονες, και την πλάτη. Αποφύγετε την περιοχή των γεννητικών οργάνων αλλά και τις θηλές.

3. Κουνηθείτε από τη θέση σας!

Μετά τις γιορτές μπείτε σε ένα πρόγραμμα που να περιλαμβάνει τακτική άσκηση και προσπαθήστε να την εντάξετε στην καθημερινότητα σας: Με κάθε ευκαιρία πηγαίνετε μια βόλτα, περπατήστε και γυμναστείτε.
Μετά τις γιορτές: 6 τρόποι να αποτοξινωθείτε
Η άσκηση και το περπάτημα τονώνουν την κυκλοφορία του αίματος και συμβάλλουν στην αποβολή των τοξικών στοιχείων που είναι επιβλαβή για τα κύτταρα. Η εφίδρωση που προκαλεί η άσκηση βοηθάει επίσης πολύ στην απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό και στην ανανέωση του δέρματος.

4. Καθαρίστε το συκώτι σας

Το αλκοόλ και οι καταχρήσεις των γιορτών μπορεί να επιβάρυναν και το συκώτι σας. Για να το αποτοξινώσετε θα πρέπει να πίνετε άφθονο νερό (τουλάχιστον 8 ποτήρια την ημέρα). Τα νεφρά μέσω της διούρησης καθαρίζουν τον οργανισμό από τις τοξίνες που βρίσκονται στο σώμα μας και αυτός  είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να βοηθήσετε το συκώτι σας να αποβάλλει τις τοξίνες.
Μετά τις γιορτές: 6 τρόποι να αποτοξινωθείτε
Ξεκινήστε τη μέρα σας πίνοντας ένα ποτήρι νερό στο οποίο θα έχετε στύψει ένα λεμόνι.  Το κιτρικό οξύ που περιέχει ο χυμός του λεμονιού βοηθάει το ήπαρ να παράγει χολή, που το σώμα σας χρησιμοποιεί για να απομακρύνει τις τοξίνες.

5. Κλείστε μάτι και... καθαρίσατε

Ο επαρκής ύπνος συμβάλλει σημαντικά στην ανανέωση του οργανισμού μας και είναι απαραίτητη προϋπόθεση και για την αποτοξίνωση του εγκεφάλου, αφού σύμφωνα με έρευνες, όταν κοιμόμαστε, ο εγκέφαλός μας καθαρίζει από τις τοξίνες. Για να κοιμηθείτε εύκολα πιείτε ένα ποτήρι ζεστό γάλα.
Μετά τις γιορτές: 6 τρόποι να αποτοξινωθείτε
Το γάλα περιέχει τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που είναι απαραίτητο στον οργανισμό μας για να παράγει σεροτονίνη, μια ουσία που μας βοηθάει να κοιμηθούμε. Αποφύγετε την κατανάλωση καφέ, ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη και αλκοόλ λίγες ώρες πριν τον ύπνο. Αν έχετε αϋπνία η οποία επιμένει συμβουλευτείτε γιατρό.

6. Αποτοξινώστε (και) το μυαλό σας

Καθαρίστε το μυαλό σας από το άγχος και τις έννοιες που ίσως σας προκάλεσαν οι γιορτές. Ο διαλογισμός μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτό. Είναι διαδικασία που συμβάλλει στην ενίσχυση της πνευματικής σας διαύγεια και τον «καθαρισμό» του μυαλού από τις σκέψεις. Μια απλή άσκηση που μπορείτε να κάνετε είναι η εξής: Καθίστε αναπαυτικά κάπου που νιώθετε άνετα κλείστε τα μάτια σας και ύστερα προσπαθήστε να χαλαρώστε απομακρύνοντας από το μυαλό σας κάθε σκέψη και εστιάζοντας την προσοχή στην αναπνοή σας. Κάντε τη συγκεκριμένη άσκηση για μερικά λεπτά την ημέρα.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου