Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

Συμπληρώματα διατροφής ή φυσική διατροφή;

Τα συμπληρώματα διατροφής τα τελευταία χρόνια κερδίζουν ολοένα και περισσότερο χώρο στα ράφια των σπιτιών μας. Δυστυχώς οι φαρμακοβιομηχανίες τα προωθούν ως σωτήρες απεσταλμένους από τη φύση που θα μας σώσουν σχεδόν από και σε κάθε ασθένεια.

Πρόληψη- Αντιμετώπιση

Το κομμάτι «φάρμακο» έχει κλονιστεί από πολλές απόψεις. Οι αλλεπάλληλες μειώσεις των τιμών των φαρμάκων, το rebate και το clawback έχουν εξουθενώσει οικονομικά τις φαρμακοβιομηχανίες με αποτέλεσμα πολλές να στραφούν σε κάποιο ποσοστό τους στην αγορά των συμπληρωμάτων διατροφής. Υπάρχουν βεβαίως και οι ήδη υπάρχουσες εταιρείες συμπληρωμάτων διατροφής οι οποίες βρήκαν μεγάλο έδαφος και ουσιαστικά παρθένο, για δυναμικότερη είσοδο.
Τα συμπληρώματα διατροφής ως μη συνταγογραφούμενα αγοράζονται εξολοκλήρου από τον πελάτη. Δεν χρειάζεται ούτε το φαρμακείο αλλά ούτε και η φαρμακευτική εταιρεία να περιμένουν χρόνια να πάρουν τα χρήματά τους από το ταμείο του ασθενούς. Οι καταναλωτές βομβαρδίζονται από διαφημίσεις τέτοιων μη συνταγογραφούμενων προϊόντων ως η φυσική λύση στο πρόβλημά τους και δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως από αυτό κερδίζουν και πάλι τα φαρμακεία και οι φαρμακοβιομηχανίες.
Σίγουρα βοηθούν σε παθήσεις, σίγουρα ενισχύουν τον εξαντλημένο οργανισμό και είναι πολύτιμα και απαραίτητα σε ασθενείς όμως σε καμμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν μια ισορροπημένη διατροφή όπως και αναγράφουν στο κουτί τους. Σε καμμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να έχουν θέση σε υγιείς ανθρώπους! Εκεί έχει θέση μόνο η φυσική διατροφή!
http://enallaktikidrasi.com/2016/10/sympliromata-diatrofis-fysiki-diatrofi/
Δυστυχώς η ευκολία και η καραμέλα της έλλειψης χρόνου έχουν οδηγήσει τους ανθρώπους αντί να μαγειρεύουν σωστά να αφήνονται στην ευκολία της κατάποσης ενός χαπιού. Η φύση είναι αυτά που τρώμε, αυτά που αναπνέουμε και αυτά που επιλέγουμε να ζουν μέσα μας είτε είναι σε επίπεδο σκέψης είτε συναισθημάτων.
Στη φύση υπάρχει μόνο ισορροπία και όταν χαλάει έχει εξαιρετικούς μηχανισμούς ισοστάθμισης γιατί να μην έχει και ο άνθρωπος; Γιατί να μην μπορεί και ο άνθρωπος να δημιουργήσει ένα περιβάλλον υγιές με φυσικούς τρόπους. Άλλωστε ό,τι χρειάζεσαι σου το προσφέρει η φύση απλόχερα! Εκτός κι αν θεωρείς τον εαυτό σου παραφύση! Τι λες λοιπόν επιστροφή στην σοφία της φύσης; Το αξίζεις!
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου