Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Οι λόγοι που θα σας πείσουν να ξυπνάτε νωρίς

Αυτοί είναι οι καλύτεροι λόγοι που θα σας πείσουν να ξυπνάτε κάθε μέρα νωρίς το πρωί.

Καθώς πλησιάζουμε όλο και περισσότερο στην άνοιξη και ο καιρός ανοίγει, το φυσικό φως μας κάνει να θέλουμε να ξυπνάμε όλο και νωρίτερα για να αδράξουμε την ημέρα. Αν δεν το έχετε ήδη δοκιμάσει, μερικοί λόγοι που θα σας πείσουν, περιλαμβάνουν:

Ξυπνάτε νωρίς και ήρεμα

Εάν συνηθίζετε να πετάγεστε από το κρεβάτι και να τρέχετε να ετοιμαστείτε ώστε να φτάσετε on time στις υποχρεώσεις σας, σίγουρα θα έχετε διαπιστώσει ότι η διάθεσή σας μπορεί να είναι «πεσμένη», ότι μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι ή και ευερέθιστοι.

Για αυτό θα ήταν καλό να δοκιμάσετε να κοιμάστε νωρίτερα, προκειμένου να ξυπνάτε πιο νωρίς το πρωί και να σηκώνεστε πιο ήπια και δίχως βιασύνη. Αυτό θα σας δώσει και την πολυτέλεια να κάνετε τον προγραμματισμό σας για την ημέρα μπροστά σας, θα τονώσετε την παραγωγικότητά σας αλλά θα αισθανθείτε και περισσότερο οργανωτικοί.

Χρόνος για πρωινό

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το πρωινό αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και αν σηκωθείτε νωρίς θα έχετε χρόνο για να ετοιμάσετε και να απολαύσετε ένα θρεπτικό και απολαυστικό πρωινό. Χωρίς πρωινό, δεν θα έχετε την απαραίτητη ενέργεια ενώ το μεσημέρι είναι πιο πιθανό να καταναλώσετε πιο θερμιδικά φαγητά.

Επιπλέον, το πρωινό σας μπορεί να γίνει η τελετουργία σας για να προετοιμαστείτε για την ημέρα. Δοκιμάστε να φάτε ενώ πίνετε τον καφέ σας και ακούτε τα πρώτα νέα της ημέρας.

Η ώρα των στόχων

Δεν υπάρχει καλύτερος χρόνος για να ελέγξετε και να σχεδιάσετε όλα όσα θέλετε να κάνετε για να καταφέρετε τους βραχυπρόθεσμους ή και τους μακροπρόθεσμους στόχους σας. Κάθε πρωί, που στο σπίτι θα επικρατεί ησυχία, μπορείτε να κάνετε με καθαρό μυαλό την λίστα με όλα όσα θέλετε να κάνετε.

Μπορείτε ακόμα, να αποφασίζετε κάθε πρωί τι είναι αυτά που θα κάνετε με τον επιπλέον χρόνο που έχετε στην διάθεσή σας, ώστε να έρθετε ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο σας.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου