Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Η κατανάλωση κρέατος μειώνει την πίεση

ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι κρεατοφάγοι θα χαρούν με την είδηση, που ακολουθεί, αφού τους δίνει μια καλή δικαιολογία για να φάνε και σήμερα την αγαπημένη τους μπριζόλα.

Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι όσοι κατανάλωναν περίπου 120 γρ. πρωτεΐνης την ημέρα (αντιστοιχούν περίπου σε τέσσερις μοσχαρίσιες μπριζόλες ή πέντε κομμάτια στήθος κοτόπουλο), είχαν 40% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης από εκείνους που κατανάλωναν τη μισή ποσότητα. Βρήκαν, επίσης, ότι οι φυτικές ίνες είναι εξίσου ωφέλιμες και κατέληξαν στο ότι μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε αυτές, καθώς και σε πρωτεΐνη (είτε φυτικής είτε ζωικής προέλευσης) μπορεί να οδηγήσει σε μείωση κατά 59% του κινδύνου εμφάνισης υπέρτασης.
Δυστυχώς, ο μόνος τρόπος για να γνωρίζει κάποιος αν αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα, είναι η μέτρηση της πίεσής του από έναν ειδικό. Η υπέρταση είναι μια πάθηση «αθόρυβη», που σπάνια παρουσιάζει συμπτώματα. Έτσι, αν μείνει χωρίς θεραπεία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου ή καρδιακής προσβολής.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «American Journal of Hypertension», βασίστηκε σε 1361 υγιείς συμμετέχοντες, τους οποίους οι επιστήμονες παρακολούθησαν για 11,3 χρόνια κατά μέσο όρο.

Παλιότερες έρευνες έχουν υποστηρίξει το ίδιο συμπέρασμα, ότι δηλαδή τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, όπως τα αβγά και τα θαλασσινά, έχουν την ικανότητα να ρίχνουν την πίεσή μας.

Πηγή: vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου