Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Ο νέος νόμος για τις μετεγγραφές

Η επίδοση στις πανελλαδικές εξετάσεις θα είναι το βασικό κριτήριο όταν πρόκειται για ομοειδή τμήματα της ίδιας περιφέρειας, ώστε να αποφευχθεί κατά το δυνατόν ο συνωστισμός στα κεντρικά ιδρύματα της ΑΑΕΙ-ΤΕΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

 

Τέλος στην αγωνία γονέων και φοιτητών βάζει το υπουργείο Παιδείας, καθώς θα ανακοινώσει άμεσα τις αλλαγές για τις μετεγγραφές όσων εισήχθησαν φέτος σε σχολές. Η επίδοση στις πανελλαδικές εξετάσεις θα είναι το βασικό κριτήριο όταν πρόκειται για ομοειδή τμήματα της ίδιας περιφέρειας, ώστε να αποφευχθεί κατά το δυνατόν ο συνωστισμός στα κεντρικά ιδρύματα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Αυστηρότερα κριτήρια στο καθεστώς των φετινών μετεγγραφών βάζει το υπουργείο Παιδείας με στόχο να μην αδικηθούν οι νέοι φοιτητές αλλά και να μη «φρακάρουν» τα κεντρικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας ή να μην αποδυναμωθούν τα περιφερειακά ιδρύματα.
Οι φοιτητές δεν θα μπορούν να μετακινηθούν «προς πάσα κατεύθυνση ανάλογα με τις επιθυμίες τους» και χωρίς κανένα περιορισμό, όπως προέβλεπε ο ισχύων νόμος, αλλά βασική προϋπόθεση θα είναι τα μόρια εισαγωγής τους στα ΑΕΙ και η μόνιμη κατοικία των γονέων και των αδελφών που επίσης σπουδάζουν.
Αύριο κατά πάσα πιθανότητα θα μπει τέλος στην αγωνία γονέων και φοιτητών σχετικά με τις φετινές μετεγγραφές, καθώς θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται οι σχετικές λεπτομέρειες για τις αιτήσεις που θα κάνουν οι ενδιαφερόμενοι μέσα στον Οκτώβριο.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου