Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Η Ελλάδα εισάγει προϊόντα σε τεράστιες ποσότητες που τα έχει η ίδια σε αφθονία!

  Η Ελλάδα εισάγει προϊόντα σε τεράστιες ποσότητες που τα έχει η ίδια σε αφθονία! Εάν ληφθεί υπόψη ότι το 2011 η Ελλάδα εισήγαγε πάνω από 5.500 τόνους πορτοκάλια κόστους 3 εκατομμυρίων ευρώ, περίπου 30.000 τόνους λεμόνια κόστους κοντά στα 20 εκατομμύρια ευρώ, 22.700 τόνους μήλα κόστους 18 εκατομμυρίων ευρώ και περίπου 175.000 τόνους πατάτες κόστους άνω των 75 εκατομμυρίων ευρώ, τότε φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Ελληνική αγροτική οικονομία πέφτει συνεχώς αφού η Ελλάδα παράγει όλο και λιγότερα αγροτικά προϊόντα. Επίσης, δόθηκαν 380 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά μοσχαρίσιου κρέατος, 355 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά χοιρινού κρέατος, και όσον αφορά την αγορά αρνιών και κατσικιών δόθηκαν περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ. Όσον αφορά τα ψάρια, δόθηκαν περίπου 350 εκατομμύρια ευρώ το 2011.

Και το θέμα είναι ότι για τα περισσότερα από τα παραπάνω προϊόντα γίνεται κομπίνα διότι πολλές φορές έχουν Ελληνική σφραγίδα για να βγάλουν εξτρά κέρδος οι παραγωγοί και για να προτιμηθούν και ευκολότερα από τους καταναλωτές που οι περισσότεροι βλέπουν με καλύτερο μάτι σαφέστατα τα Ελληνικά προϊόντα σε σχέση με τα ξένα. Και ενώ το κόστος των προϊόντων που πουλούν οι παραγωγοί είναι χαμηλό, οι πολίτες αγοράζουν τα προϊόντα με διπλάσιο ή και με τριπλάσιο κόστος.
Και φυσικά, οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) και το μοντέλο ανάπτυξης που επιβάλλεται, έχουν την κύρια ευθύνη για το κατάντημα αυτό…
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου