Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιοι και πως δικαιούνται δωρεάν laptop ή tablet και 12 μήνες Internet!

Ποιοι και πως δικαιούνται δωρεάν laptop ή tablet και 12 μήνες Internet!ΕΠΙΤΑΓΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΛΛΗΚΕΓΓΥΗΣ

 

Οσοι έχουν λάβει ή έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα θα μπορούν να παίρνουν δωρεάν από τους παρόχους κινητής ή και σταθερής τηλεφωνίας δωρεάν ίντερνετ, αλλά και ένα laptop ή ένα tablet.
Ολα αυτά στο πλαίσιο του προγράμματος «Επιταγή Ψηφιακής Αλληλεγγύης, που όπως αναφέρει το dikaiologitika.gr, θα ανακοινωθεί το Νοέμβριο με στόχο να μειωθεί το ψηφιακό χάσμα που υπάρχει στην Ελλάδα όσο και ο ψηφιακός αναλφαβητισμός.
Οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν το κουπόνι «Ψηφιακής Αλληλεγγύης», το οποίο και θα ανταλλάσσουν με τις παροχές στις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Το ποσό στο οποίο θα αντιστοιχεί το κουπόνι θα φτάνει τα 480 ευρώ και για τις τρεις παροχές.

Η συγκεκριμένη δράση προβλέπει:
- Ιντερνετ για 12 μήνες
- Tablet ή laptop με το οποίο θα μπορούν να καταρτισθούν στις βασικές δεξιότητες χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) από πιστοποιημένους εκπαιδευτές

Όσες επιχειρησεις θέλουν να μπουν στο πρόγραμμα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 30/09.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους σε δικτυακό τόπο που θα ανακοινωθεί σύντομα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Μενέλαος Δασκαλάκης, προσκάλεσε τους Παρόχους κινητής και σταθερής τηλεφωνίας και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εμπορική διάθεση τόσο εξοπλισμού ΤΠΕ όσο και τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, σε Διαβούλευση για τη νέα Δράση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση», με τίτλο «Ψηφιακή Αλληλεγγύη», την Τετάρτη 17/9/2014 και ώρα 14:00, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Παπάγος).
Στόχος της δράσης έιναι η ένταξη ή/και τη διατήρηση των πολιτών που είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, στην Κοινωνία της Πληροφορίας, μέσω της παροχής ίσων ευκαιριών πρόσβασης στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών στους πολίτες, της μείωσης του ψηφιακού χάσματος, της αύξησης της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας και των ευρυζωνικών υπηρεσιών.
Η δράση αφορά πολίτες στις οκτώ περιφέρειες αμιγούς σύγκλισης της χώρας, όπου συμπεριλαμβάνονται η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη.


ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου