Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014

Τα οφέλη του χυμού Cranberry

 
Παρόλο που τα cranberries είναι μικρά σε μέγεθος... είναι θαυματουργά. Η διατροφική αξία των μικροσκοπικών αυτών φρούτων, με το ιδιαίτερο πορφυρό χρώμα και τη διακριτική γλυκόξινη γεύση έχει αναγνωριστεί εδώ και αρκετά χρόνια. Εκτός από τη βιταμίνη C, που δίνουν στον ανθρώπινο οργανισμό, είναι γνωστά και για την αντιοξειδωτική τους δράση. Είναι ιδιαίτερα πλούσια σε ταννίνες (προανθοκυανιδίνες), φλαβονοειδή, φλαβονόλες, ελαγικό οξύ, χλωρογενικό οξύ, κερκετίνη, μυρισετίνη και άλλα. 

Στο σύνολό τους οι συγκεκριμένες ουσίες είναι ενώσεις με αντιοξειδωτική δράση 2 και 5 φορές ισχυρότερη από της βιταμίνης C και Ε, αντίστοιχα. Και οι φυτικές ίνες όμως βρίσκουν και αυτές τη θέση που τους αρμόζει στα συγκεκριμένα φρούτα. Για παράδειγμα, μία μερίδα cranberries 2 κ. σούπας- περιέχουν 2 g φυτικών ινών καλύπτοντας έτσι το 9% των συνολικών ημερήσιων αναγκών ενός μέσου ατόμου. Διαβάστε τις εξαιρετικές τους ιδιότητες του χυμού τους και ξεκινήστε... να πίνετε.

Πώς oφελεί την υγεία:

- Αποτρέπει τις ουρολοιμώξεις
- Περιέχει αντικαρκινικές ιδιότητες
- Βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία
- Καταπολεμά την τερηδόνα των δοντιών
- Αντιμετωπίζει τις ιώσεις
- Καταπραΰνει τις φλεγμονές
- Βοηθάει στο αδυνάτισμα
- Ενισχύει τη μνήμη
- Μειώνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης
- Προλαμβάνει την εμφάνιση πέτρας στα νεφρά

Πώς oφελεί την επιδερμίδα:

- Επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης
- Τονώνει το δέρμα (ανακατέψτε το με μέλι και τοποθετήστε το στο πρόσωπό σας)
- Την προστατεύει από τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα
- Θεραπεύει την ακμή

Πώς oφελεί τα μαλλιά:

- Προλαμβάνει την τριχόπτωση και ενισχύει την τρίχα
- Εμποδίζει την εμφάνιση της πιτυρίδας, της ψωρίασης και της αλωπεκίασης
- Αναδεικνύει το φυσικό χρώμα της τρίχας(σε περίπτωση που το χρησιμοποιήσετε κατά το λούσιμο)

Πηγή: http://www.queen.gr/well-being/YGEIA/item/102727-hymos-cranberry-ta-ofeli-toy-stin-ygeia-tin-epidermida-kai-ta-mallia-sas#ixzz3JGXGHW6U