Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Μητσοτάκης: «Λουκέτο» σε 12 οργανισμούς του Δημοσίου πριν τα Χριστούγεννα

Μητσοτάκης: «Λουκέτο» σε 12 οργανισμούς του Δημοσίου πριν τα Χριστούγεννα  ΕΠΙΤΕΥΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΘΕΣΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ

 

«Λουκέτο» σε 12 οργανισμούς του Δημοσίου πριν τα Χριστούγεννα προανήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στο Star ανάμεσα στους Οργανισμούς είναι το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας με περίπου 130 εργαζόμενους, ενώ οι υπόλοιποι θα είναι μικρότεροι.


Συγκεκριμένα μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει έρθει νομοσχέδιο με το πρώτο "κύμα" καταργήσεων οργανισμών του Δημοσίου.
"Επιτεύχθηκαν οι στόχοι που είχε θέσει η τρόικα", είπε ο υπουργός, προσθέτοντας πως μέχρι το τέλος του 2013 θα γίνουν 4.000 απολύσεις.

"Οι 2.500 απολύσεις θα προέλθουν από την ΕΡΤ, περίπου 1.000 από πειθαρχικές υποθέσεις και υποθέσεις ιατρικών περιστατικών. Υπάρχουν αυτές και είναι καταγεγραμμένες μία προς μία και αναγνωρίζονται ως απομακρύνσεις από την τρόικα", διευκρίνισε ο υπουργός, συμπληρώνοντας πως υπάρχουν εκκρεμότητες μέχρι το τέλος του έτους, όπως για παράδειγμα τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως στα σχέδια του υπουργείου είναι η κατάθεση, μέχρι τα Χριστούγεννα, ενός νομοσχεδίου για το κλείσιμο μικρών νομικών προσώπων ιδιωτικών δικαίου. Στο εν λόγω νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται 12 οργανισμοί, με τον υπουργό να επιβεβαιώνει πως θα κλείσει σίγουρα το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, που δεν έχει πια αντικείμενο και γι' αυτό θα κλείσει. "Είναι το πρώτο "κύμα" καταργήσεων φορέων. Θα ακολουθήσει, τον επόμενο χρόνο, μια πιο εμπεριστατωμένη δουλειά, με αξιολόγηση των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου. Δεν εκτιμούμε ότι θα υπάρχει κάποιο κλείσιμο, αλλά υπάρχει περιθώριο για μείωση προσωπικού", πρόσθεσε ο υπουργός.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως το 2014 θα γίνουν περίπου 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο. "Κάθε κράτος κάνει προσλήψεις. Δεν μπορεί να υπάρχει απόλυτη παράλυση ως προς τις προσλήψεις... Η διαφορά είναι ότι αυτές θα γίνουν, για πρώτη φορά, υπό τον έλεγχο του υπουργείου μας, οργανωμένα, ώστε να καλύψουμε ανάγκες που προήλθαν μέσα από αξιολόγηση διαδικασιών, θα καλύψουμε θέσεις που δεν μπορούμε να τις βρούμε μέσα από την κινητικότητα", κατέληξε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου