Ψωνίστε σωστά για να χάσετε βάρος
Το σούπερ μάρκετ μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος ενός ανθρώπου που κάνει δίαιτα ή αντιθέτως να αποτελέσει μεγάλο πειρασμό. Ο τρόπος που ψωνίζετε και οι τροφές που θα επιλέξετε θα κάνουν τη διαφορά στο τι από τα δύο θα συμβεί τελικά.

Αλλάξτε τον τρόπο που ψωνίζετε

1. Πρώτα φάτε
Τα πάντα σας φαίνονται καλά όταν πεινάτε πάρα πολύ. Κάντε τις αγορές σας με γεμάτο στομάχι και θα σας είναι ευκολότερο να αντισταθείτε στο άνοιγμα ενός κουτιού με μπισκότα ή μιας σακουλίτσας με τσιπς καθώς επιστρέφετε στο σπίτι.
2. Φορέστε εφαρμοστά ρούχα
Αν η δύναμη της θέλησής σας χρειάζεται λίγη ενίσχυση, φορέστε ρούχα που σας κάνουν να γνωρίζετε το σώμα σας. Όλες οι αλλαγές πάνω σας θα σας φαίνονται περίεργες αν περάσετε τη ζωή σας φορώντας άνετα παντελόνια από ελαστικό ύφασμα.
3. Σχεδιάστε το εβδομαδιαίο σας μενού
Αν η υγιεινή διατροφή εξακολουθεί να είναι για σας μια αυτοματοποιημένη συνήθεια, ο προγραμματισμός του μενού σας εκ των προτέρων μπορεί να σας φανεί χρήσιμος. Θα σας βοηθήσει να βρείτε αυτό που πραγματικά έχετε ανάγκη να αγοράσετε καθώς και τι πρέπει να παρακάμψετε.
4. Φτιάξτε μια λίστα
Η λίστα θα σας βοηθήσει να θυμηθείτε να πάρετε μόνο τα απαραίτητα και να προμηθευτείτε αυτά που χρειάζεστε. Όσο οι περισσότερες από τις αγορές που θα κάνετε κυμαίνονται σε λογικά πλαίσια, μπορείτε να προσθέσετε και κάτι παραπάνω στο καλάθι σας και να εξακολουθείτε να αισθάνεστε ότι δεν ξεφύγατε από το πρόγραμμά σας.
5. Διαβάστε τις ετικέτες
Τα κρυφά λιπαρά και η ζάχαρη παραμονεύουν σε πολλά προϊόντα. Διαβάστε τις ετικέτες για να δείτε αν τα συστατικά ανταποκρίνονται στις αξιώσεις του προϊόντος. Μην λαμβάνετε ποτέ υπόψη μόνο τις αξιώσεις του προϊόντος. Ακόμα καλύτερα, αποφύγετε τα συσκευασμένα τρόφιμα όσο το δυνατόν περισσότερο.
6. Δοκιμάστε κάτι καινούριο
Η ποικιλία θα σας βοηθήσει να απολαύσετε το φαγητό σας περισσότερο ακόμα κι αν τρώτε μικρότερες ποσότητες. Πειραματιστείτε με εξωτικά προϊόντα. Αφεθείτε στη φρουτένια γεύση της Tσεριμόγια, ψήστε ένα σκουός από κολοκυθάκι τσαγιότε ή τρίψτε το πάνω από μια σαλάτα.
7. Ψωνίστε υγιεινά
Οι υψηλής ποιότητας τροφές συνήθως είναι οι φρέσκιες κι όχι οι συσκευασμένες. Φροντίστε να αγοράζετε τρόφιμα που είναι λιγότερο επεξεργασμένα. Επισκεφτείτε μόνο τα σημεία του σούπερ μάρκετ που έχουν τα συγκεκριμένα προϊόντα που υπάρχουν στη λίστα σας και παρακάμψτε αυτά που δεν έχουν καθόλου θερμίδες.
8. Προσοχή στην ουρά για το ταμείο
Όταν βρίσκεστε στην ουρά για το ταμείο, βομβαρδίζεστε με διάφορες επιλογές. Διαλέξτε να κοιτάξετε τα μηνύματα στο κινητό σας ή να διαβάσετε τα εξώφυλλα των περιοδικών.

Αλλάξτε τα τρόφιμα που θα επιλέξετε

1. Γεμίστε το καλάθι σας
Γεμίστε το μεγαλύτερο μέρος του καλαθιού σας με λαχανικά και μερικά φρούτα. Η επιλογή μιας ποικιλίας χρωμάτων είναι ένας απλός τρόπος για να εξασφαλίσετε μια ισορροπημένη διατροφή.
2. Εάν τρώτε κρέας ψάξτε για κρέατα από ζώα που τρέφονται με χόρτο
Τα κρέας από ζώα ελεύθερης βοσκής διαθέτει υψηλή διατροφική αξία και είναι απείρως πιο υγιεινό από τις συμβατικές μορφές κρέατος.
3. Αγοράστε περισσότερα ψάρια
Προσθέστε στη διατροφή σας άγρια ψάρια τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. Υπάρχουν πολλές γρήγορες και εύκολες συνταγές.
4. Αποφύγετε τα προϊόντα με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά ή τα άπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα
Τα προϊόντα από τα οποία το φυσικό λίπος έχει αφαιρεθεί ή μειωθεί περιέχουν περισσότερη ζάχαρη και αυτό δεν είναι ωφέλιμο για τη διατροφή σας. Η κατανάλωση προϊόντων χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ή χωρίς λιπαρά είναι μια παλαιά φιλοσοφία που έχει αποδειχτεί από την επιστήμη ότι είναι λάθος.
Το σώμα μας χρειάζεται το λίπος για να διατηρηθεί και να λειτουργεί σωστά. Τρώτε υγιεινά λίπη που δεν θα σας κάνουν να πάρετε βάρος. Τα λίπη που πρέπει να αποφεύγετε είναι τα υδρογονωμένα λίπη, τα βιομηχανικά σπορέλαια και τα φυτικά έλαια (ελαιοκράμβη, σόγια, καλαμπόκι, κλπ). Το ελαιόλαδο και το λάδι καρύδας είναι εξαιρετικά και μπορείτε να τα συμπεριλάβετε στη διατροφή σας.

Ψωνίστε με τρόπο που θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος

Περιορίστε τα επεξεργασμένα τρόφιμα
Δίνετε ένα σωρό χρήματα για να αγοράσετε συμβατικές τροφές. Εκτός από την υψηλότερη τιμή, τα κατεψυγμένα τρόφιμα και τα τρόφιμα του εμπορίου συχνά περιέχουν τρανς λιπαρά και περίεργες χημικές ουσίες με λίγη ή και καθόλου θρεπτική αξία.
Μάθετε πώς μπορείτε να αγοράσετε προϊόντα από το σούπερ μάρκετ με σύνεση. Απολαύστε τα ψώνια σας και φέρτε στο σπίτι τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά που εσείς και η οικογένειά σας θα αγαπήσετε.