Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014

Ποιοι θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα 200 εκατ. που έμεινε αδιάθετο

Ποιοι θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα 200 εκατ. που έμεινε αδιάθετοΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ

 

Στη διεύρυνση των εισοδηματικών ορίων προκειμένου να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα περισσότεροι δικαιούχοι προχωρά το οικονομικό επιτελείο μετά τη διαπίστωση ότι ποσό ύψους περίπου 200 εκατ. ευρώ παραμένει αδιάθετο.
Το σχέδιο με τις αλλαγές στα κριτήρια του κοινωνικού μερίσματος αναμένεται να εξετασθεί σε σύσκεψη υπό τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταικούρα και με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη και των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών μέχρι χθες είχαν εγκριθεί επιπλέον 100.000 αιτήσεις, στις οποίες αντιστοιχούν περίπου 60 εκατ. ευρώ. Δηλαδή από την πρώτη και δεύτερη φάση υποβολής αιτήσεων έχουν διατεθεί 200 εκατ. ευρώ συνολικά και υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, (30 Ιουνίου) θα έχουν χορηγηθεί ακόμα 50 εκατ. ευρώ.

Από το αδιάθετο κονδύλι οι πρώτοι που θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση είναι οι νέοι άνεργοι που θα προκύψουν από τα στοιχεία των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Υπολογίζονται σε περίπου 75.000. Αμέσως μετά θα επανεξεταστούν όλες οι αιτήσεις που απορρίφθηκαν.
Υπολογίζεται ότι μέχρι 10 Ιουνίου άλλες 160.000 οικογένειες που έκαναν αίτηση μέσα στον Μάιο, θα δουν στους λογαριασμούς τους το ποσό του κοινωνικού μερίσματος, από τα 106 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν αυτόν τον μήνα. Ο μέσος όρος του επιδόματος αναμένεται να είναι 662 ευρώ.

Από την αρχή της διαδικασίας έχουν υποβληθεί 820.000 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν 366.000 και από το συνολικό ποσό των 450 εκατ. ευρώ που διατίθενται για το κοινωνικό μέρισμα, δόθηκαν τον πρώτο μήνα 133 εκατ. ευρώ και τον δεύτερο 106 εκατ. ευρώ.
 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου