
Σταφύλια,μήλα και βατόμουρα συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 τα άτομα που έτρωγαν τουλάχιστον δύο μερίδες κάθε εβδομάδα από ορισμένα ολόκληρα φρούτα - ιδίως βατόμουρα, σταφύλια και μήλα - μείωσαν τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2 περίπου 23% σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν λιγότερο από μια μερίδα τον μήνα ,οι δε χυμοί σχετίστηκαν με υψηλότερο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2. Αυτό ήταν το συμπέρασμα νέας μελέτης με επικεφαλής ερευνητές από το Harvard School of Public Health .Η μελέτη είναι η πρώτη που εξετάζει τις επιδράσεις των μεμονωμένων φρούτων στον οργανισμό σε σχέση με τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.