Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Η εγκύκλιος για τις διαδικασίες απαλλαγής από το χαράτσι

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ

Η εγκύκλιος για τις διαδικασίες απαλλαγής από το χαράτσι Στη δημοσιότητα δόθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, η εγκύκλιος με την οποία προβλέπονται οι διαδικασίες και τα απαιτούμενε δικαιολογητικά δυνητικής απαλλαγής από το χαράτσι των ακινήτων.

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2014.

Στη σημερινή σύσκεψη, που συμμετείχαν ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, ο γενικός γραμματέας εσόδων Χάρης Θεοχάρης, ο Απ. Βεζυρόπουλος από τη ΝΔ, ο Ανδρ. Μακρυπίδης από το ΠΑΣΟΚ και ο Δημ. Χατζησωκράτης από τη ΔΗΜΑΡ, αποφασίστηκε έως το τέλος Μαΐου να έχει παραδοθεί η εισήγηση της τρικομματικής επιτροπής για τον φόρο, προκειμένου στη συνέχεια να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει σύγκλιση απόψεων των μελών της τρικομματικής επιτροπής για βασικά σημεία του νέου φόρου, που θα αντικαταστήσει το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων.
Δείτε εδώ την εγκύκλιο.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου