Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΟΦΕΙΛΩΝ & ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ -Λύση ανάσα για ΦΠΑ - χρέη στο Δημόσιο

Κάθε επιχείρηση με ετήσιο τζίρο έως 500.000 ευρώ θα έχει τη δυνατότητα επιλογής του τρόπου με τον οποίο θα φορολογηθεί και θα αποδώσει τον ΦΠΑ που αντιστοιχεί σε κάθε συναλλαγή της Νέο σύστημα για τον συμψηφισμό οφειλών προς το Δημόσιο και την αποπληρωμή του ΦΠΑ τίθεται σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο του 2015, προσφέροντας οικονομική ανακούφιση σε εκατοντάδες χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Ειδικά η απόδοση του ΦΠΑ θα γίνεται μετά την καταβολή του, ανεξάρτητα από την ημερομηνία έκδοσης του τιμολογίου. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα είναι έτοιμη μέχρι το φθινόπωρο.

Κάθε επιχείρηση με ετήσιο τζίρο έως 500.000 ευρώ θα έχει τη δυνατότητα επιλογής του τρόπου με τον οποίο θα φορολογηθεί και θα αποδώσει τον ΦΠΑ που αντιστοιχεί σε κάθε συναλλαγή της
«Ταμειακή ανάσα» σε εκατοντάδες χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις δίνει το νέο σύστημα για τον συμψηφισμό οφειλών και απαιτήσεων μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτών, καθώς αλλάζει ο τρόπος πληρωμής του ΦΠΑ στις συναλλαγές των επιχειρήσεων με ιδιώτες αλλά και με το Δημόσιο.
Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με το νέο σύστημα, που θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή τον Ιανουάριο του 2015, παρέχεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αποδίδουν τον ΦΠΑ μόνο εφόσον τον εισπράξουν από τους πελάτες τους είτε τους ιδιώτες, είτε το Δημόσιο.
Ο ΦΠΑ, δηλαδή, θα αποδίδεται μετά την πληρωμή του τιμολογίου ανεξάρτητα από την ημερομηνία έκδοσής του.
Αντιστοίχως, ο κάθε πελάτης της επιχείρησης ή του επαγγελματία δεν θα έχει το δικαίωμα να εκπέσει τον ΦΠΑ για τα ποσά τα οποία δεν κατέβαλε, παρά το γεγονός ότι θα έχει στα χέρια του τα σχετικά τιμολόγια.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου