Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις στην Υγεία

Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις στην ΥγείαΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΡΙΔΗ

 

Σε χρονικό ορίζοντα εξαμήνου θα γίνουν οι 2.800 από τις 2.950 προσλήψεις στο χώρο της Υγείας, όπως δήλωσε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης.

Ειδικότερα, όπως τόνισε από τις 2.950 που αφορούν νοσηλευτικό προσωπικό, οι 2.800 θα γίνουν σε χρονικό βάθος εξαμήνου καθώς θα πρέπει να περάσουν από το ΑΣΕΠ. Πάντως διευκρίνισε ότι κάποιοι νοσηλευτές θα προσληφθούν άμεσα, όπως και περίπου 370 γιατροί.
Ο κ. Βορίδης επιβεβαίωσε ότι έχει ανοίξει ο διάλογος με τους γιατρούς για το ωράριο εργασίας τους, καθώς θα πρέπει να ακολουθηθεί ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η προτεινόμενη λύση καταργεί τις εφημερίες και καθορίζει τρεις εναλλασσόμενες βάρδιες εργασίας μέσα σ' ένα 48ωρο, όπως συμβαίνει με τους νοσηλευτές.
Όσον αφορά το θέμα των ανασφάλιστων, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι το κόστος της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης για το δεύτερο εξάμηνο του 2014 έχει προϋπολογιστεί στα 100 εκατ. ευρώ και εντάσσεται στην ήδη προϋπολογισμένη, για την Υγεία, δαπάνη των 2,09 δισ. ευρώ για το τρέχον έτος.
Επίσης, τόνισε ότι τα 340 εκατ. ευρώ κόστους που αναφέρονται στην κοινή υπουργική απόφαση, αφορούν ετήσια πρόβλεψη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου