Τα συμπεράσματα αυτά έρχονται από μια έρευνα που έγινε σε δείγμα 2.042 ανθρώπων. Μετά το τρίτο ποτήρι κρασί, όπως ανέφεραν, η όρεξή τους άνοιξε για πατάτες, πίτσες και σουβλάκια, ενώ οι μισοί ακύρωσαν κάθε αθλητική δραστηριότητα που είχαν προγραμματίσει.
Οι συμμετέχοντες στην έρευνα πίνοντας αλκοόλ πήραν τουλάχιστον 1.500 θερμίδες συν άλλες 2.829 από το συνοδευτικό «τσιμπολόγημα». Η επόμενη μέρα τους βρήκε με χανγκόβερ, που για να το «ξορκίσουν», επέλεξαν να παραμείνουν στο κρεβάτι, μπροστά στην τηλεόραση ή κολλημένοι στα social media, συνοδεία μιας «θερμιδικής βόμβας» τουλάχιστον 2.051 θερμίδων παραπάνω από το συνηθισμένο τους διαιτολόγιο.
Η έρευνα, που δεν είναι επιστημονική, αλλά απλή μελέτη, επιβεβαιώνει τη σχέση του αλκοόλ με την παχυσαρκία, δηλώνει στο BBC η επικεφαλής διατροφολόγος της υπηρεσίας δημόσιας υγείας της Βρετανίας Τζάκι Λαβίν. Παράλληλα, προειδοποιεί ότι αυξάνεται ο κίνδυνος για καρδιακές παθήσεις διαβήτη τύπου 2, ακόμη και για κάποιες μορφές καρκίνου.
Πηγή: Το κρασί «παχαίνει»: Ανοίγει επικίνδυνα την όρεξη για πατάτες, πίτσες και σουβλάκια | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/152214#ixzz3078L5VVD
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου