Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Πόσο μπορεί να μείνει στο ψυγείο το φαγητό; Η διάρκεια ζωής των αγαπημένων μας τροφίμων


ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Είναι ένα μόνιμο άγχος για τις νοικοκυρές το πόσο ασφαλές είναι τελικά να αφήνουμε για μέρες το φαγητό στο ψυγείο. Το πρόβλημα έρχονται να λύσουν οι επιστήμονες απαντώντας επαγγελματικά.
Σε άρθρο που δημοσιεύει η Huffington Post, η ομάδα της FoodSafety παρουσιάζει τα πιο δημοφιλή είδη τροφίμων και τη διάρκεια ζωής που αυτά έχουν εντός ψυγείου και καταψύκτη.
  • Σαλάτες με μαγιονεζα: Σαλάτα κοτόπουλο, αυγοσαλάτα, σαλάτα τόνου ή Μακαρόνια Σαλάτα
Στο ψυγείο: 3 έως 5 ημέρες
Στην κατάψυξη: Δεν παγώνει καλά.

  • Λουκάνικα Hot Dogs (ανοιγμένη συσκευασία)
Στο ψυγείο: 1 εβδομάδα
Στην κατάψυξη: 1 με 2 μήνες

  • Λουκάνικα Hot Dogs (σφραγισμένη συσκευασία)
Στο ψυγείο: 2 εβδομάδες
Στην κατάψυξη: 1-2 μήνες

  • Γεύμα με βάση το κρέας (ανοιγμένη συσκευασία)
Στο ψυγείο: 3-5 ημέρες
Στην κατάψυξη: 1-2 μήνες

  • Γεύμα με βάση το κρέας(σφραγισμένη συσκευασία)
Στο ψυγείο: 2 εβδομάδες
Στην κατάψυξη: 1-2 μήνες

  • Μπέικον
Στο ψυγείο: 7 ημέρες
Στην κατάψυξη: 1 μήνα

  • Λουκάνικο (ωμό) από κοτόπουλο, γαλοπούλα, χοιρινό, βοδινό
Στο ψυγείο: 1-2 ημέρες
Στην κατάψυξη: 1-2 μήνες

  • Φρέσκο βόειο κρέας, μοσχάρι, αρνί και χοιρινές μπριζόλες ωμά
Στο ψυγείο: 3-5 ημέρες
Στην κατάψυξη: 6-12 μήνες

  • Φρέσκο βόειο κρέας, μοσχάρι, αρνί και χοιρινό ψητά
Στο ψυγείο: 3-5 ημέρες
Στην κατάψυξη: 4-12 μήνες

  • Νωπά πουλερικά: κοτόπουλο ή γαλοπούλα ολόκληρα
Στο ψυγείο: 1-2 ημέρες
Στην κατάψυξη: 1 έτος

  • Νωπά πουλερικά: κοτόπουλο ή γαλοπούλα σε κομμάτια
Στο ψυγείο: 1-2 ημέρες
Στην κατάψυξη: 9 μήνες

  • Σούπες και βραστά φαγητά με λαχανικά και κρέας
Στο ψυγείο: 3-4 ημέρες
Στην κατάψυξη: 2-3 μήνες

  • Πίτσα
Στο ψυγείο: 3-4 ημέρες
Στην κατάψυξη: 1-2 μήνες

  • Αυγά
Στο ψυγείο: 3-5 εβδομάδες
Στην κατάψυξη: Μην το καταψύχετε

  • Σκληρά βρασμένα αυγά
Στο ψυγείο: 1 εβδομάδα
Στην κατάψυξη: Μην το καταψύχετε.

  • Κις Λορέν
Στο ψυγείο: 3-4 ημέρες
Στην κατάψυξη: Μετά το ψήσιμο, 1-2 μήνες.

  • Πίτα με κολοκύθα και πεκάν
Στο ψυγείο: 3-4 ημέρες
Στην κατάψυξη: Μετά το ψήσιμο, 1-2 μήνες.


Πηγή: Πόσο μπορεί να μείνει στο ψυγείο το φαγητό; Η διάρκεια ζωής των αγαπημένων μας τροφίμων | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/161277#ixzz36ESvHcDm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου