Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Σε διαθεσιμότητα 12.500 εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι ΟΤΑ - Παράταση στην κινητικότητα

Σε διαθεσιμότητα 12.500 εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι ΟΤΑ - Παράταση στην κινητικότητα  ΔΗΜΟΣΙΟ

Στο «στόχαστρο» του νέου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη μπαίνουν οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι υπαλλήλοι δήμων και περιφερειών στο πλαίσιο του «ξηλώματος» του «σχεδίου Μανιτάκη» για τη διαθεσιμότητα-κινητικότητα.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, που διαδέχθηκε τον Αντώνη Μανιτάκη στον οποίο χρεώνεται μεγάλο μέρος της καθυστέρησης των αλλαγών στο Δημόσιο, θα πρέπει άμεσα να αναζητήσει επιπλέον 2.000 απολύσεις (εκτός των 2.000 απολύσεων της ΕΡΤ) ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των 4.000 που έχει τεθεί απο την τρόικα μέχρι το τέλος του έτους. Επίσης θα πρέπει να αναζητήσει σε συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς και τους 12.500 υπαλλήλους (πρωτίστως από τον χώρο των ΟΤΑ, αλλά και της εκπαίδευσης) που έπρεπε να έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι το τέλος Ιουνίου.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «στους τομείς αυτούς φαίνεται να υπάρχει πλεονάζον προσωπικό», καθώς τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών διαθέτουν πάνω από 300.000 υπαλλήλους.
Στη Βασιλίσσης Σοφίας σχεδιάζουν να επικεντρώσουν στις δύο αυτές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να προχωρήσουν σε διαδικασίες εξπρές σχετικά με τη διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 8 Ιουλίου και με την παράταση που θα ζητήσει η κυβέρνηση πιθανότατα μέχρι τον Αύγουστο.
Προσερχόμενος στο γραφείο του το πρωί της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ουσιαστικά επιβεβαίωσε τις πληροφορίες περί αιτήματος για παράταση, δηλώνοντας ότι στόχος είναι «να εξασφαλιστεί χρονική άνεση για να γίνουν οι όποιες αλλαγές με αξιοκρατικά κριτήρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου