Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Προηγείται η ΝΔ σε δημοσκόπηση μετά τον ανασχηματισμό

Προηγείται η ΝΔ σε δημοσκόπηση μετά τον ανασχηματισμό


Προβάδισμα της ΝΔ με 22% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της ΜRB η οποία πραγματοποιήθηκε μετά τον ανασχηματισμό. Πτώση της ΔΗΜΑΡ στο 3,8%
Προβάδισμα της ΝΔ με 22%, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 20,8%, καταγράφει δημοσκόπηση της ΜRB η οποία πραγματοποιήθηκε μετά τον ανασχηματισμό και την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την έρευνα, τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή, η οποία συγκεντρώνει ποσοστό 9,1% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 6,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,5%, το ΚΚΕ με 5,1% και η Δημοκρατική Αριστερά με 3%. Το ποσοστό της Αδιευκρίνιστης Ψήφου αγγίζει το 21,7%.
Στην κάρτα για την «Εκτίμηση Ψήφου» η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 28,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ 26,6%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 11,6%, το ΠΑΣΟΚ με 7,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,0%, το ΚΚΕ με 6,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 3,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,7% και «Άλλο Κόμμα» με 5,9%.

Σε ό,τι αφορά το «Δείκτη Αισιοδοξίας» και στο ερώτημα: «πως πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα γενικά στη χώρα μας», ποσοστό 80,3% απαντά «αρκετά άσχημα» ή «πολύ άσχημα».

Στο ερώτημα που αφορά την εικόνα των πολιτικών αρχηγών και τις θετικές ή αρνητικές κρίσεις ο Αντώνης Σαμαράς είναι αυτός που προηγείται με ποσοστό 26,3%, στις θετικές κρίσεις, με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με 24,6%. Ο Φώτης Κουβέλης συγκεντρώνει ποσοστό 15,8% και ο Ευάγγελος Βενιζέλος 14,6%.

Στην κάρτα που αφορά την «Ικανότητα Διακυβέρνησης» και στο ερώτημα: «ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου;», η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 35,8%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 27,7%.«Κανένα κόμμα» απαντά το 29%.

Ο Αντώνης Σαμαράς με 41,3% είναι αυτός που προηγείται και στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει το 27,4%. «Κανένας από τους δύο» απάντησε το 30,3% των ερωτηθέντων.

Στο ερώτημα: «Ποιο κυβερνητικό σχήμα μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας;», το ,5% απάντησε: «Μια κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά» και το 30,8%: «Μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Α. Τσίπρα».

Στην Παράσταση Νίκης η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 44,1% και ο Συνασπισμός-ΣΥΡΙΖΑ 29,6%, ενώ η απάντηση «Δεν Ξέρω/Δεν Απαντώ» συγκεντρώνει το 14,4%.
«Η μέτρηση του Ιουνίου κατέγραψε όλες τις πολιτικές εξελίξεις που είχαν ως επίκεντρο την ΕΡΤ καθώς η συλλογή των στοιχείων διήρκεσε 13-21 Ιουνίου. Όσον αφορά στις διαδικασίες σχηματισμού της νέας κυβέρνησης η MRB Hellas διεξήγαγε εκτός από την έρευνα των 2000 συνεντεύξεων Face to Face και τηλεφωνική έρευνα 1000 συνεντεύξεων μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού», επισημαίνει τη MRB.
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου