Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Προτάσεις βιβλίων ελλήνων συγγραφέων για την παραλία

         
Οι δικές μας προτάσεις βιβλίων που θεωρούμε ότι πρέπει να πάρετε μαζί σας στις διακοπές σας.
Τα πέντε κλειδιάΣυγγραφέας: Λένα Μαντά
Εκδόσεις: Ψυχογιός

Το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα με τίτλο «Τα πέντε κλειδιά» της Λένας Μαντά το οποίο θα σας κρατήσει σε αγωνία μέχρι το τέλος.
ΟγκρέσαΣυγγραφέας: Κώστας Κρομμύδας
Εκδόσεις: Διόπτρα

Αγάπη και μίσος. Ζωή και θάνατος. Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος που στριφογυρίζει απειλητικά στον αέρα. Ποια θα επικρατήσει;
Ψίθυροι στις φλόγεςΣυγγραφέας: Ευαγγελία Ευσταθίου
Εκδόσεις: Λιβάνη

Η εννιάχρονη Σεμίνα Μαργέτη παραδίδεται στο θάνατο της ψυχής της την ώρα που η μητέρα της αφήνει την τελευταία της πνοή ανήμπορη στις φλόγες. Μοναδική αμαρτία της Ηλέκτρας Φωτεινού είναι το ότι ερωτεύτηκε με πάθος λάθος άνθρωπο.
Η λύσσαΣυγγραφέας: Αύγουστος Κορτώ
Εκδόσεις: Μίνωας

Σ’ ένα απομονωμένο χωριό της Πίνδου ξεσπά μια επιδημία λύσσας. Παγιδευμένος στο χιόνι και στην αρρώστια, που κατασπαράζει το χωριό με τρομαχτικούς ρυθμούς, ο αφηγητής της ιστορίας προσπαθεί ν’ ανιχνεύσει την προέλευση του Κακού...
Ανδρέας Κάλβος - Το χαμένο πορτραίτοΣυγγραφέας: Βλάσσης Τρεχλής
Εκδόσεις: Κέδρος

Μια μυθιστορηματική βιογραφία του Ανδρέα Κάλβου που ανασυνθέτει το χαμένο πορτραίτο του εθνικού ποιητή και μας ταξιδεύει στον 19ο αιώνα, στην εποχή του ρομαντισμού, των επαναστάσεων και των μεγάλων κοινωνικών αλλαγών.
Ιδιωτική έρημοςΣυγγραφέας: Σοφία Μαντουβάλου
Εκδόσεις: Καστανιώτη

Στο νέο υπαρξιακό της μυθιστόρημα η Σοφία Μαντουβάλου, με κοφτερό χιούμορ, οξύ σαρκασμό, βαθιά ειρωνεία, αλλά και απέραντη τρυφερότητα, περιγράφει τον παράδεισο και την κόλαση των ανθρώπινων σχέσεων, ενώ ταυτόχρονα σκιαγραφεί ένα πανόραμα της ελληνικής κοινωνίας.
Η αναχώρηση
Συγγραφέας:
Νίκος Θέμελης
Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Το τελευταίο βιβλίο του Νίκου Θέμελη. Το βιβλίο γράφτηκε στις αρχές του 2011 και παραδόθηκε μετέπειτα από τη Μαριάννα Θέμελη στην επιμελήτριά του Ελένη Μπούρα το φθινόπωρο του 2013.
ΝίκηΣυγγραφέας: Χ.Α. Χωμενίδης
Εκδόσεις: Πατάκη

Η ζωή της Νίκης είναι η ζωή όλων των παιδιών που έρχονται στον κόσµο µε ένα βαρύ φορτίο στους ώµους, δεν το απαρνιούνται, ούτε όµως το αφήνουν να τα λυγίσει. Οι άνθρωποι της «Νίκης» είναι η Ιστορία της Ελλάδας στον 20ό αιώνα.
Μιχριμπάν: Η νεράιδα της ΣμύρνηςΣυγγραφέας: Στέλιος Δ. Στυλιανού
Εκδόσεις: Χάρτινη Πόλη

Η Μιχριμπάν έτρεξε προς την προκυμαία. Κοίταζε μια το λιμάνι και μια το πλήθος των δυστυχισμένων που πηδούσαν μες στις βάρκες και στη θάλασσα για να σωθούν, όταν ένας βαρκάρης την τράβηξε από το χέρι. Πίσω η Σμύρνη καιγόταν κι ένας μαύρος καπνός σκοτείνιαζε τον ουρανό.

Επιμέλεια: Πάνος Βασιλάκης
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου