Παρασκευή, 8 Αυγούστου 2014

Αναβάλλεται για ένα μήνα η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ

Αναβάλλεται για ένα μήνα η πληρωμή του ΕΝΦΙΑΑπό τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η πληρωμή των δόσεων του ΕΝΦΙΑ προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, χωρίς επιβάρυνση και ταλαιπωρία των πολιτών, ύστερα από τα εξωφρενικά εκκαθαριστικά που έλαβαν χιλιάδες ιδιοκτήτες.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε επίσης ότι στις 25 Αυγούστου θα συνέλθει για πρώτη φορά το Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης στο οποίο μετέχουν όλα τα συναρμόδια Υπουργεία και οι παραγωγικοί φορείς με στόχο την προώθηση ολοκληρωμένων πολιτικών που μειώνουν την ανεργία, δημιουργούν νέες και διασφαλίζουν υφιστάμενες θέσεις εργασίας καθώς προφανώς δεν αρκούν τα μέτρα προσωρινής απασχόλησης και στήριξης των ανέργων.
Με την ευκαιρία ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί χθες η κυβέρνηση επισημοποίησε τη συνέχιση των μέτρων στήριξης των ανέργων που είχαν ξεκινήσει εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο με κορμό τον ΟΑΕΔ και αφετηρία τις προτάσεις που είχε εισηγηθεί η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.
Την κυβερνητική απόφαση είχε προεξαγγείλει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, η οποία μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 δήλωσε: «Εντός της ημέρας θα δοθεί λύση στο θέμα».
Αναφερόμενη στα λάθη που έγιναν στον υπολογισμό του Ειδικού Φόρου Ακινήτων, είπε: «το λάθος έγινε σε μια αλυσίδα ανθρώπων. Κάποιος έκανε το λάθος, κάποιος δεν επαλήθευσε».
Η κ. Βούλτεψη αναγνώρισε ότι οι φόροι που έχουν επιβληθεί στους πολίτες είναι υπερβολικοί και τους χαρακτήρισε «έκτακτους»: «Όλα αυτά που γίνονται στη χώρα, γίνονται λόγω έκτακτων συνθηκών. Η βαριά αυτή φορολογία είναι σε δρόμο εξόδου, είναι έκτακτη και θα σταματήσει. Διαπραγματευόμαστε για το χρέος, το οποίο και επίσημα κηρύσσεται βιώσιμο» είπε χαρακτηριστικά.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου