Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

7 φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης της ακμής

 7 φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης της ακμήςΑκόμα και για την δύσκολη περίπτωση της ακμής, υπάρχουν φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης και μην εκπλαγείτε αν αποδειχτούν πιο αποτελεσματικοί από τις εναλλακτικές του φαρμακείου. Σε κάθε περίπτωση δεν χάνετε τίποτα να δοκιμάσετε, αρκεί να συμβουλευτείτε πρώτα και το γιατρό που σας παρακολουθεί.

 
 Η ακμή ταλαιπωρεί πολλούς εφήβους, και όχι μόνο, και ακόμα περισσότερο ταλαιπωρούν τα πολύ ισχυρά φάρμακα, που παίρνουν όσοι έχουν ακμή, για την αντιμετώπιση της δυσάρεστης αυτής κατάστασης.

 Ακόμα και για την δύσκολη περίπτωση της ακμής, υπάρχουν φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης και μην εκπλαγείτε αν αποδειχτούν πιο αποτελεσματικοί από τις εναλλακτικές του φαρμακείου. Σε κάθε περίπτωση δεν χάνετε τίποτα να δοκιμάσετε, αρκεί να συμβουλευτείτε πρώτα και το γιατρό που σας παρακολουθεί.
 1. Μέλι και λεμόνι  Ένας από τους πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικούς τρόπους φυσικής αντιμετώπισης της ακμής είναι ο συνδυασμός του λεμονιού με το μέλι. Κόψτε μια φέτα λεμόνι, αλείψτε τη με μέλι και βάλτε τη στο πρόσωπό σας. Θα διαπιστώσετε άμεσα την ευεργετική της δράση, δεδομένου ότι ενυδατώνει το δέρμα και την ίδια στιγμή ξηραίνει τα σπυράκια της ακμής.
 2. Ατμός  Ένας επίσης αποτελεσματικός τρόπος να αντιμετωπίσετε την ακμή είναι η χρήση του ατμού. Τα πλεονεκτήματα, άλλωστε του ατμού τα εκμεταλλεύονται ακόμα και τα πιο εξειδικευμένα κέντρα αισθητικής για την αφαίρεση των τοξινών από το δέρμα και το σώμα σας. Μπορείτε λοιπόν να κάνετε αυτή τη διαδικασία και στο σπίτι σας, ενώ με την προσθήκη αιθέριων ελαίων ενισχύετε ακόμα περισσότερο τη δράση του ατμού.
 3. Πάγος  Το παγωμένο νερό κάνει θαύματα στη θεραπεία της ακμής, καθώς αρκεί να τυλίξετε τον πάγο σε ένα πλαστικό και να το κρατήσετε σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου σας για μερικά λεπτά και ο πάγος θα καταφέρει να κλείσει τους ανοιχτούς πόρους και θα εμποδίσει τα βακτήρια να εισβάλλουν στο δέρμα σας. Το παγωμένο νερό ακόμα βοηθάει στον περιορισμό της κοκκινίλας και του πρησμένου, από την ακμή, προσώπου.
 4. Μάσκα αργίλου  Οι μάσκες προσώπου από φυσικό άργιλο καθαρίζουν βαθιά το δέρμα και απομακρύνουν τις τοξίνες, όπως κάνει περίπου και ο ατμός. Η δροσερή αίσθηση του αργίλου στο πρόσωπο και οι καθαρτικές του ιδιότητες τον κάνουν μια από τις καλύτερες επιλογές για μάσκα αντιμετώπισης της ακμής, και όχι μόνο.
 5. Ντομάτα  Η φλεγμονώδης διάσταση της ακμής μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με τη βοήθεια των βιταμινών C, K, A, που βρίσκονται στη ντομάτα. Κόψτε τη ντομάτα σε λεπτές φέτες, και τοποθετήστε τις στο πρόσωπό σας. Η όξινη φύση της ντομάτας θα ξηράνει τα σπυράκια και θα βελτιώσει σημαντικά την εικόνα του προσώπου σας.
 6. Μάσκα προσώπου από γιαούρτι και αγγούρια  Το αγγούρι περιέχει ασκορβικό οξύ το οποίο είναι άκρως αποτελεσματικό όσον αφορά δερματολογικά προβλήματα και οιδήματα, ενώ η υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό, είναι η κατάλληλη για την ενυδάτωση τους δέρματος. Η μάσκα προσώπου από γιαούρτι και αγγούρι βοηθάει στην «απομάκρυνση» των ουλών και σημαδιών που προκαλούνται από την ακμή, ενώ χαρακτηρίζεται και από αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες.
 7. Υγιεινή διατροφή  Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που μια από τις βασικές αιτίες της ακμής είναι η κακή διατροφή, η οποία, είναι υπεύθυνη για σωρεία ασθενειών και παθήσεων. Αποφεύγετε λοιπόν το fast-food, τρώτε φρούτα και λαχανικά και μην αμελείτε να γυμνάζεστε. Οι τοξίνες που επιτρέπετε να μπουν στο σώμα σας, αργά η γρήγορα θα φανούν στο δέρμα σας.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου