Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

Ο καιρός σήμερα

Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012, με βροχοπτώσεις σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα και πτώση της θερμοκρασίας. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, αλλά και στα ημιορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 2 έως 11 στη βόρεια Ελλάδα, 5 έως 15 στη δυτική Ελλάδα, 2 έως 16 στο βόρειο Αιγαίο και από 5 έως 19 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά, η ελάχιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Οι άνεμοι, στο βόρειο Αιγαίο, αρχικά θα πνέουν από τα βορειοανατολικά, με ένταση από 5 έως 8 μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ σε δυτικούς της ίδιας έντασης. Στο νότιο Αιγαίο, θα πνέουν δυτικοί – νοτιοδυτικοί άνεμοι, 5 έως 6 μποφόρ, ενώ τις μεσημεριανές ώρες θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί, 5 έως 7 μποφόρ, ενώ πολύ ισχυροί δυτικοί άνεμοι, έως και 8 μποφόρ, θα πνέουν από το μεσημέρι στην περιοχή του Κορινθιακού κόλπου.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου