Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Κρυολόγημα: Νέοι τρόποι να το αντιμετωπίσετε



Μάθετε τι αποκαλύπτουν πρόσφατες έρευνες για το κρυολόγημα και καταπολεμήστε το με νέους, παράξενους ή ακόμη και απολαυστικούς τρόπους!

Κάντε σεξ

Σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο Wilkes στην Πενσυλβάνια όσοι κάνουν σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα, έχουν ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα σε σχέση με τους ανθρώπους που κάνουν σεξ λιγότερο συχνά.
Οι ερευνητές ανέλυσαν το σάλιο από 111 φοιτητές. Οι φοιτητές που ανέφεραν ότι έκαναν σεξ μέχρι και δύο φορές την εβδομάδα, είχαν 30 % υψηλότερα επίπεδα ενός αντιγόνου, της ανοσοσφαιρίνης Α (IgA) στο σάλιο τους.
Το συγκεκριμένο αντιγόνο αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας του σώματος κατά των κρυολογημάτων και της γρίπης, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Ένα συμπλήρωμα που μας ανακουφίζει

Πρόσφατα, ερευνητές από την Ινδία συγκέντρωσαν στοιχεία από 15 μελέτες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η λήψη συμπληρωμάτων ψευδαργύρου σε μορφή σιροπιού, παστίλιας ή δισκίου, από την έναρξη των συμπτωμάτων του κρυολογήματος μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα τους και να συντομεύσει τη διάρκεια του.

Παραγγείλετε μια πίτσα με μανιτάρια

Τα απλά λευκά μανιτάρια περιέχουν ισχυρές αντι-ιικές πρωτεΐνες που μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, σύμφωνα με μελέτες από το Ερευνητικό Κέντρο για τη Γήρανση στο Πανεπιστήμιο Tufts.
Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε μανιτάρια κομμένα σε φέτες σε μια πράσινη σαλάτα, που αποτελεί μια λιγότερο παχυντική επιλογή από την πίτσα.

«Ρίξτε το» στις πολεμικές τέχνες

Μπορεί να σας φανεί παράξενο να μάθετε μια πολεμική τέχνη για να αντιμετωπίσετε το κρυολόγημα, ωστόσο οι ειδικοί επισημαίνουν ότι μπορεί να σας βοηθήσει. Πολεμικές τέχνες, όπως το Tai chi, μπορεί να συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.
Οι αργές κινήσεις του Tai chi μπορούν να ενισχύσουν την άμυνα σας απέναντι στους ιούς κατά 47 %, και να τριπλασιάσουν την προστασία που σας παρέχει το εμβόλιο κατά της γρίπης.
Το μυστικό σύμφωνα με τους επιστήμονες κρύβεται στις αργές κινήσεις και την ελεγχόμενη αναπνοή που είναι χαρακτηριστικά του Tai chi.

Κάτι να... καεί!

Η κοτόσουπα μπορεί να μην αποτελεί έναν νέο τρόπο, ωστόσο πρόσφατα αποδείχτηκε και επιστημονικά η αποτελεσματικότητα της έναντι του κρυολογήματος.
Σύμφωνα με ερευνά που δημοσιεύτηκε στο έντυπο "American Journal of Therapeutics" ένα συστατικό που βρίσκεται στην κοτόσουπα, η καρνοσίνη, βοηθάει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού να καταπολεμά τη γρίπη στα πρώτα στάδια της.
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν όμως ότι το όφελος αυτό διαρκεί λίγο και συγκεκριμένα μέχρι τα συστατικά της κοτόσουπας να αποβληθούν από το σώμα μας.

Μάνος Σιγανός

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου