Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Οι νέες λίστες για διαθεσιμότητα και απολύσεις στο Δημόσιο – 10% οι περικοπές προσωπικού σε όλα τα υπουργεία

Οι νέες λίστες για διαθεσιμότητα και απολύσεις στο Δημόσιο – 10% οι περικοπές προσωπικού σε όλα τα υπουργεία

Ψηλά στη λίστα οι υπάλληλοι στον ΟΣΕ και των μεταφορών
- Λουκέτο σε ΕΑΒ, ΕΛΒΟ, Ακίνητα του Δημοσίου και άλλες εταιρείες του Υπουργείου Οικονομικών
- Ξαφνικός θάνατος για 15 οργανισμούς
Οι αριθμοί δεν αφήνουν περιθώρια. 1.300 άτομα πρέπει να απολυθούν μέχρι το τέλος του χρόνου.11.000 άτομα θα πρέπει να απολυθούν ως το τέλος του 2014, ενώ θα πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό και η διαθεσιμότητα.
Όλα τα υπουργεία έχουν λάβει οδηγίες για μείωση του προσωπικού τους άμεσα. Το ποσοστό μείωσης θα φτάσει ως και το 10% με τις μεταφορές να σηκώνουν μεγάλο βάρος.

Αν η προσπάθεια αυτή καρποφορήσει, η κυβέρνηση εκτιμά ότι μπορεί να φθάσει στην απόλυση ως και 5.000 υπαλλήλων, οι οποίοι, αν προστεθούν στις απολύσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, αρκούν για να καλύψουν τους στόχους της διετίας.

Ποιοι κινδυνεύουν και από ποια υπηρεσία

Στο υπουργείο Υποδομών και Δικτύων: έχουν υποδειχθεί 12 ανώνυμες εταιρίες με συνολικά 12.708 υπαλλήλους. Πρώτη είναι η ΟΣΕ ΑΕ οδικές συγκοινωνίες, και οι Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ και ο ΟΣΕ.

Στο υπουργείο Οικονομικών: πρέπει να προχωρήσει η μείωση του προσωπικού σε ΕΑΒ, στην ΕΛΒΟ, στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, στην Ανώνυμο Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου και στις Ελληνικές Αλυκές ΑΕ.

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: θεωρείται ότι υπάρχει πλεονάζων προσωπικό σε 7 ανώνυμες εταιρείες, εκ των οποίων οι σημαντικότερες είναι η ΜΟΔ ΑΕ και ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας.

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος: ζητούνται περικοπές προσωπικού στο Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση ΑΕ, στο Εθνικό Κέντρο Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης και στον ΛΑΓΗΕ.


Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, από την αξιολόγηση των 12.000 εργαζομένων στους οργανισμούς των συγκοινωνιών που εποπτεύει το υπουργείο Μεταφορών, εκτιμάται ότι θα επέλθει μείωση του προσωπικού έως και 10% (1.200 εργαζόμενοι).

Το μεγαλύτερο φορτίο των απολύσεων θα σηκώσουν η ΣΤΑΣΥ ΑΕ (Τραμ, Ηλεκτρικός, Μετρό), στην οποία εργάζονται 2.480 υπάλληλοι, και ο ΟΣΕ ΑΕ (Λεωφορεία και Τρόλεϊ), που απασχολεί περίπου 6.500 εργαζομένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου