Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013

Σε κινητικότητα 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι ως το τέλος του χρόνου

Σε κινητικότητα 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι ως το τέλος του χρόνουΕ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

 

Η αξιολόγηση δομών και τα πλάνα στελέχωσης στα περισσότερα υπουργεία και τους φορείς βρίσκεται σε εξέλιξη και στόχος είναι η κινητικότητα των 25.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με την υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Η ίδια πρόσθεσε ότι έχει ήδη προχωρήσει η διαδικασία αυτή.
 Στις δηλώσεις της η κ. Χριστοφιλοπούλου, επισήμανε ότι «κάθε υπουργείο ξεχωριστά αξιολογεί τις δομές και τους φορείς του, καθώς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συντονίζει, παρακολουθεί και ασκεί υποστηρικτικό ρόλο. Να μη δαιμονοποιούμε τη δημόσια διοίκηση στο σύνολό της, ακριβώς επειδή για χρόνια, υπήρχε το απαράδεκτο καθεστώς ατιμωρησίας.

Μια μικρή μειοψηφία δεν μπορεί να χαρακτηρίσει τους δημοσίους υπαλλήλους, η πλειοψηφία των οποίων εργάζεται και αποδίδει. Όχι στην ατιμωρησία αλλά και όχι κυνήγι μαγισσών».
Τέλος, ανέφερε ότι η συντριπτική πλειονότητα των δημοτικών αστυνομικών θα μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες, ενώ έκανε γνωστό ότι το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης παρέχει προγράμματα επιμόρφωσης σε υπαλλήλους, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου