Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ερχονται 10.000 προσλήψεις

Ερχονται 10.000 προσλήψεις «ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ» ΟΙ 4.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

 

Οριστικοποιείται η λίστα των 4.000 απολύσεων για το 2013, θέμα που απασχόλησε και τη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Κυβερνητικής Μεταρρύθμισης, υπό τον πρωθυπουργό. Στη συνεδρίαση δόθηκαν σαφείς οδηγίες για την ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης των ΝΠΙΔ των υπουργείων, συμφωνήθηκε το πλάνο του δεύτερου κύματος διαθεσιμότητας 12.500 υπαλλήλων, ενώ ετέθη επί τάπητος και ο προγραμματισμός για περισσότερες από 10.000 προσλήψεις σε ευαίσθητους τομείς, στο πλαίσιο της συμφωνίας με την τρόικα μίας πρόσληψης για κάθε μία απόλυση.
Ειδικότερα, οι απαιτούμενες για φέτος απολύσεις θα καλυφθούν από τους 2.000 απολυμένους της ΕΡΤ, περίπου 300 επίορκους, 500 υπαλλήλους με διαπιστωμένα προβλήματα υγείας, ενώ όπως όλα δείχνουν φαίνεται ότι κλειδώνει και το μέλλον της αμυντικής βιομηχανίας που θα οδηγήσει σε περίπου 700 απολύσεις. Όσοι υπολείπονται μέχρι τις 4.000 θα προέλθουν από κλείσιμο και downsizing ΝΠΙΔ. Άρα, σε αυτή τη φάση -και μέχρι το τέλος του έτους- η διαδικασία θα αφορά μόνο μικρούς φορείς από τους οποίους θα απολυθούν συνολικά 200 άτομα, καθώς και το ΤΕΟ στο οποίο απασχολούνται 130 εργαζόμενοι.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας, το οποίο, μετά και τη σιωπηρή παράταση που δόθηκε από τους δανειστές, θα ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο δίμηνο του νέου έτους, επαναβεβαιώθηκε ότι θα καλυφθεί από υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ (του οποίου η αξιολόγηση ολοκληρώνεται μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου), τους ΟΤΑ (μέσω της διαδημοτικής κινητικότητας) και τα ασφαλιστικά ταμεία. Στη συνεδρίαση, πάντως, ετέθη για πρώτη φορά και το θέμα των προσλήψεων. Με βάση τις καταγεγραμμένες ανάγκες των φορέων, αυτές αναμένεται να γίνουν κατά βάση σε ΜΕΘ, Κέντρα Υγείας της παραμεθορίου, στο ΣΕΠΕ, σε υπηρεσίες του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, αλλά και στον τομέα της ασφάλειας και κυρίως το Λιμενικό, με στόχο την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Σε κάθε περίπτωση οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αφού πρώτα ολοκληρωθούν και οι απαραίτητες μετακινήσεις «διαθέσιμων» υπαλλήλων, όπου αυτό είναι εφικτό, όπως συνέβη με την περίπτωση των δημοτικών αστυνομικών.
Ηλίας Μπενέκος
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου