Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

ΟΕΕ: Τι λέει για επίδομα σε επαγγελματίες

Την επανεξέταση των προϋποθέσεων χορήγησης του επιδόματος ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες ζητά η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και...

Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, με επιστολή της προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Ιωάννη Βρούτση με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Αντώνη Σαμαρά.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι η νομοθετική ρύθμιση για την χορήγηση επιδόματος ανεργίας στους επαγγελματίες και εμπόρους που, λόγω της κρίσης, αναγκάζονται να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους και να οδηγηθούν στην ανεργία, αποτελεί πράγματι μια πρωτοποριακή και γενναία ρύθμιση με κοινωνικές διαστάσεις.

Δυστυχώς, όμως, με τις προϋποθέσεις που τίθενται για την χορήγηση του επιδόματος αυτού – όπως για παράδειγμα να έχουν εξοφληθεί οι ασφαλιστικές εισφορές κλπ. – η ρύθμιση αυτή έχει καταστεί ανενεργός για τους περισσότερους επαγγελματίες και εμπόρους, διότι μέσα στους ουσιώδεις λόγους για το κλείσιμο των επιχειρήσεων ήταν και είναι η πλήρης αδυναμία τους να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία, το δημόσιο κλπ.

Κατόπιν αυτού, θα παρακαλέσουμε να επανεξετάσετε το όλο θέμα των προϋποθέσεων χορήγησης του επιδόματος σε μια προσπάθεια να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο της ανεργίας που, εκτός των εργαζόμενων, πλήττει πλέον και τους επιχειρηματίες που, όπως προείπαμε, η μεγάλη οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα, τους εξανάγκασε να κατεβάσουν ρολά και να σταματήσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους, τις οικογένειές τους, την κοινωνία και την οικονομία μας».
euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου